Απέκτησαν αθανασία και δεν θα πεθάνουν 3 ( ;) μπλογκερς ( «Χριστιανός Ορθόδοξος», «Ροίδης» και «Λασκαράτος» )! !


Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι  ο μασκαρεμένος ( όλη τη χρονιά )  «Χριστιανός Ορθόδοξος» αναφέρθηκε στο άρθρο  για τα Ψυχοσάββατα, που αναδημοσιεύσαμε . Βέβαια, έχει κάθε δικαίωμα να σχολιάζει ότι θέλει,  εξάλλου είναι η  εποχή του, η περίοδος του Καρναβαλιού, και όλα του επιτρέπονται, ακόμα και τα ειρωνικά σχολιάκια, λες και αυτός δεν πρόκειται να πεθάνει ! Βέβαια, θα ήταν περιττό από ανθρώπους που δεν σέβονται τον εαυτό τους , να  θέλουμε να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των άλλων( τα περί σεβασμού της «διαφορετικότητας» και των απόψεων του άλλου, το εφαρμόζουν επιλεκτικά,όπως φαίνεται, για να κοροϊδεύουν όσους τους διαβάζουν ή τους πιστεύουν ) !

Άνθρωπος που δεν σέβεται τα κόκκαλα των προγόνων του, της οικογένειάς του, είναι δυνατόν να σεβαστεί τους άλλους κεκοιμημένους ; Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη ταφή και το σεβασμό στους νεκρούς  ΥΨΙΣΤΟ καθήκον κάθε πολίτη και όσους έδειχναν ασέβεια τους τιμωρούσαν και τους διακωμωδούσαν ( Κρέοντας ) ! Όλοι οι άνθρωποι ( κάθε θρησκείας και φυλής ) απονέμουν τον πρέποντα σεβασμό στους προγόνους τους. Τι, άραγε, θα σκέφτονται γι’αυτόν οι πρόγονοι του και οι νεκροί οικείοι του και φίλοι του ; Τι, άραγε, θα σκέφτονται όσοι τυγχάνει να είναι γνωστοί του, για το σεβασμό που δείχνει στις θρησκευτικές απόψεις ή στους νεκρούς ;

Μερικοί, ίσως, σκεφτούν ότι σαν επαγγελματίας γελωτοποιός ή σαν επαγγελματίας Καραγκιόζης έχει το δικαίωμα στη σάτιρα. Με αυτήν την έννοια της επαγγελματικής του ιδιότητας και της καριέρας του στις μεταμφιέσεις και στην καθημερινή Αποκριά που θέλει να ζει, περιμένουμε να μας πει το φάρμακο της αθανασίας, ώστε να μη γίνουμε ένας σωρός από κόκκαλα ή σκόνη, δηλαδή, απλή τροφή για σκουλήκια και άλλα κατοικίδια !  Ίσως του δώσουν μια λύση τα φιλαράκια του, ο «Ροΐδης» και ο «Λασκαράτος» , που «ασέλγησαν» τις προάλλες ( καθισμένοι στον υπολογιστή τους , μέσα στη σπιταρώνα τους και τη ζεστασιά τους ) κατά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού !  Το έγκλημα του Κοσμά του Αιτωλού να ιδρύσει 10 γυμνάσια και 200 σχολεία , γυρνώντας με τα πόδια όλη την Ελλάδα, δεν του το συγχώρεσαν ΠΟΤΕ ούτε οι απόγονοι της δολοφονίας του, ούτε οι σημερινοί «Ελληναράδες» του  Κολωνακίου και της … καθημερινής βιοπάλης !

( https://ierapostoli.wordpress.com/2009/02/19/mnimosina_psixosabbata/#comment-333 )

Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε μαζί τους, αφού δεν έχουμε σχέση ως μπλογκ, ούτε με την κωμωδία, ούτε με τις μεταμφιέσεις, ούτε με το Καρναβάλι. Να εκφράσουμε τις απέραντες ευχαριστίες μας γιατί κάνουν διαφήμιση ( έστω και αρνητικά ) στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή και στην Εκκλησία και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας που βρήκαν την Αγάπη του Θεού και την ησυχαστική και Μυστηριακή Ζωή της Εκκλησίας μέσα από μια τέτοια αρνητική και χλευαστική προσέγγιση. Να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί έτσι αρκετοί γνωρίζουν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό, φιλανθρωπικό έργο των Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιεραποστολών και σπεύσουν να βοηθήσουν, αντί να σπαταλούν δεξιά και αριστερά τα χρήματά τους, σε κούφιες ιδέες, σε υλικά αγαθά  και σε άψυψα … κόκκαλα !

Γιατί είναι τραγικό ορισμένοι να επιλέγουν να είναι νεκροί , πριν πεθάνουν !  Και είναι ακόμα πιο τραγικό να πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν με την τελευταία φτυαριά του ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ! Τότε , όλα αρχίζουν ! Εμείς θα συνεχίσουμε να «ζητιανεύουμε» την αγάπη σας για τον Θεό και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο το πλανήτη, μέσα από τις Ορθόδοξες ιεραποστολές.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ΤΙΜΟΥΜΕ τους κεκοιμημένους μας ! Εμείς θα συνεχίζουμε να προβάλλουμε τον Τριαδικό Θεό της Αγάπης και την ησυχαστική, Μυστηριακή ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας , ως τη μοναδική λύση στα προβλήματα του ανθρώπου ( κάθε εποχής, κοινωνικής τάξης, φυλής ή φύλου ) και ως τη σίγουρη οδό που οδηγεί ( μέσω της προσφοράς στο πλησίον, της ταπείνωσης, της διαρκούς μετάνοιας, της αγάπης  ) στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, στη Βασιλεία των Ουρανών.  Αν αρνούμασταν τα μνημόσυνα και τους Αγίους και τα λείψανα, είναι να σαν δεχόμαστε ότι ο θάνατος έχει , ακόμα, ισχύ. Όμως, ο θάνατος νικήθηκε, ο Χριστός αναστήθηκε και σήμερα όλοι μας ευχόμασταν : Καλή Ανάσταση, Καλό παράδεισο ! Και ψάλαμε μέσα μας  το : Χριστός Ανέστη ! Χαρείτε, αδέλφια ! Σήμερα είναι μέρα βεβαιότητας, ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ! Οι νεκροί μας ΖΟΥΝ και θα ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ και σωματικά !

ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ


OI MAΣΚΕΣ

This entry was posted in Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Απέκτησαν αθανασία και δεν θα πεθάνουν 3 ( ;) μπλογκερς ( «Χριστιανός Ορθόδοξος», «Ροίδης» και «Λασκαράτος» )! !

 1. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Ετοιμαζόμουν να κλείσω τον υπολογιστή, όταν ήρθε το ενημερωτικό εμαιλ από το Μανιτάρι του Βουνού.

  Αλκοόλ, καρναβάλι και ατυχήματα.

  Με μιας το μυαλό μου πετάχτηκε στους συμμαθητές μου που έχασα σε τροχαία -μηχανάκια ! Τότε κλαίγαμε απελπισμένα. Σήμερα νοιώθω ότι τους ξέχασα στη προσευχή μου και το είχαν τόση ανάγκη… Α, ρε Πάνο τι μου θύμησες ! Καλή Ανάσταση, φιλαράκια.Εκεί στη γειτονιά των Αγγέλων είστε, ζείτε, προσεύχεστε. Κάποτε θα ανταμώσουμε …

  ( http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/02/21/alkool-karnabali-atyximata-1/ )

  Υ.Γ Εκείνο το βίντεο με την κοπέλα που δεν είχε πιει, είναι συγκλονιστικό. Μακάρι να το έβλεπε και το παλικάρι, που πριν λίγες μέρες, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με μια «μπέμπα» στο περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Φίλε, πρόσεχε, κουβαλάς κοπέλες, που έχουν γονείς και τις περιμένουν. Δεν είναι μαγκιά, ρε φίλε …

 2. Ο/Η manitaritoubounou λέει:

  @ pilotos91

  Πάντως, για; να είμαστε δίκαιοι, το καρναβάλι – έστω και στη σημερινή συχνά εμπορευματοποιημένη του μορφή – γίνεται αφορμή να αντικρίσουμε το πρόσωπό μας στον καθρέπτη.

  Απ’ αυτή την έποψη «ουδέν κακον, αμιγές καλού».

  Καλή αποκριά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s