Κυριακή της «συγγνώμης» στις Ορθόδοξες κοινότητες της Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ – Sunday of Forgiveness in Southeαst Asia ( Orthodox churches )


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , ECUMENICAL PATRIARCATE, ORTHODOX METROPOLINATE OF XONG KONG AND SOUTH EAST ASIA.  Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Νοτιανατολικής Ασίας.

Η Κυριακή της Τυρινής  και της «συγχώρεσης»  στις ορθόδοξες κοινότητες , στην Άπω Ανατολή.

Η Κυριακή της Τυρινής στην Άπω Ανατολή έχει ένα διαφορετικό χρώμα από αυτό που γνωρίζουν οι Έλληνες με τις αποκριάτικες και καρναβαλικές εκδηλώσεις.

dsc000031

Τα έθιμα αυτά δεν υπάρχουν στις χώρες της Άπω Ανατολής και οι λιγοστοί Ορθόδοξοι πιο εύκολα βιώνουν και αντιλαμβάνονται τα βαθειά νοήματα του Τριωδίου και την κατανυκτική του ατμόσφαιρα.

Την Κυριακή της Τυρινής, σε όλες τις Ορθόδοξες Κοινότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής, τελέσθηκε ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, σε μερικές Κοινότητες για πρακτικούς λόγους μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, και εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής δόθηκε μεταξύ των κληρικών και των πιστών ο ασπασμός της αδελφικής συγγνώμης.


«Το στάδιο των αρετών ηνέωκται» και οι αδελφοί μας στην Ασία εισήλθαν σε αυτό με ζήλο και πνευματικό ενθουσιασμό.

Στη φωτογραφία, που συνοδεύει το παρόν κείμενο, αποτυπώνεται γλαφυρά η κατανυκτική στιγμή της «συγγνώμης» μεταξύ των Ορθοδόξων πιστών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μανίλας, Φιλιππίνων.

Καλή κι ευλογημένη Μεγάλη Τεσσαρακοστή!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Χόνγκ Κόνγκ, 2 Μαρτίου 2009

Να ευχηθούμε και εμείς με τη σειρά μας Καλη Σαρακοστή, στο Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ,  σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Ασίας, στις κατά τόπους Ορθόδοξες κοινότητες και προσευχόμαστε να ανοίξει το Άγιο Πνεύμα το δρόμο και σε άλλους Ασιάτες για να βρουν την Ορθόδοξη πίστη μέσα από την αρχέγονη, ιστορική, Αποστολική, Ορθόδοξη Εκκλησία μας , να αυξηθούν οι κατηχούμενοι και οι νεοφώτιστοι και να έλθουν και άλλοι Ορθόδοξοι εργάτες,ιεραποόστολοι στον Αμπελώνα του Κυρίου στην Άπω Ανατολή.

This entry was posted in China, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδία-India, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Κίνα, Παλαιστίνη -Palestine, Σιγκαπούρη-Singapore, Ταϊβάν, Taiwan, Φιλιππίνες-Philippines, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Κυριακή της «συγγνώμης» στις Ορθόδοξες κοινότητες της Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ – Sunday of Forgiveness in Southeαst Asia ( Orthodox churches )

  1. Ο/Η Mike λέει:

    Just passing by.Btw, you website have great content!

    ______________________________
    Don’t pay for your electricity any longer…
    Instead, the power company will pay YOU!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s