Η Μονή είναι σπίτι σας ! ( Πάντα τα Έθνη – All Nations )


Η Μονή είναι σπίτι σας !

Mέ αυτή τη γεμάτη ιερή τρυφερότητα διαβεβαίωση «σκλαβώνει» κυριολεκτικά τους επισκέπτες της ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορέα η πρώτη Κορεάτισσα μοναχή, η αδελφή Αγάθη.

scannedimage-192

Και συνήθως διευκρινίζει: «όχι σαν σπίτι σας. Είναι το σπίτι σας». Και πράγματι, έτσι είναι.

Ανοιχτή πάντα η πόρτα της Μονής. Ανοιχτές οι καρδιές. Ανοιχτή αγκαλιά η όλη ατμόσφαιρα. Κατανυκτικές οι ιερές Ακολουθίες.

Πολύτιμη πηγή παρηγοριάς, ελπίδας και δύναμης τα ιερά Λείψανα των εικοσιτεσσέρων προστατών Αγίων της εν Κορέα Ορθοδόξου Εκκλησίας, που συχνά ευωδιάζουν.

scannedimage-8

Λυτρωτικό το Μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως.

Αναγεννητικός ο λόγος του Σεβασμιωτάτου π. Σωτηρίου.

Στρωμένο πάντα ένα τραπέζι από την αδελφή, άλλοτε με «ό,τι βρέθηκε» κι άλλοτε με «όλα τα καλά του Θεού».

Έτοιμος πάντα ένας χώρος, όπου μπορεί να μείνει ο επισκέπτης όσο χρόνο διαθέτει.

Να γεμίσει γαλήνη η ψυχή του. Να καταλαγιάσει ο νους του. Να εισχωρήσει φως στη θολωμένη σκέψη του. Αλλά κι ο τσακισμένος από άγχη κι εντάσεις οργανισμός του να χαλαρώσει. Γιατί όχι και να «χορτάσει ύπνο» σ’ ένα δωματιάκι του ξενώνα.

Κι όταν, στο τέλος της επισκέψεως, ακούν την αδελφή να λέει: «Πάλι, με το καλό, να έλθετε», ολόψυχη είναι η απάντηση: «Βεβαίως! Και σύντομα!».

Να γιατί, πριν λίγους μήνες, έκλαιγαν από χαρά οι Κορεάτες που κατέκλυσαν τη Μονή στη ρασοφορία αυτής της πρώτης Κορεάτισσας μοναχής, του «δικού τους ανθρώπου».

Κι εμείς, ας ξαναπούμε: «Να είσαι ευλογημένη, αδελφή Αγάθη!».

Μαρία Σπυροπούλου

Πάντα τα Έθνη, τεύχος 108, έκδοση του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευλογίες στην Εκκλησία της Κορέας

«Πορεία εν ευλογίαις» χαρακτήρισε τη ζωή και τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών της ιεραποστολικής Εκκλησίας στην Κορέα, ο Σεβασμ. π. Σωτήριος Τράμπας, που διακόνησε εκεί επί 33 χρόνια (1975-2008).

Ανάμεσα σ’ αυτές, ξεχωριστή μπορεί να χαρακτηρισθεί κι αυτή που σφραγίζει τη μεταφραστική και εκδοτική της εργασία.

Στο περιοδικό μας έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα προσπαθειών των νεοσύστατων ορθοδόξων Εκκλησιών.

Σήμερα, με χαρά παρουσιάζουμε, με τις φωτογραφίες αυτής τής σελίδας, ένα τμήμα του βιβλιοπωλείου του εκδοτικού οίκου «Ορθόδοξες Εκδόσεις», που λειτουργεί στο ιεραποστολικό κέντρο τής Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας, στη Σεούλ.

Καλοτυπωμένα βιβλία, λειτουργικά, οικοδομητικά, θεολογικά, πατερικά, παιδικά, εικονογραφημένα, μεταφρασμένα με πολλή προσοχή και μεγάλη συναίσθηση ευθύνης από εθελοντές – τα περισσότερα- ελληνομαθείς Κορεάτες.

Ομάδα ειδικών βλέπει τα κείμενα των μεταφράσεων και κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις σε σημεία ευαίσθητα της ορθόδοξης ορολογίας ή της διαφορετικής δομής της κορεατικής γλώσσας.

Κι ύστερα, άλλη ευλογία η κάλυψη των εξόδων εκτυπώσεως από συνεργούς εξ Ελλάδος κυρίως, που έχοντας συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα κι αυτών των υλικών αναγκών της ιεραποστολής, προσφέρουν την έμπρακτη αγάπη τους γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Έτσι η πνευματική τροφοδοσία των Ορθοδόξων πιστών στην Κορέα βαθαίνει και αυξάνεται. Και το «έρχου και ίδε», προς τα εκατομμύρια των Κορεατών, που ζουν χωρίς θρήσκευμα, μπορεί να περάσει από χέρι σε χέρι μ’ ένα βιβλίο.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να βοηθήσουν το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, ας στείλουν την αγάπη τους μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και ειδικά στο τομέα των Ορθόδοξων εκδόσεων, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα, αν αναλογιστούμε ότι όλες οι άλλες χριστιανικές ομολογίες και οι άλλες  διαθέτουν  τεράστια  ποσά σε εκδόσεις, φυλλάδια, ΜΜΕ, διαδίκτυο, ενώ οι Ορθόδοξες ιεραποστολές θεωρούνται και είναι οι φτωχότερες ( αλλά , δόξα τω Θεώ, ο Κύριος αναπληρώνει τις ελλείψεις, δίνοντας πλούσιες πνευματικές ευλογίες ). Ο Θεός να φωτίσει τους δωρητές …

Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Επιστολές – Εμβάσματα: Περιοδικό “Πάντα τα Έθνη”, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιωάννου Γενναδίου 14, 115 21 Αθήνα, Πληροφορίες για το περιοδικό: 210-7272314 ,-317
email : ierapostoli@apostoliki-diakonia.gr

Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας : 146/ 558074-94
http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/mission/ierapostolh.asp?main=periodiko.htm )

Schedule for Holy Week and Pascha   in Orthodox Churches and parishes of Orthodox Church in South Korea.

Προηγούμενες ειδήσεις  (  other news ) από την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Κορέα.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νότια Κορέα, Korea, Πάντα τα Έθνη and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s