Μνήμη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου- εκλογή Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου


Σήμερα 28 Ιανουαρίου 2009 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του εν σκηναίς Δικαίων και εκζητούμε τις προσευχές του προς τον Πανάγαθο Θεό για να ελεήσει και να ευλογήσει τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και Ιεραποστολές σε όλο το κόσμο. Δυστυχώς , τα προβλήματα σύνδεσης με το διαδίκτυο συνεχίζονται ( μέσω ιδιωτικού παρόχου ), οπότε περιοριζόμαστε σε αυτό το ταπεινό αφιέρωμα στη μνήμη του. Ευχόμαστε τα πνευματικά του τέκνα να προσφέρουν, εις μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, πνευματική και υλική βοήθεια στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, ώστε η ψυχή  του να χαίρεται, να ευφραίνεται με έργα Αγάπης και προσευχής.

(   http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2108&Itemid=1    )

Επιπρόσθετα το Πατριαρχείο Μόσχας απέκτησε νέα πνευματική κεφαλή, τον νέο Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών κ. Κύριλλο. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό της Αγάπης να φωτίσει και να στηρίξει τον νέο Πατριάρχη, ώστε :

1)  Να διασφαλίσει την  αρραγή ΕΝΟΤΗΤΑ των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, δείχνοντας σύνεση και μετριοπάθεια και διαλλακτικότητα.

2) Να εργαστεί ιεραποστολικά, στηρίζοντας το έργο της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής σε όλο το κόσμο ( οικονομικά, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό ) , ενισχύοντας παράλληλα  την ενότητα των Ορθοδόξων Ιεραποστολών κάτω από κοινή πνευματική ηγεσία ( ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί και να επιλυθεί στην Πανορθόδοξη Σύνοδο ).

3) Να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του λαού της Ρωσίας και όλων των σλαβικών εθνών( σε όλο το κόσμο ) . Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους αδελφούς μας της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων είναι ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ κίνδυνος, δηλαδή, λόγω έλλειψης Ορθόδοξης κατήχησης και αντιαιρετικής ενημέρωσης, να γίνουν βορά στο στόμα  αιρέσεων, παραθρησκειών, ψευτοθρησκειών, νεοσατανιστών, νεοπαγανιστών και άλλων αθεϊστικών ρευμάτων.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2105&Itemid=1     )

Όλοι μας καλούμαστε σε πανστρατειά προσευχής καθημερινής υπέρ της προστασίας των Ορθόδοξων λαών από αιρέσεις και παραθρησκείες. Καλούμαστε να προσευχόμαστε καθημερινά , σε Λειτουργίες, παρακλήσεις, αλλά και ατομικά, για την απελευθέρωση των αδελφών μας από τις αιρέσεις , τις παραθρησκείες, τις ψευτοθρησκείες και την ένταξη ή την επιστροφή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του.

Η δική μας προσευχή, η δική μας μετάνοια, η δική μας αγάπη, μπορεί να κάνει θαύματα και ο Κύριος να γκρεμίσει τις αιρέσεις ή να τις σείσει συθέμελα για να χαρίζει την εν Χριστώ ελευθερία στα πλάσματά Του.

 

This entry was posted in Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ρωσία- Russia and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s