Μνημόσυνα σε Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη για τον π. Κοσμά Γρηγοριάτη


Ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός τέλεσε μνημόσυνα στη μνήμη του μακαριστού Ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτη, που μαρτύρησε ουσιαστικά στο Κολουέζι του Κογκό, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Κωνσταντινούπολη, παρουσία πολλών Επισκόπων. Και , νοερά, συμπροσευχήθηκε σύμπαν το Ορθόδοξο ποίμνιο, όπου γης, που αγωνιά, προσεύχεται, προσφέρει στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή, για την ανάπαυση της ψυχής του και για την προσευχή του μαζί με την θριαμβεύουσα Εκκλησία προκειμένου να στηριχθούν ΑΝΩΘΕΝ οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές και Εκκλησίες σε όλο το κόσμο, οι Ορθόδοξοι πιστοί, οι κατηχούμενοι, να διαλυθούν οι «ενέδρες» αιρέσεων, παραθρησκειών και ψευτοθρησκειών, να απελευθερωθούν οι συνάνθρωποί  μας σε όλο το κόσμο και να βρουν την Ορθόδοξη Εκκλησία Του.

mnimosyno7

Παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις ΜΝΗΜΗΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ και στους συνδέσμους θα μπορέσετε να δείτε αναλυτικότερα κάποια πράγματα, καθώς και περισσότερες φωτογραφίες, οι οποίες αποδεικνύουν την ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο έργο της Ιεραποστολής.

Μνημόσυνο Ιεραπόστολου π. Κοσμά Γρηγοριάτη

Με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων Αρχιερέων από τις Ιεραποστολικές χώρες και την Ελλαδική Εκκλησία τελέστηκε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως το εικοσαετές μνημόσυνο του μακαριστού Ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτη. Συγκεκριμένα συμμετείχαν σ’ αυτό οι Σεβασμιώτατοι:

1. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

2. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας

3. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος

4. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ

5. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος

6. Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας

7. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος

8. Μητροπολίτης Χονγκ-Κόνγκ κ. Νεκτάριος

9. Μητροπολίτης Θηβαΐδος κ. Πορφύριος

10. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Προτέριος

11. Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος

12. Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Καλλίνικος

και οι Θεοφιλέστατοι:

1. Επίσκοπος Ζάμπιας κ. Ιωακείμ

2. Επίσκοπος Κολουέζι κ. Μελέτιος

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και περισσότεροι από 1.300 πιστοί παρακολούθησαν με μεγάλη συγκίνηση το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και ακολούθως το μνημόσυνο του π. Κοσμά.

( http://www.iersyn.gr/father_kosmas_mnimosino.html )

Προσκυνηματική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη

Με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική επίσκεψη μελών και φίλων του Ιεραποστολικού Συνδέσμου στην Κωνσταντινούπολη από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου τ.έ., με σκοπό να συμμετάσχουν στο εικοσαετές μνημόσυνο, που τελέστηκε στις 31 Ιανουαρίου στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, μετά και από επιθυμία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου…

Την δεύτερη ημέρα Σάββατο, έγινε εκκλησιασμός στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στην Θεία Λειτουργία ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μοσχονησίων κ. Απόστολος, που ακολούθως τέλεσε και μνημόσυνο για τα 20 έτη από την εκδημία του μακαριστού Ιεραποστόλου του Ζαΐρ π. Κοσμά Γρηγοριάτου.
Αμέσως μετά το μνημόσυνο, στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου, ο Παναγιώτατος υποδεχόμενος τα μέλη και του φίλους του Ιεραποστολικού Συνδέσμου μίλησε για τη ζωή, το έργο και την κοίμηση του π. Κοσμά, τον τάφο του οποίου χαρακτήρισε «παράθυρον αιωνιότητος και λάβαρον Αναστάσεως», απ’ όπου οι Ορθόδοξοι ιθαγενείς του Κολουέζι «αντλούν ελπίδα, φως, παραμυθίαν, δύναμιν, έμπνευσιν». Τα λόγια του Παναγιωτάτου συνεκίνησαν και άγγιξαν τις καρδιές όλων των παρευρισκομένων.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί)…

Μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τζιμπαλί και τις ευλογίες του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Συνάδων κ. Διονυσίου, άρχισε το ταξίδι της επιστροφής με τις σκέψεις όλων στραμμένες στα ιερά αυτά προσκυνήματα, που παραμένουν φωτεινοί φάροι του Ορθόδοξου Χριστιανικού κόσμου. Οι καρδιές όμως των προσκυνητών ένιωσαν λαβωμένες από την σκληρή πραγματικότητα τις συρρίκνωσης του Ελληνισμού της Πόλης και την ανυπέρβλητη θυσία αυτών που στέκουν εκεί βιγλάτορες των ιερών παραδόσεων και της Ορθοδοξίας μας.

Όλοι οι προσκυνητές αβίαστα εξέφρασαν την επιθυμία να αξιωθούν από τον Πανάγαθο Θεό να επισκεφθούν και πάλι την Βασιλίδα των Πόλεων, για να παράσχουν ηθική και υλική στήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Ελληνισμό της Πόλης.

( http://www.iersyn.gr/news39.html )

Τέλος , εξ αφορμής της παρουσιάσης των εκδηλώσεων του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης για να τιμηθεί η μνήμη του π. Κοσμά Γρηγοριάτη, δράττουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε και τη κοπή της βασιλόπιτας ενός άλλου Συλλόγου, του Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής, του οποίου Πνευματικός Πατέρας είναι ο  Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ Σεραφείμ. ( http://www.ierapostoli.gr/2009/KopiPitas2009.php )

Ο Θεός να ευλογεί τους ανθρώπους που κοπιάζουν νυχθημερόν για την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή και να φωτίσει και άλλους αδελφούς στο να διακονήσουν σε κάποιο ιεραποστολικό πόστο, ενισχύοντας, με προσευχή, ταπείνωση, τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές από τα μετόπισθεν.

This entry was posted in Ασία, Asia, Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ελλάδα - Greece, Ζάμπια, Zambia, Ιερά Μητρόπολη Πηλουσίου, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Λατινική Αμερική ( Central and South America ), Μεξικό-Mexico, Μητρόπολη Καρθαγένης ( Τυνησία-Αλγερία-Μαρόκο ), Νότια Κορέα, Korea, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s