Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Sunday of Orthodoxy in Greek Orthodox Patriarchate of Alexnadria and all Africa )


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο  Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Σ.Α.Ε. στον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρο.

thumb_large

Την 8η Μαρτίου 2009, Κυριακή της Ορθοδοξίας, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, ως και την λιτάνευση των ιερών εικόνων.

Επίσης πρό του πέρατος της Ευχαριστιακής συνάξεως, στην οποία παρέστησαν ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος, ο Εντιμ Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, συνοδευόμενος από όλα τα μέλη του Προεδρείου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.Χαράλαμπος Κατσιμπρής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος κ.Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ.Βύρων Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κ.Εδμόνδος Κασιμάτης και άλλοι επίσημοι, ο Μακαριώτατος ετέλεσε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των αοιδίμων Προέδρων, Μ.Ευεργετών και μελών της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας.

Ακολούθως οι υψηλοί επισκέπτες μετέβησαν στο Πατριαρχικό Μέγαρο, όπου η ΑΘΜ παρέθεσε δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου προς τιμήν του Προεδρείου του ΣΑΕ. Υποδεχόμενους τους εκπροσώπους των εκατομμυρίων αποδήμων Ελλήνων, ο Σεπτός Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η καρδιά του απόδημου ελληνισμού κτύπησε σήμερα στην Αλεξάνδρεια. Σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε για την Εκκλησία, για τον Ελληνισμό της Διασποράς, για το Πατριαρχείο μας. Να ξέρετε ότι είμαι πάντοτε κοντά σας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ.Στέφανος Ταμβάκης μετέφερε τις ευχές και τους θερμούς χαιρετισμούς των αποδήμων όλου του κόσμου και διαβεβαιώσε τον Μακαριώτατο για την στήριξη του ΣΑΕ προς το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο.

thumb_large3

http://www.greekorthodox-alexandria.org/index.php?module=news&action=details&id=294 )

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την Πατριαρχή Σχολή Αλεξανδρείας «Μέγας Αθανάσιος» , μπορούν να στείλουν την αγάπη τους μέσω του Ορθόδοξου ιεραποστολικού Συλλόγου , Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, του Ηρακλείου Κρήτης.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Αίγυπτος, Egypt, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s