Πρόγραμμα διανομής τροφίμων, Δημοτικό, Γυμνάσιο στην Ορθ. Εκκλησία Ινδίας.


Ένα πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε άπορους Ινδούς και ο εσωτερικός εξοπλισμός Δημοτικού και Γυμνασίου στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ινδία, τι άραγε θα μπορούσε να πει σε όλους εμάς, που εναγωνίως περιμένουμε την … έναρξη των εκπτώσεων για να γεμίσουμε τα ήδη … γεμάτα σπίτια μας με  νέα ρούχα, ηλεκτρονικά παιχνίδια και κάθε είδους αγορές ; Λογικά θα μας βάλλει σε περισυλλογή που θα … πετάξουμε τα παλιά ή πως θα χωρέσουν όλα αυτά στο σπίτι ! Ακόμα μια επιστολή της μοναχής Νεκταρίας στον Ιεραποστολικό Ταχυδρόμο θα μείνει αναπάντητη από τους περισσότερους Νεοέλληνες ( και το χειρότερο και από τους περισσότερους Ορθόδοξους χριστιανούς ) , γιατί υπάρχει …οικονομική κρίση τέτοια που δεν μπορείς να βρεις πάρκινγκ στα εμπορικά κέντρα και στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης !

104_31

Αγαπητοί, κ. Πρόεδρε και Μέλη του ΠΧΟΟΙ, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτεΣας αποστέλλω ένα email με φωτογραφίες της ιεραποστολής Ινδιών και με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε στην Αράχοβα, αλλά και για την συνεχή αγάπη, συμπαράσταση και βοήθεια στην Ιεραποστολή μας.

Το έργον, χάριτι Θεού, συνεχίζεται και επαυξάνει παρά τις παντός είδους δυσκολίες και πειρασμούς. Επαναλειτουργεί το πρόγραμμα διανομής τροφίμων που είχε διακοπεί λόγω έλλειψης πόρων. Είναι άνθρωποι παντελώς ενδεείς, λεπροί, τυφλοί, ανάπηροι, γέροντες που επιβιώνουν με αυτό το πιάτο φαγητό που τους προσφέρουμε.

Αποπερατώθηκε το Δημοτικό και Γυμνάσιο στην περιοχή του Ορφανοτροφείου. Απομένει ο εσωτερικός εξοπλισμός, γραφεία, έδρανα, ηλεκτρολογικά, για να μπορέσει να λειτουργήσει. Είναι ένας προϋπολογισμός 35.000 ευρώ. Σας παρακαλώ, αν μπορείτε βοηθήστε με. Σας ευχαριστώ.

Με αγάπη Χριστού Μον. Νεκταρία

Σ.Σ. Η φτώχεια και η δυστυχία των ανθρώπων εξαπλώνεται σε πολλά σημεία του πλανήτη μας. Το προσωπικό συμφέρον κυριαρχεί. Η υλιστική εποχή επιβάλλει να προσέξουμε πολύ, γιατί πολλές φορές ο άνθρωπος γίνεται αδιάφορος προς τον συνάνθρωπο του.

Το μεγάλο αυτό κενό έρχεται να καλύψει η ιεραποστολή, που τρέχει πάντα κοντά στον πονεμένο και έχοντα ανάγκη συνάνθρωπο ανεξαρτήτου χρώματος η φυλής.

Πολλές ευλαβικές ψυχές ένιωσαν αυτή την αγάπη του Χριστού μας και την πρόσφεραν προς άλλους συνανθρώπους μας.

Οι Ιεραπόστολοι εμφορούμενοι με την εν Χριστώ αγάπη, με πολύ ενδιαφέρον πλησιάζουν τους πονεμένους και ενδεείς ανθρώπους με αγάπη και τους παρέχουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση.

Το σύγχρονο πνεύμα της κοινωνίας απομακρύνει τον άνθρωπο από το φως του Χριστού. Όμως δεν παύουν να παρουσιάζονται, με την χάρη πάντα Εκείνου, ψυχές με φλόγα ιεραποστολική, ευλογημένοι άνδρες και γυναίκες, που γίνονται μαθητές Του, εργάτες αφοσιωμένοι, στη διακονία των ανθρώπων και στη διάδοση του Ευαγγελίου, αλλά και την εφαρμογή του προς κάθε συνάνθρωπο.

«Ιλαρόν γαρ δότην αγάπα ο Θεός». (Β’ Κορ. 9:7 ).

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ακούσουν τη φωνή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδίας και να στείλουν την αγάπη τους για τα προγράμματα διανομής τροφίμων, του εξοπλισμού των σχολείων, τη συντήρηση του Ορφανοτροφείου και την δημιουργία οφθαλμολογικής κλινικής στην Καλκούτα, ας στείλουν την αγάπη τους μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, είτε στα κατά τόπους γραφεία είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών ( με την ένδειξη :  για Ορθόδοξη ιεραποστολή Ινδιών)  :

(παραρτήματα σε Αθήνα, Λειβαδιά, Θήβα, Ιτέα, Χρισσό , Καρδίτσας, Φαρσάλων ) :

Λογαριασμοί :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 86347601.

(   http://www.ierapostoli.gr/parartimata.htm )

Κοπή της βασιλόπιτας του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής αύριο Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009 στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας, οδός Πανεπιστημίου 22. Πληροφορίες εδώ :


(  http://www.ierapostoli.gr/index.php )

Σχετικά άρθρα :

Χριστούγεννα στην Άπω Ανατολή ( Χονγκ Κονγκ, Ταϊλάνδη, Ινδία )

Αφιέρωμα της “Καθημερινής”στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές του κόσμου !

Ορφανοτροφείο κοριτσιών στη Καλκούτα ( Ορθ. Εκκ. Ινδίας )

Χτίζουμε Οφθαλμολογική Κλινική για χιλιάδες τυφλούς Ινδούς στην Ορθ. Εκκλ. Ινδίας

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s