ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ( ΕΤ3) : 7.200 μέσα σε ένα χρόνο, περίθαλψη από ασθένειες, 0% θνησιμότητα, στο ιατρείο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Β. Καμερούν !


Η εκπομπή ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ της ΕΤ3 ήταν, πράγματι, αποκαλυπτική, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ, πέρα , ίσως, από ότι θα φανταζόμασταν. Εκείνο που μας συγκλόνισε περισσότερο ήταν η παρουσία ενός Έλληνα, Ορθόδοξου ιερέα , γιατρού, σε ένα υποτυπώδες ιατρείο στο Βόρειο Καμερούν

Ήταν συγκλονιστικές οι εικόνες των ανθρώπων που περίμεναν έξω από το ιατρείο της Ορθόδοξης ιεραποστολής για να βρουν τη σωτηρία από αρρώστιες που έχουν εξαφανιστεί από το Δυτικό, λεγόμενο, κόσμο.

Ήταν συγκλονιστική η εικόνα μιας κοπέλας, στην οποία έκαναν επιτόπια επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου στο κεφαλάκι της, που είχε δημιουργηθεί από κάποιο παράσιτο, σκουλήκι !

Ήταν συγκλονιστική η εικόνα της μάνας και του μωρού που έβρισκε περίθαλψη και ΔΩΡΕΑΝ φάρμακα στο ιατρείο !

Ήταν συγκλονιστική η εικόνα του νέου που είχε προβλήματα που, πιθανόν, να οφείλονταν σε ελονοσία !

Ήταν συγκλονιστικές οι εικόνες των παιδιών με  … ένα παπούτσι !

Ήταν συγκλονιστικό το άκουσμα για την ανάγκη γεωτρήσεων, πηγαδιών, για να μπορούν να πίνουν πόσιμο νερό, αφού με το άλλο γεμίζουν τα έντερά τους με σκουλήκια και παράσιτα  !

Ο Μητροπολίτης Καμερούν και ο έλληνες ιερέας -γιατρός εξήγησαν ότι δεν στέλνονται δέματα με ρούχα, παπούτσια, φάρμακα ή τρόφιμα από Ελλάδα, γιατί κοστίζει ΠΟΛΥ ο εκτελωνισμός τους. Για ένα μικρό δέμα το κόστος εκτελωνισμού είναι 30 ευρώ, ενώ με αυτά τα λεφτά αγοράζουν πολλά εμβόλια και φάρμακα, τα οποία καταγράφονται και δίνονται ΔΩΡΕΑΝ, αλλά με φειδώ, γιατί προέρχονται από τις ΔΩΡΕΕΣ όλων των φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Αυτή η περίληψη δεν μπορεί να αποτυπώσει όσα είδαμε. Καταλάβαμε, όμως, πάρα πολλά. Μέσα σε ένα χρόνο πέρασαν από το ιατρείο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και σώθηκαν από ασθένειες 7.200 άτομα της περιοχής, ρίχνοντας τη θνησιμότητα από τα υψηλά ποσοστά άλλων περιοχών στο 0 % !

Ένα μικρό θαύμα της Αγάπης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της αγάπης των φίλων και υποστηρικτών της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής !

Αυτή, λοιπόν, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ ! Η Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή προσφέρει ΑΓΑΠΗ, ΖΩΗ, και ακόμα περισσότερο ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ! Αυτή είναι η προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας … Ας κάνουν αυτό το έργο και οι κατήγοροί της και μετά συνεχίζουν τις κατηγορίες …

Η προαναγγελία της επανάληψης της  εκπομπής είχε γίνει με το ακόλουθο άρθρο :

Αύριο , Κυριακή 22 Μαρτίου 2009, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, η ΕΤ3  θα προβάλλει, στις 10.30πμ, ( αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στους περισσότερους ορθόδοξους ναούς ) την εκπομπή ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ που αναφέρεται στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Καμερούν. Η εκπομπή προβάλλεται σε επανάληψη. Όσοι τυχόν την είδαν μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια τους και τις εντυπώσεις τους. Σας προτρέπουμε να την δείτε και να ενημερώσετε και άλλους συγγενείς και φίλους να τη δουν, για να γνωρίσουν καλύτερα το έργο της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο της εκπομπής μπορείτε να δείτε εδώ :

(  http://tvradio.ert.gr/tv/details.asp?pid=3111965&chid=10 )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να βοηθήσουν τη Μητρόπολη Καμερούν στο μεγάλο εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό της έργο σε 4 κράτη της Αφρικής, μπορούν να στείλουν την αγάπη τους με το γνωστό τρόπο. Πληροφορίες εδώ.

Ιεραποστολικά Νέα από το Καμερούν και τις άλλες χώρες της Μητρόπολης Καμερούν.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ( ΕΤ3) : 7.200 μέσα σε ένα χρόνο, περίθαλψη από ασθένειες, 0% θνησιμότητα, στο ιατρείο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Β. Καμερούν !

 1. Ο/Η dosambr λέει:

  Υποκλίνεται κανείς στην προσφορά αυτών των Ανθρώπων,οι οποίοι σε τόσο δύσκολες συνθήκες εργάζονται και κηρύττουν Χριστόν αναστάντα. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Καλή δύναμη στη «διακονία» σας και καλό υπόλοιπο Σαρακοστής.

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Οι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι σας ευχαριστούν για τις καθημερινές προσευχές και τη συνεισφορά σας.
  Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής.
  Να εύχεσθε ώστε το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής να φέρει εις πέρας τη μικρή διακονία του,
  για να αυξηθεί το ενδιαφέρον των ΟΛΩΝ των Ορθοδόξων Χριστιανών για το έργο του Ευαγγελισμού των Εθνών και της ανιδιοτελούς αγάπης, προσφοράς σε κάθε ανθρώπινη ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία.

 3. Ο/Η soulful λέει:

  Μολις πριν απο λιγο τελειωσε η επαναληψη της εκπομπης και ομολογω οτι συγκινηθηκα πολυ με οσα ειδα.Ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου η Παναγια μας να εχει ολους τους ορθοδοξους ιεραποστολους γερους για να μπορουν να μεταφερουν το λογο του Κυριου σε ολα τα μηκη και πλατη της γης αλλα και να βοηθουν οπως ο ιερεας-γιατρος οσους εχουν αναγκη! Να ειστε ολοι καλα . Συνεχιστε αυτη την υπεροχη προσπαθεια…

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Οι προσευχές οι δικές σας, η βοήθειά σας, οι προσευχές της θριαμβεύουσας Εκκλησίας ( Παναγία, Απόστολοι, Άγιοι, μάρτυρες ) είναι το στήριγμα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, των Ορθοδόξων ιεραποστόλων και της δικής μας μικρής προσπάθειας, που απλά προσπαθεί να μεταφέρει το 1/100 από το έργο του Θεού, που επιτελείται σε πάνω από 80 κράτη του κόσμου.

  Να προσεύχεστε στο Κύριο να φέρει και άλλους εργάτες στον Αμπελώνα Του, στις Ορθόδοξες ιεραποστολές. Να μεταφέρουν παντού το μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΙΩΝΙΑΣ ζωής του Τριαδικού Θεού, μέσω των αληθινών Μυστηρίων της Εκκλησίας Του.

 5. Ο/Η soulful λέει:

  Να σ’εχει ο Θεός καλά αδερφέ…οι προσευχές μου θα’ναι κοντά σου…καλό σου ξημέρωμα…

 6. Ο/Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΥ λέει:

  Λυπάμαι τόσο καιρό που δεν γνώριζα το έργο σας!
  Λυπάμαι για το εαυτό μου!
  Αφροδίτη Παπαφράγκου-Κασουλίδου!

 7. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Το έργο αυτό είναι έργο του Μητροπολίτη Καμερούν σε 4 χώρες, μέσα
  σε αντίξοες συνθήκες. Το Καμερούν πλήττεται αυτή τη περίοδο,
  όπως και η Νιγηρία, απο επιδημία χολέρας. Να προσευχόμαστε
  και να ενισχύσουμε, όσο μπορούμε, τις δύο αυτές Μητροπόλεις,των οποίων
  οι χώρες, τις οποίες διακονούν, ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ.

  Μη λυπάστε,γιατί – δυστυχώς- τα έργα αυτά της αγάπης δεν προβάλλονται
  από τα μεγάλα κανάλια και τις ειδήσεις και είναι λογικό οι περισσότεροι από εμάς
  να τα αγνοούμε. Ο Θεός να δώσει να αποκτήσει και η Εκκλησία ένα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι
  που να προβάλλει τα έργα αγάπης της Ορθόδοξης ιεραποστολής σε πάνω από 80 χώρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s