Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου ! Τον Μάιο η 1η εορτή Νεολαίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.


Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος στο Κάιρο, ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Ιερομ.Αρκάδιος Ράζνυ

Την 20η Μαρτίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ μετέβη στο Κάϊρο, όπου ετέλεσε την Ακολουθία της Γ’ Στάσεως του Ακαθίστου Ύμνου και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Το Σάββατο, 21η Μαρτίου, εορτή της Μητέρας και της Οικογενείας για την Αίγυπτο, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τα ελληνικά σχολεία του Καΐρου (Αχιλλοπούλειος και Αμπέτειος Σχολή), συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Νιτρίας κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, και τον υπεύθυνο νεότητος, Οσιολ. Ιερομόναχο π.Αρκάδιο Ράζνυ.

Την Α.Θ.Μ. υπεδέχθησαν οι Διευθυντές των εκπαιδευτηρίων κα.Φανή Τσέτσιλα και κ.Ιωάννης Σταυρόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Καΐρου κ.Νικόλαος Βαδής. Οι μικροί μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής (νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο) παρουσίασαν κρητικούς χορούς και τραγούδησαν προς τιμήν του Μακ.Πατριάρχου.

Η ΑΘΜ ομιλώντας προς τουε νέους επεσήμανε την αξία της οικογένειας κυρίως στην σύγχρονη ταραχώδη εποχή όπου πανανθρώπινες αρχές και αξίες αμφισβητούνται, ενώ ανεφέρθη στο επιτελούμενο έργο του Πατριαρχείο υπέρ των εμπεριστάτων παιδιών της Αιγύπτου.

Επίσης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον π.Αρκάδιο για την διακονία του προς την νεότητα.

Οι μικροί μαθητές προσέφεραν στον Μακαριώτατο γραφική ύλη για τα  παιδιά της Αφρικής και μια χειροτεχνία τους ως προσωπικό δώρο προς εκείνον.

Στην συνέχεια συναντήθηκε με τους μαθητές της Αμπετείου Σχολής (γυμνάσιο, λύκειο) προς τους οποίους έδωσε πατρικές νουθεσίες και εξεδήλωσε το αδιάπτωτο ενδιαφέρον και την αγάπη της Εκκλησίας προς αυτά.

Κατά τις επισκέψεις του ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου προσέφερε σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων αναμνηστκά δώρα και τους παρώτρυνε να λάβουν μέρος στην 1η Εορτή Νεολαίας του Πατριαρχείου, που θα πραγματοποιηθεί την 19η Μαΐου  2009 στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Το μεσημέρι της ίδια ημέρας ο Μακ.Πατριάρχης επισκέφθηκε το ελληνικό γηροκομείο και παρεκάθησε στο γεύμα που παρέθεσε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Οσία Μαρία η Αιγυπτία» για την ημέρα της Μητέρας. Κατά την διάρκεια του γεύματος ωμίλησε για την ανεπανάληπτη σημασία της μητρικής παρουσίας στην ζωή του κάθε ανθρώπου. Επίσης συνεχάρει το Δ.Σ. του εξονομασθέντος Συλλόγου για το πολυσχιδές έργο του υπέρ των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Ακόμη, την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 22α Μαρτίου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Νικολάου Καΐρου, παρουσία εκπροσώπων των ομογενειακών φορέων και συλλόγων, ως και πλήθους χριστιανών.

( http://www.greekorthodox-alexandria.org/index.php?module=news&action=details&id=298&PHPSESSID=kl4bv6l2pth3rc7ajn5n0spa93 )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Αίγυπτος, Egypt, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου ! Τον Μάιο η 1η εορτή Νεολαίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

  1. Ο/Η ΠΑΤΣΕΛΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ λέει:

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΪΡΟΥ.ΠΗΓΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 1961-63 ΔΥΟ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΛΟΙΖΟΣ.

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Χρόνια πολλά και ευλογημένα.
    Σε παρακαλούμε να επικοινωνήσεις απευθείας με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για περισσότερες πληροφορίες
    στο παρακάτω εμαιλ : patriarchate@greekorthodox-alexandria.org

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s