Χειροοτονία νέου πρεσβυτέρου στη Δημοκρατία του Μπενίν ( Μητρόπολη Νιγηρίας )


Οι λαοί βρίσκουν, με τη χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, την Ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία, παρότι η Εκκλησία μας  δεν έχει ούτε τα οικονομικά μέσα, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό, ούτε τα άλλα μέσα που έχουν οι θρησκείες και οι αιρέσεις, δηλαδή ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, έντυπα, διαδίκτυο. Στο ιεραποστολικό περιοδικό ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, τεύχος 108, διαβάζουμε για τη χειροτονία ενός νέου ιερέα στη Δημοκρατία του Μπενίν, όπου ως κατηχητής ίδρυσε 3 Ορθόδοξες ιεραποστολικές κοινότητες στη περιοχή του! Τι μάθημα παίρνουμε όλοι εμείς, οι θεολόγοι, οι κατηχητές, οι απλοί πιστοί ; Μήπως είναι ένα ηχηρό μήνυμα για όλους μας να έχουμε ενεργή δράση μέσα στις ενορίες μας ; Μήπως πρέπει να μιμηθούμε το παράδειγμα του μαθηματικού π. Μωυσή ;

getattachment3

Χειροτονία νέου κληρικού στη Δημοκρατία του Μπενίν ( Μητρόπολη Νιγηρίας )

Ένας νέος κληρικός χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο για την αρχιερατική περιφέρεια της Δημοκρατίας του Μπενίν. Πρόκειται για τον π. Μωυσή, καθηγητή μαθηματικών, έγγαμο και πατέρα δύο παιδιών.

Ο νεοχειροτονηθείς εργάστηκε ως κατηχητής επί σειρά ετών στη νεοσύστατη ενορία της Γεννήσεως του Κυρίου, στο πόλη Αμπομέυ. Καρπός της διακονίας του και της αγάπης του για την Εκκλησία είναι η δημιουργία των εκκλησιαστικών κοινοτήτων του Αγίου Μάρκου, των Αγίων Πέτρου και Παύλου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σε γειτονικές κωμοπόλεις.

Αποφοίτησε από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Σχολή του Αγίου Μάρκου στην οποία τώρα διδάσκει.

Ο νέος πρεσβύτερος θα διακονήσει στον ιερό Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου, ο οποίος χτίστηκε εις μνήμην Χρήστου Μπότσου από τη σύζυγό του και ο οποίος, συν Θεώ, θα εγκαινιαστεί σύντομα.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να συνδράμουν το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της Μητρόπολης Νιγηρίας, ας στείλουν την αγάπη τους μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Μητρόπολη Νιγηρίας εκτείνεται ( και αυτή ) σε 4 χώρες και χρειάζεται τη δική μας προσευχή και συμπαράσταση, ώστε το μήνυμα της Ανάστασης και της Αιώνιας Ζωής, το Ευαγγέλιο του Χριστού, η ησυχαστική και Μυστηριακή ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους αυτών των χωρών. Η Χάρις του Αγίου Πνεύματος ας τους οδηγεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, από κάθε φυλή και θρησκεία και ετερόδοξη ομολογία, με τις μεσιτείες της Παναγίας και πάντων των Αγίων.

Και οι Ορθόδοξοι κάτοικοι του Μπενίν να δοξάζουν τον Τριαδικό Θεό και θα προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής του αδελφού Χρήστου, εις τους απεράντους αιώνες.

Εκκλησιαστικά Σεμινάρια

Ιεραί Μοναί-Ησυχαστήρια

This entry was posted in Αφρική, Africa, Νιγηρία, Nigeria, Niger, Reb. du Benin, Togo and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Χειροοτονία νέου πρεσβυτέρου στη Δημοκρατία του Μπενίν ( Μητρόπολη Νιγηρίας )

  1. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Προς κ. Παναγιώτη Μπακάρα.

    Προωθήσαμε την επιστολή σας στον Μητροπολίτη Νιγηρίας Σεβ. κ. Αλέξανδρο.

    Δεν δημοσιεύσαμε την επιστολή σας, γιατί έχει προσωπικά στοιχεία και δεδομένα. Μπορείτε και εσείς να απευθυνθείτε στον Μητροπολίτη Νιγηρίας μέσω της ιστοσελίδας της Μητρόπολης.

    Ευχαριστούμε.Ο Θεός να αναπαύσει τους συγγενείς σας και να δίνει σε εσάς πλούσιες πνευματικές ευλογίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s