ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ : αφιερωματικά τεύχη στον Ιεραποστόλο π. Χαρίτωνα Πνευματικάκη


Το Ορθόδοξο ιεραποστολικό περιοδικό ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ, στα δύο τελευταία του τεύχη, έχει τιμητικά αφιερώματα στον Ορθόδοξο ιεραπόστολο του Κονγκό π. Χαρίτωνα Πνευματικάκη. Το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, η Εκκλησία της Κρήτης, η Μητρόπολη Πατρών, ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Πατρών «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ»  και τα πνευματικά του παιδιά από τη Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής ( Κογκό )  τίμησαν τη μνήμη του π. Χαρίτωνος, ο οποίος πήρε μια μικρή ομάδα 30 Αφρικανών κατηχουμένων και μέχρι την κοίμησή του παρέδωσε στο Θεό μια λαμπρή Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία χαίρεται και αγάλλεται για το σεβαστό της πνευματικό πατέρα.  Οι Άγιοι, οι μάρτυρες, οι όσιοι, οι γέροντες, οι ιεραπόστολοι είναι τα ΑΘΑΝΑΤΑ πρότυπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που καλούμαστε να μιμηθούμε, αγνοώντας τα ελάχιστα εκείνα πρόσωπα που σκανδάλισαν ή σκανδαλίζουν το λαό του Θεού. Προσευχόμαστε για την  έγκαιρη,ειλικρινή τους μετάνοια και τους καλούμε, για όνομα του Θεού, να αποσυρθούν σε ερημητήρια ή ασκηταριά και να θρηνήσουν για τα δικά τους και τα δικά μας ανομήματα.

scannedimage-30

scannedimage-31

Σας προτρέπουμε να ζητήσετε από τον Σύλλογο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ της Πάτρας να σας αποστείλει τα 2 τεύχη ( 119 και 120 ) του αφιερώματος στον π. Χαρίτωνα, για τον οποίον σεμνύνονται η Κρήτη, η Πάτρα και το Κογκό, αλλά και όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου. Μη σταματάς, γέροντα, να προσεύχεσαι για όλους εμάς τους αμαρτωλούς και αναξίους. Μη σταματάς, γέροντα, να προσεύχεσαι να χτυπούν και άλλες καμπάνες της Ορθοδοξίας στην Αφρική και σε όλο το κόσμο. Καλή Ανάσταση! Καλό Παράδεισο!

Η Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής επεκτείνεται ΣΗΜΕΡΑ σε 4 κράτη. Εκτός από το Κονγκό, και στο Κογκό -Μπραζά, στο Μπουρούντι και στη Ρουάντα. Η Ρουάντα είναι το μόνο από τα 4 κράτη που δεν έχει ακόμα Ορθόδοξο ιεραπόστολο και τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία. Να προσευχόμαστε στο Θεό να οδηγήσει τα βήματα κάποιου … Οι ανάγκες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και στα 3 κράτη. Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να στείλουν την αγάπη τους στη Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, μπορούν να τη στείλουν  και μέσω του Ορθ. Ιερ. Συλλόγου Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ Πάτρας.

ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ,

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής » Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ » ,

Μιαούλη 68, 26222, Πάτρα,

τηλ. 2610.329737, 2610.322722, fax: 2610.329390

email : protoklitos@gmail.com

Το έργο του π. Χαρίτωνα συνεχίζεται ΕΔΩ

Ορθόδοξο Κονγκό: οδοιπορικό σε μια ζωντανή Ιεραποστολή ( video – Χριστ. Φοιτητική Δράση )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό Μπραζαβίλ - Congo Braza, Κογκό,Congo, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Φως των Εθνών and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ : αφιερωματικά τεύχη στον Ιεραποστόλο π. Χαρίτωνα Πνευματικάκη

  1. Ο/Η Σωτήριος Μουντζούρης λέει:

    Συγχαρητήρια για το έργο του Ορθοδόξου Ιεραποστρολικού Συλλόγου » Ο Πρωτόκλητος» στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή του κόσμου.
    Συγχαρητήρια στους συνεργάτες,φίλους,μέλη και δωρητές του Συλλόγου και του περιοδικού «Φως Εθνών».
    Παρακαλώ να μου αποστείλετε τα τεύχη του περιοδικού που ε΄’ιναι αφιερωμένα στην μνήμη του π.Χαρίτωνος Πνευματικάκη…
    Ευχαριστώ πολύ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s