ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ -ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ


Η ομάδα των φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» έβγαλε νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με την προσφορά του βιβλίου για την Υπεραγία Θεοτόκο, σελ 392, με τίτλο Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, τόμος Α’ .  Αγοράζοντας ένα αντίτυπο με 25 ευρώ καλύπτετε τα έξοδα ( σίτιση, ένδυση, σπουδές ) ενός παιδιού στο νησί ΝΙΑΣ για δύο μήνες ή την συντήρηση ενός ορφανού παιδιού στη Σουμάτρα της Ινδονησίας για ένα μήνα. Για ομαδικές αποστολές ( σε ενορίες, κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, νεανικές ενοριακές συντροφιές, χριστιανικές ομάδες νέων ή φοιτητών ) το κόστος του βιβλίου είναι 20 ευρώ, που προσφέρονται, επίσης, στην ιεραποστολή της Σουμάτρας Ινδονησίας !

dsc02336

Η ομάδα των φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία
-Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-,

ευχαριστεί «εκ μέσης καρδίας» όλους όσους μέχρι τώρα την εμπιστεύτηκαν και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της για οικονομική ενίσχυση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία .

Γνωστοποιεί δε ότι εξασφάλισε(σε συνεργασία με τους συγγραφείς του βιβλίου) και άλλο αριθμό αντιτύπων του βιβλίου   -Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ – και η προσπάθεια μας συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο.
(αναλυτικά παρακάτω)

Τα έργα μακράς πνοής (σχολεία,κλινικές ,σχολές κ.λ.π.),που έχουν κατασκευασθεί από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό κλιμάκιο και λειτουργούν, πρέπει και να συντηρηθούν.Η φτώχεια που ταλαιπωρεί πολλές οικογένεις, στην περιοχή που δραστηροποιείται η Ορθόδοξη Ιεραποστολή ,απαιτεί την άμεση εξεύρεση οικονομικών πόρων ώστε να μπορέσουν πολλα παιδιά να τελειώσουν την στοιχειώδη εκπαίδευση και να αποκτήσουν τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους(τροφή,ένδυση,φάρμακακ.λ.π)

Εξ άλλου και οι νέες Ιεραποστολικές προσπάθειες που ξεκίνησαν, χρειάζονται και την προσωπική μας αρωγή.Συγκεκριμένα.

Α.Μετά τον επαναπατρισμό της πρώτης Ορθόδοξης Μοναχής στο Medan, σχεδιάζεται η ανέγερση και η λειτουργία της πρώτης Ορθόδοξης Μονής στην περιοχή όπου η παρουσία του iσλαμισμού είναι εντονώτατη ,αφού το ενενήντα τοις εκατό περίπου των κατοίκων είναι  Μουσουλμάνοι.

Β.Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη Ιεραποστολική προσπάθεια στο νησί Νίας ,όπου η φτώχεια των κατοίκων είναι απερίγραπτη και οι πληγές από τους σεισμούς και το τσουνάμι θα αργήσουν να επουλωθούν.

Έτσι
-Μετά την βάπτιση των εξήντα πρώτων κατηχουμένων, την 21η Ιανουαρίου 2009 ,δημιουργήθηκε Ορθόδοξη κοινότητα στο χωριό Bawollato ,θεμελιώθηκε και κτίζεται εκεί Ορθόδοξος ναός.
-Προγραμματίζεται και η βάπτιση και άλλων Κατηχουμένων καθώς και δημιουργία και άλλων Ορθοδόξων Κοινοτήτων στο νησί.
Η κλινική ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται εκτός από το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,φάρμακα και ιατρικά εργαστήρια.Η μαλάρια(ελονοσία) αποτελεί μάστιγα για την περιοχή(κυρίως την εποχή των φρούτων) και βασική αιτία πολλών θανάτων κυρίως νέων παιδιών.

-Το σχολείο που λειτουργεί η Ιεραποστολή στο νησί ,απαιτεί χρήματα για την σωστή λειτουργία του ,αφού η οικονομική κατάσταση στο νησί ,μετά το τσουνάμι είναι τραγική και υπάρχει μεγάλη δυσκολία από τους μαθητές να αποκτήσουν τα στοιχειώδη που απαιτεί η βασική εκπαίδευση.

Γ. Για την σωστή λειτουργία του Οικοτροφείου-Ορφανοτροφείου,όπου μένουν φτωχά και ορφανά παιδιά απαιτούνται 840 ευρώ μηνιαίως και 10080 ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα:
Ένα παιδί κάθε μήνα χρειάζεται μια βοήθεια των 40 Ευρώ.Έτσι κάθε μήνα πρέπει να υπάρχουν 21*40 = 840 Ευρώ. Για ένα χρόνο σύνολο 12*840= 10080 Ευρώ.

Δ.Στα σχολεία της Ιεραποστολής στο Medan και στις γύρω περιοχές υπάρχουν σημερα ο εξής αριθμός μαθητών.
-Στην Αγία Σοφία 450 μαθητές
-Στον Αγιο Νικήτα 130 μαθητές.

Προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων( αμοιβή εκαιδευτικού και λοιπου προσωπικου ) αντιστοιχεί σε κάθε μαθητή το ποσό των 3 ευρώ μηνιαίως.Οταν όμως το 50% και πλέον των μαθητών αδυνατεί να πληρώσει δίδακτρα ,λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους ,η εύρεση άλλων οικονομικών πόρων είναι απαραίτητη.

Ε.Οικονομικούς πόρους απαιτεί και η Θεολογική σχολή του Αποστόλου Παύλου ,όπου σπουδάζουν δωρεάν 170 φοιτητές.Από την Σχολή αυτή θα αποφοιτήσουν και τα μελλοντικά στελέχη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.
—————————————————————————————————————–
Περισσότερα στις δημοσιευσεις στο blog της ομάδας.
-Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

——————————————————————————————–
Τα αντίτυπα του βιβλίου διατίθενται από την ομάδα ως εξής.
Α.πό ένα(1) έως πέντε (4) αντίτυπα στην τιμή των 25 ευρώ το ένα.
Β.Από έξι (5) αντίτυπα και πάνω στην τιμή των 20 ευρώ το
(Στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο διατίθεται στην τιμή των 40 ευρώ)
Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το βιβλίο αυτό ας στείλουν τα στοιχεία τους σε ένα από τα e-mail .
athanasiou.art@tellas.gr
episkeptisd@gmail.com

This entry was posted in Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s