Βιβλικές καταστροφές σε Αφρική, Ινδονησία και μερικές σκέψεις για Καμερούν, Ουγκάντα και Πάσχα.


Οι ειδήσεις για βιβλικές καταστροφές που έρχονται από πολλά σημεία του πλανήτη αποδεικνύουν ότι έχουμε μπει σε μια μεγάλη περίοδο καιρικών ανακατατάξεων, που οφείλονται στη παρέμβαση του ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΥ ανθρώπου στη φύση, στο περιβάλλον. Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ, η υπερκατανάλωση,το πάθος για κέρδη και εξουσία ΚΡΑΤΩΝ, ΕΤΑΙΡΙΩΝ και ΑΝΘΡΩΠΩΝ έχουν  οδηγήσει σε αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα, που όλοι μας ( με πίκρα ) αντικρύζουμε. Δεν υπάρχουν ΛΟΓΙΑ για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει. Τελικά, όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον Θεό, τόσο ΑΠΟΚΤΗΝΩΝΕΤΑΙ, τόσο περισσότερο ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τον ΕΑΥΤΟ του, τους συνανθρώπους του, τον πλανήτη ολόκληρο. Ο άνθρωπος, μακριά από τον Θεό, εγωκεντρικός και ατομιστής, νοιάζεται μόνο για το τομάρι του, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα.

zimbabwe

Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ( από τη ψευδαίσθηση της «υπεροχής», της «γνώσης» και  της τεχνολογίας ) άνθρωπος καταστρέφει το υπέροχο δημιούργημα του Θεού και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών του και των επόμενων γενιών. Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ άνθρωπος του 21ου αιώνα είναι χειρότερος από τον αμόρφωτο άνθρωπο του Μεσαίωνα που σκότωνε και έκαιγε μέσα στην άγνοιά του.Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ άνθρωπος του 21ου αιώνα αυτοϊκανοποιείται ( χαιρέκακα ) να στιγματίζει τον Μεσαίωνα και τους ανθρώπους που έζησαν στο παρελθόν ( στην αρχαιότητα, στα ρωμαϊκά, βυζαντινά, μεσαιωνικά, νεώτερα χρόνια ) αποδίδοντάς τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς ( «μεσαιωνικοί»,  «σκοταδιστές», «σφαγείς») για να κρύψει τα δικά ΤΟΥ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ( 2 παγκόσμιοι πόλεμοι, χρήση ατομικής βόμβας, πυρηνικά όπλα,εθνικές και πολιτικές γενοκτονίες εκατομμυρίων ανθρώπων, αποικιοκρατία, φτώχεια και ασθένειες του Τρίτου κόσμου ) αλλά και το πρωτοφανές στη παγκόσμια ΙΣΤΟΡΙΑ , δηλαδή την σταδιακή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ ( παρόλο που καυχάται για την παιδεία του, τις επιστημονικές και τεχνολογικές του κατακτήσεις, τη δημοκρατία και τα άλλα αγαθά που απολαμβάνει ).

Μετά, λοιπόν, την επιδημία ΧΟΛΕΡΑΣ στη Ζιμπάμπουε ( τα τελευταία στοιχεία που έχουμε  μιλούν για ύφεση της επιδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.037 ανθρώπους και  τα κρούσματά της έχουν φτάσει τα 91.200. Όμως, λόγω της κατάστασης με τις πλημμύρες σε γειτονικά κράτη, υπάρχει ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ νέας έξαρσης των επιδημιών και της πείνας, αν δεν ληφθούν και άλλα προληπτικά μέτρα ), πολλά κράτη της Νοτίου Αφρικής έχουν πληγεί από φονικές πλημμύρες, λόγω τροπικών καταιγίδων. Ναμίμπια, Ζάμπια, Αγκόλα, Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη μετρούν πολλούς νεκρούς και πολλές χιλιάδες πλημμυροπαθείς  και μεγάλες εκτάσεις κατεστραμμένες που θα οδηγήσουν σε νέα έλλειψη ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΣΙΤΟΔΕΙΑ, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Η τροπική καταιγίδα «Ιζίλντα» απειλεί να επιδεινώσει την κατάσταση σε χώρες της νότιας Αφρικής, οι οποίες έχουν πληγεί από φονικές πλημμύρες.

Η κυβέρνηση στη Ναμίμπια κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την περασμένη εβδομάδα σε περιοχές όπου οι πλημμύρες έπληξαν 350.000 ανθρώπους, 13.000 εκ των οποίων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΗΕ.

Αλλοι 160.000 άνθρωποι επλήγησαν στην Ανγκόλα.

Στο Ζαμβέζη ποταμό, κοντά στην περιοχή Καπρίβι στη Ναμίμπια, το νερό έφθασε τα 7,82 μέτρα ύψος, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, πριν μειωθεί λίγο. Ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα από τις πλημμύρες έχει φθάσει τους 112 νεκρούς. Περίπου 200 σχολεία έκλεισαν, ενώ ένα νοσοκομείο και 19 κλινικές έχουν αποκλειστεί.

Στη Ζάμπια, 21 περιοχές έχουν πληγεί από πλημμύρες και εκλήθη ο στρατός στην πιο πληγείσα επαρχία Σανγκόμπο.

Στην Μποτσουάνα, οκτώ χωριά έχουν πλημμυρίσει κι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί. Στελέχη της τοπικής κυβέρνησης κάνουν λόγο για «τις χειρότερες πλημμύρες από το 1965».

Στην Μοζαμβίκη ήδη 4.000 άνθρωποι αποκλείστηκαν από τα νερά. Το 2000 και το 2001, πάνω από 700 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τις τροπικές βροχές.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πλημμύρες οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν πέρυσι στη νότια Αφρική, είχαν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα οδηγούν και σε μεγάλες καταστροφές και σε άλλα σημεία του πλανήτη, με φοβερότερη την κατάρρευση φράγματος στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, με απολογισμό 96 νεκρούς, 131 αγνοούμενους και εκατοντάδες τραυματίες.

Όσοι παρακολουθήσαμε το β ‘ επεισόδιο της εκπομπής ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ στην ΕΤ3, συγκλονιστήκαμε, όπως ακριβώς και με το α’ επεισόδιο. Αλλά, δυστυχώς, εκείνη την ώρα οι περισσότεροι νέοι της Ελλάδος κοιμόντουσαν, κουρασμένοι, από το Σαββατιάτικο ( μέχρι πρωΐας ) ξενύχτι, και μελαγχολικοί, ίσως και δυστυχισμένοι γιατί ( λόγω οικονομικής κρίσης ) αυτά τα, γεμάτα αλκόολ και ένταση,  ξενύχτια έχουν κάπως περιοριστεί σε 1-2 φορές την εβδομάδα !

Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές να βλέπεις τους Καμερουνέζους Ορθόδοξους Χριστιανούς να υποδέχονται τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με χορούς και ύμνους και τύμπανα !

Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές να βλέπεις τους νέους ανθρώπους , τα παιδιά να τρέχουν ( «λαίμαργα» ) να πίνουν νερό από τα πηγάδια που τους άνοιξε η Ορθόδοξη Ιεραποστολή ( για να μη πεθαίνουν από τη χολέρα ) , γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙ του νερό πόσιμο !

Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές να βλέπεις τα παιδιά να έρχονται , 30-40 σε κάθε τάξη των σχολείων της Ιεραποστολής, και να κάθονται στο πάτωμα, γιατί ακόμα δεν έχουν θρανία ! Αλλά θεωρούνται προνομιούχα, γιατί σε άλλα μέρη δεν έχουν σχολείο ή κάνουν στην ύπαιθρο μάθημα, ενώ τα δικά τους σχολεία είναι στεγασμένα και προστατεύονται από τον καυτό ήλιο ή τις καταιγίδες ! Τι κρίμα να μην δουν αυτές τις εικόνες όλοι οι Έλληνες !

Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που τα παιδιά του Βόρειου Καμερούν είδαν τον εαυτό τους σε μια προβολή, που είδαν κάτι σαν τηλεόραση.  Συνηθισμένα πράγματα για τα Ελληνόπουλα που θεωρούνται εξαρτημένα ( και αποχαυνωμένα ) από την τηλεόραση και τον υπολογιστή και διαγωνίζονται μεταξύ τους για τα ακριβότερα κινητά, τα πιο εξελιγμένα βιντεοπαιχνίδια ή laptop ! Αλήθεια, πόσο τυχερά είναι τα παιδιά του Β.  Καμερούν, που έχουν ένα ζευγάρι παπούτσια ( παντόφλες ) ή έστω μια παντόφλα στο ένα πόδι σε σχέση με εκείνα που είναι εντελώς ξυπόλητα ! Και σύντομα, άπασες οι ελληνικές οικογένειες θα «εκδράμουν»  σε εμπορικά κέντρα και κέντρα παιχνιδιών για να αγοράσουν ΑΚΡΙΒΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΡΟΥΧΑ και ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στα παιδιά ( γιατί τα άλλα έχουν παλιώσει, είναι περσινά !!! )

Ήταν συγκλονιστική η αφήγηση  της υπεύθυνης του Ιεραποστολικού Συλλόγου Νίκαιας » ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» για έναν συμπολίτη μας, μικροσυνταξιούχο, που συγκινήθηκε από την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή και της στέλνει κάθε μήνα  1 ευρώ για τα παιδιά της Αφρικής !

Κι, όμως, οι περισσότεροι Νεοέλληνες παρακολουθούν ΑΠΑΘΩΣ και με ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ το τεράστιο έργο της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής ( για να είμαι δίκαιος, πολλοί από αυτούς  το αγνοούν, αφού είναι εκτός ενδιαφερόντων των ΜΜΕ , πλην λαμπρών εξαιρέσεων ).

Πέρα, όμως, από τη φτώχεια, τις ασθένειες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν αυτές τις περιοχές, υπάρχουν και τα πνευματικά, νοσηρά, φαινόμενα, αποτέλεσμα δεισιδαιμονιών και προλήψεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΟΥΓΚΑΝΤΑ, όπου γίνονται ακόμα ανθρωποθυσίες και αρπαγές παιδιών.

Τι να πούμε εμείς, ύστερα από όλα αυτά ; Τι σχόλια να κάνουμε ; Να σημειώσουμε ότι η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και στις άλλες χώρες δεν συνδέθηκε με την αποικιοκρατία και την στυγνή εκμετάλλευση των Αφρικανών και των Ασιατών. Και σήμερα η Ορθόδοξη ιεραποστολή δεν εκπροσωπεί πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, αλλά με αυτοθυσία προσφέρει στους ανθρώπους της Αφρικής και της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής και της Ωκεανίας, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος.

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή θέλει να προσφέρει ΑΓΑΠΗ στους ανθρώπους ( χωρίς διακρίσεις ), αλλά και ΑΓΑΠΗ, ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ στον Τριαδικό Θεό, μεταφέροντας παντού το μήνυμα της Αγάπης του Θεού στους ανθρώπους όλης της γης, μεταφέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της Αιώνιας Ζωής. Θέλει να χαρίσει ΖΩΗ και ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, σε όσους θέλουν, σε όσους – ελεύθερα και αβίαστα – πιστέψουν στον Τριαδικό Θεό της Αγάπης.

Σε 3 βδομάδες έχουμε Ανάσταση και Πάσχα. Ας βγούμε από τον εαυτούλη μας και ας σκεφτούμε τα παιδιά της Αφρικής και της Ασίας. Ας βάλουμε στον οικογενειακό μας «προγραμματισμό» να ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και «Πάσχα Κυρίου, Πάσχα», κάνοντας κάτι μεγάλο, κάνοντας κάτι που να δίνει ΖΩΗ και ΑΓΑΠΗ.

Ας προσφέρουμε ότι μπορούμε, από το υστέρημα ή το περίσσευμα της Αγάπης μας, στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, για να δώσουμε χαρά και ελπίδα στους ανθρώπους τους πλημμυροπαθείς,στους αρρώστους, στους πεινασμένους, στους διψασμένους. Ας ξεφύγουμε από τα ΕΓΩ μας, ας σταθούμε ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ, ας μείνουμε φέτος με το «παλιό» μας παπούτσι, ένδυμα, κινητό, αυτοκίνητο, προκειμένου να σκορπίσουμε χαρά στα παιδιά της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, όλου του κόσμου !

Τις επόμενες μέρες, αφού έρθουμε σε συνενόηση με Ορθόδοξους Ιεραποστολικούς Συλλόγους, θα ξεκίνησουμε μια μικρή προσπάθεια ΑΓΑΠΗΣ. Μέχρι τότε, εσείς μπορείτε να καταθέσετε την αγάπη σας σε κάποια Ορθόδοξη Ιεραποστολή, που θα δώσει αγάπη και φροντίδα σε όσους επλήγησαν από τις «θεομηνίες» και τις καταστροφές.

Καταθέτετε την αγάπη σας σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό ( εδώ θα βρείτε όλα τα  διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε ) και στη συνέχεια αποστέλλετε την τραπεζική απόδειξη, αναγράφοντας για ποια ορθόδοξη ιεραποστολή προορίζεται και με ποιο σκοπό ( δηλαδή, χώρα και σκοπό, πχ συσσίτια παιδιών, φάρμακα, εμβόλια κλπ ), στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή ή Σύλλογο ( όπου καταθέσατε το ποσό ) για να σας αποσταλεί απόδειξη για την εφορία..

Σημειώνουμε ότι Αγκόλα, Ζιμπάμπουε και Μποτσουάνα ανήκουν στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, η Ζάμπια και η Μοζαμβίκη έχουν δικές τους Ορθόδοξες ιεραποστολές ( καλό θα ήταν να πληροφορηθείτε ποιοι Ορθόδοξοι ιεραποστολικοί σύλλογοι έχουν συνεργασία με κάθε μια Μητρόπολη ή Επισκοπή ) ενώ η Ναμίμπια ανήκει εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Καλής Ελπίδας και τέλος ξεχωριστή είναι η Ορθόδοξη Μητρόπολης της Ουγκάντας.

Άλλες πληροφορίες για απευθείας συνενόηση με τις Ορθόδοξες  ιεραποστολές μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Μητροπόλεις Πατριαρχικού Θρόνου

Eπισκοπές Πατριαρχικού Θρόνου

Επίσης , ξεχωριστή ιεραποστολή αποτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ινδονησία, με αρχιερατικό επίτροπο τον π. Χρυσόστομο Manalu.

Σας καλούμε να προσευχηθείτε για τα παιδιά της Ουγκάντας, της Αφρικής, της Ασίας και όλου του κόσμου.

Σας καλούμε να προσφέρετε ότι εκλεκτότερο έχει η καρδιά σας στα παιδιά αυτά, για την αγάπη του Ιησού Χριστού, για τη δόξα του Τριαδικού Θεού.

Σας καλούμε να κάνετε ανάσταση πριν Ανάσταση του Κυρίου μας !

Σας καλούμε να προσφέρετε ΑΓΑΠΗ υπέρ υγείας ή υπέρ αναπαύσεως ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, μέσω της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Ο Θεός να είναι μαζί μας και να δίνει πλούσιες πνευματικές ευλογίες σε όλους.

This entry was posted in Botswana, Μποτσουάνα, Ασία, Asia, Αφρική, Africa, Αγκόλα-Angola, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ζάμπια, Zambia, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Καμερούν,Cameroon, Μοζαμβίκη-Mozambique, Νότια Αφρική, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong, Lesotho, Namimbia, R.S Afrika, Swaziland and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s