Δύο επιστολές ΑΓΩΝΙΑΣ από το Μαλάουι ( Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Απολύτρωσις )


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής αναδημοσιεύει σήμερα δύο, ακόμα, επιστολές ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΕΩΝ από τον έγγαμο Ιερέα και Δάσκαλο, Ορθόδοξο ιεραπόστολο στο Μαλάουι της Αφρικής,π. Ερμόλαο Ιατρού που δημοσιεύτηκαν σε 2 περιοδικά, τον «Ιεραποστολικό Ταχυδρόμο» ( τεύχος 104 )  και την «Απολύτρωση» ( τεύχος 758 ). Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για πολύτεκνο Ορθόδοξο ιερέα που αποφάσισε να διακονήσει την Ιεραποστολή, αποσπασμένος στο Μαλάουι από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης! Να προσευχόμαστε γι’αυτόν και την οικογένειά του και να παρακαλούμε τον Θεό να του δίνει δύναμη, υπομονή, πλούσιες ευλογίες. Ελπίζουμε να βρεθούν μάτια που να δουν τις επιστολές αυτές, αυτιά που να ακούσουν τις εκκλήσεις, καρδιές που να ανοίξουν και να προσφέρουν !

104_33

1η επιστολή προς τον ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
χαίρετε εν Κυρίω!

Σας γράφουμε από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή του Μαλάουι, από την Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε.
Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Επισκόπου μας, το έργο της Εκκλησίας μας συνεχίζεται και σ’ αυτό το κομμάτι της Αφρικής.

Ο αγώνας είναι μεγάλος, τα προβλήματα των ιθαγενών αδελφών μας είναι πάρα πολλά. Πείνα, φτώχεια, αρρώστιες, θάνατος, ΑIDS, ανεργία, αμορφωσιά και πολλά άλλα ταλαιπωρούν τους ανθρώπους εδώ. Η Εκκλησία μας προσπαθεί όσο μπορεί να ανακουφίσει τα τόσα προβλήματα έτσι, ώστε να μπορέσει να μεταδώσει και τον Ορθόδοξο Λόγο της Αλήθειας που φέρνει εδώ! Έτσι εκτός από τα κατηχητικά μαθήματα και τις εργασίες στο ορθόδοξο τυπογραφείο μας και τον αγώνα μας για το έργο υποδομής στην περιοχή Καμπότζι, πολλή προσπάθεια κάνουμε ώστε να συντηρούμε το εβδομαδιαίο συσσίτιο για 400 περίπου άτομα, τις εβδομαδιαίες επισκέψεις σε τρεις μεγάλες κρατικές φυλακές στις περιοχές Ζόμπα, Τσιτσίρι και Βούμπουε, ακόμη ενίσχυση σε σύλλογο που βοηθά 104 ορφανά παιδιά και ασθενείς του ΑIDS.

104_34

Φιλανθρωπική ενίσχυση και κατηχητική προσπάθεια, γίνεται επίσης στις περιοχές Καμπότζι, Ντιλάντι και Μουλάντζι, όπου και με την χάρη του θεού, αναμένεται να γίνουν κάπου 45 βαπτίσεις, μετά τις μέχρι τώρα, τακτικές κατηχήσεις.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας νοιάζονται και μας ενισχύουν με τον τρόπο που ο Θεός φωτίζει.

Παρακαλούμε να μας έχετε στις προσευχές σας. Έχουμε μεγάλη ανάγκη από κάθε είδους ενίσχυση.

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους.

Με αγάπη Χριστού
από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή
στο Μαλάουι

π. Ερμόλαος Ιατρού

2η επιστολή προς την ΟΧΑ Απολύτρωσις.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε!

Σας στέλνουμε το γράμμα μας από την επισκοπή Ζιμπάμπουε ( στην οποία υπάγεται το Μαλάουι ) που έχει ποιμενάρχη της τον κ.κ. Γεώργιο.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εδώ δεν περιγράφεται. Η χώρα ανήκει στις 10 φτωχότερες χώρες του κόσμου. Ο λαός πεινά, υποφέρει από ανεργία, αρρωσταίνει και πεθαίνει, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα βοήθειας. Οι άνθρωποι ζουν σε πολύ υποβαθμισμένες συνθήκες. Η έλλειψη νερού, ρεύματος, αποχέτευσης είναι οι πιο συνηθισμένες καταστάσεις σε όσους δεν είναι άστεγοι. Πάρα πολλά παιδιά ορφανεύουν από τον ένα ή και τους δύο γονιούς.

Στην υλική μιζέρια υπάρχει και η πνευματική φτώχια. Με τις πενιχρές μας δυνάμεις και κυρίως με τη χάρη του Θεού και τις προσευχές σας προσπαθούμε εδώ για τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Ορθόδοξη.

Όλες οι εργασίες της Ιεραποστολής ξεκινούν από τον μεγάλο και ωραίο ναό του Αγίου Νεκταρίου, που έχει ανεγερθεί πριν τριάντα χρόνια από τους Έλληνες που ζούσαν εδώ. Τα κατηχητικά μαθήματα που γίνονται στους ντόπιους είχαν ως αποτέλεσμα να βαπτισθούν περίπου 40 ενήλικες και παιδιά. Αυτοί οι χριστιανοί συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία και παίρνουν δύναμη για τον αγώνα τους.

Τα βήματα της Ιεραποστολής εδώ είναι αργά και σταθερά. Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα φέρει πιο πολλούς κατοίκους του Μαλάουι  στο Σώμα του Χριστού ( την Ορθόδοξη Εκκλησία )  και θα εδραιωθεί η Εκκλησία Του και σ’ αυτή τη χώρα.

Με αγάπη Χριστού
π. Ερμόλαος Ιατρού,
ιερεύς και δάσκαλος,
Μαλάουι Κεντρικής Αφρικής

Σημείωση του περιοδικού Απολύτρωσις : Η κατατοπιστική όσο και συγκλονιστική επιστολή σας μας κατέστησε κοινωνούς στην ιερή διακονία και στον αγώνα σας. Δοξάζουμε τον Θεό για το πολύπλευρο και σωτήριο έργο σας και θαυμάζουμε το ζήλο, τη θυσία και την αυταπάρνηση σας. Προσευχόμαστε ο Κύριος μας να σας διαφυλάττει από κινδύνους και πειρασμούς και αυτός που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της θείας οικοδομής να στηρίζει τους νεοφώτιστους αδελφούς μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία του.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την προσφορά σας από τους Συλλόγους και τα έντυπα της Εξωτερικής Ιεραποστολής και η Αδελφότητα μας με τη συνδρομή φίλων και μελών της ενισχύει, το δυνατόν, την προσπάθεια της εξάπλωσης του Ευαγγελίου στα έθνη.

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαλάουι, στα κατά τόπους γραφεία του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής ή στους τραπεζικούς λογαριασμούς του  ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Τα μέλη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, τα μέλη των φοιτητικών και νεανικών ομάδων της ΟΧΑ Απολύτρωσις και της ΟΧΑ Χριστιανική Ελπίς σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ( και όχι μόνο ) μπορούν να αποστείλουν το περίσσευμα της καρδιάς τους για την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαλάουι στο Τραπεζικό Λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας της  ΟΧΑ Απολύτρωσις 0740101153220   και να ταχυδρομήσουν, κατόπιν, την τραπεζική απόδειξη στην Αδελφότητα ΟΧΑ Απολύτρωσις, Πέλοπος 7, 54633, Θεσσαλονίκη ( με την ένδειξη : Εξωτερική Ιεραποστολή -Μαλάουι ).Μια άλλη διαδικασία είναι να καταθέσουν την αγάπη τους είτε στα γραφεία του περιοδικού είτε στο βιβλιοπωλείο ( πάλι με την ίδια ένδειξη για την Ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μαλάουι ).

Advertisements
This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Δύο επιστολές ΑΓΩΝΙΑΣ από το Μαλάουι ( Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Απολύτρωσις )

  1. Παράθεμα: » Δύο επιστολές ΑΓΩΝΙΑΣ από το Μαλάουι ( Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Απολύτρωσις ) kantonopou’s blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s