Έλληνας ομοσπονδιακός βουλευτής του Καναδά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας.


Καναδάς – Το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο του «Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας», της ανταποκρίτριας μας Ι. Φραγκούλη ( ΑΠΕ-ΜΠΕ )

Εντυπωσιασμένος επέστρεψε στον Καναδά από την Καλκούτα, ο ομοσπονδιακός βουλευτής, Δημήτρης Καρύγιαννης, για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο, που επιτελείται στην ινδική πόλη από το «Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ορθοδόξου Εκκλησίας», ο οποίος διατηρεί ορφανοτροφείο στην περιοχή Μπακεσουάρ, στα νότια προάστια της Καλκούτας.

«Ψυχή» του ιδρύματος, στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται 200 ορφανά κορίτσια, είναι η Ελληνίδα μοναχή, Νεκταρία Παραδείση.

«Το Ορφανοτροφείο είναι ένα καταφύγιο γι αυτά τα κορίτσια», σημείωσε ο κ. Καρύγιαννης και πρόσθεσε: «Γύρω σου βλέπεις τη σκληρή εικόνα της φτώχειας των ανθρώπων, που εργάζονται σκληρά για να επιζήσουν. Ακούγοντας τα γέλια και αντικρίζοντας τα χαμόγελα στα προσωπάκια των κοριτσιών, αντιλαμβάνεσαι ότι το ορφανοτροφείο είναι καταφύγιο ελπίδας».

Τα κορίτσια, ηλικιών από 4 έως 17 χρόνων, βρίσκουν φροντίδα, στοργή και αγάπη από την αδελφή Νεκταρία και το βοηθητικό προσωπικό. Με τα έσοδα, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες καταφέρνει να συγκεντρώσει από συγγενείς, φίλους, Έλληνες της Ελλάδας και της ομογένειας, η αδελφή ντύνει, σιτίζει και μορφώνει τα ορφανά.

Με τα περιορισμένα έσοδα του «Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας», η μοναχή Νεκταρία λειτουργεί στο χώρο του ορφανοτροφείου μια τεχνική σχολή, ένα ιατρείο και ένα οδοντιατρείο, τόσο για τη φροντίδα των κοριτσιών, όσο και για τη δωρεάν περίθαλψη των φτωχών κατοίκων της γύρω περιοχής. Στην υπάρχουσα υποδομή, μάλιστα, αναμένεται να προστεθεί, μετά τον εξοπλισμό του, και αγγλικό σχολείο, το χτίσιμο του οποίου έχει ήδη περατωθεί.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καρύγιαννης, η αδελφή Νεκταρία προσπαθεί, επίσης, να συντηρήσει τον Ελληνικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και 13 ακόμη ορθόδοξους χριστιανικούς ναούς, στη Δυτική Βεγγάλη, αλλά και να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των κληρικών και του υπόλοιπου προσωπικού του ορφανοτροφείου, των σχολείων και ιατρείων.

Σημειώνεται πως η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ινδία είναι Εξαρχία της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ, κάτω από τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ συνεισφέρει οικονομικά, στέλνοντας σε μηνιαία βάση τους μισθούς των ένδεκα Ινδών κληρικών, δηλαδή, 990 ευρώ (90 ευρώ για τον καθένα).

Ο Ελληνικός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος χτίστηκε από τους Έλληνες πάροικους το 1924 στη περιοχή Καλιγκάτ της Καλκούτας και στη λίστα των ευεργετών του συμπεριλαμβάνονται οι αδελφοί Ράλλη και ο Δημήτριος Γαλανός ο Αθηναίος.

(   http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=5168 )

Και εμείς ως μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ( αλλά και το ορθόδοξο κλαμπ Χριστιανισμός ) έχουμε αναφερθεί στο τεράστιο φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο που συντελείται από την αδελφή Νεκταρία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας. Και φρονούμε ότι όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ( αλλά και όλοι οι Ορθόδοξοι γενικότερα ) πρέπει να δείξουμε φροντίδα και μέριμνα για τις Ορθόδοξες κοινότητες της Ασίας, όπου κατοικεί  ο μισός πληθυσμός της γης.

Νηστεία χωρίς αγάπη ασύνορη και προσφορά  δεν νοείται !

Νηστεία χωρίς ιεραποστολή δεν νοείται ! Τα 2/3 του πλανήτη αγνοούν το μήνυμα της Αγάπης, της Ανάστασης, της Αιώνιας Ζωής που χαρίζει ο Τριαδικός Θεός, μέσω της ησυχαστικής και Μυστηριακής ζωής της Ορθόδοξης Εκκλησίας !

Νηστεία χωρίς προσευχή για όλο το κόσμο δεν νοείται ! Ας κάνουμε αίτημα προσευχής καθημερινό να γνωρίσουν όλοι οι άνθρωποι την Αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ( αλλόθρησκοι, άθεοι, ετερόδοξοι κλπ ) να γνωρίζουν την Ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας περιμένει και τη δική μας προσφορά ΑΓΑΠΗΣ.

This entry was posted in America, Canada, Ασία, Asia, Αμερική, Ελλάδα - Greece, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus, Καναδάς, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s