Ενίσχυση του ΠΧΟ Ορθ. Ιεραποστολής στη Μητρόπολη Λόβετς Βουλγαρίας


Εκτός από την ιεραποστολή σε διάφορα κράτη του κόσμου, ενίσχυση από τους Συλλόγους Ορθοδόξου Ιεραποστολής λαμβάνουν και οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας σε γειτονικά κράτη, όπως για παράδειγμα ο ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής προς  τη Μητρόπολη Λόβετς Βουλγαρίας. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και η ΟΧΑ Λυδία, που έχει έδρα στην Ασπροβάλτα της Θεσσαλονίκης, συνεργάζεται με τον Μητροπολίτη Άνω Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ.

104_14

Και έχουν ανάγκη οι Ορθόδοξες Εκκλησίες των Βαλκανίων τη δική μας συμπαράσταση, και γιατί πολλοί  άνθρωποι των χωρών αυτών έχουν προβλήματα φτώχειας , ανέχειας, ασθενειών, εξαρτησιογόνων ουσιών και αλκοολισμού, επιπλέον δε υπάρχουν πολλές χιλιάδες παιδιά ορφανά και εγκαταλελειμμένα που χρήζουν τη δική μας συμπαράσταση. Επιπλέον, ένα ακόμα πρόβλημα, είναι ότι, λόγω των αθεϊστικών καθεστώτων και την έλλειψη Ορθόδοξης κατήχησης, πέφτουν πολύ εύκολα θύματα αιρέσεων, παραθρησκειών, σεκτών, ψευτοθρησκειών και μεταβάλλονται σε υπηρέτες ψευτοποιμένων και ψευτομεσσιών και ψευτοπροφητών, κυρίως αμερικανόφερτων αιρέσεων, τους οποίους υποχρεώνονται να υπηρετούν πιστά, αμισθί, ισόβια ! Να προσευχόμαστε στο Τριαδικό Θεό να τους προστατεύει από αιρέσεις και παραθρησκείες και ψευτοθρησκείες, να ελευθερώσει όσους έχουν μπλέξει στα δίχτυα τέτοιων ομάδων και να τους οδηγήσει πίσω στην ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία. Πιστεύουμε στη δύναμη και στη φώτιση του Αγίου Πνεύματος για να απελευθερωθούν οι Βαλκανικές χώρες από την επιρροή των αμερικανόφερτων αιρέσεων και παραθρησκειών. Αλλά πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς, ως Εκκλησία, Μητροπόλεις, μοναστήρια, αδελφότητες, με επισκέψεις και μεταφράσεις Ορθόδοξων βιβλίων κατήχησης και αντιαιρετικών εντύπων, φυλλαδίων. Ειδικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Από το νέο τεύχος του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου

Προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο Ιεραποστολής Αθηνών ( ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής )

Κύριε πρόεδρε και Διοικητικό Συμβούλιο,

Χάρη στον όμιλο σας και την ασταμάτητη βοήθεια που λαμβάνουμε από εσάς, έχουμε την ευκαιρία και μοιράζουμε τα αγαθά αυτά σε πολλούς ανθρώπους της Μητροπολιτικής μου περιφέρειας. Όλα τα τρόφιμα που μας στείλατε ήταν πολύ καλά, κάτι που ποτέ δεν είχαν ξαναδοκιμάσει, αλλά και δεν θα μπορούσαν οι ίδιοι να τα αγοράσουν. Όλοι δοξάζουν το Θεό, αλλά και ευχαριστούν εσάς τους εν Χριστώ αδελφούς, που δεν τούς ξεχάσατε.

Τα τρόφιμα αυτά τώρα έχουν λιγοστέψει και για αυτό θέλω να σας παρακαλέσω, όποτε μπορείτε να μας ξαναστείλετε.
Η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είναι μαζί σας και να σας ανταποδώσει τα πλούσια δικά του πνευματικά και υλικά αγαθά.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΟΒΕΤΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Σ.Σ. Είχαμε τη χαρά και την ευλογία, στις 29 Οκτωβρίου 2008, να υποδεχθούμε στον Όμιλο μας το Μητροπολίτη ΛΟΒΕΤΣ Σεβ/το κ. ΓΑΒΡΙΗΛ μαζί με τον π. ΜΠΟΡΙΣ, στην επίσημη εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε για την εορτή της Αγίας Σκέπης (προστάτιδας του Ομίλου μας) και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με το Σεβ/το κ. ΓΑΒΡΙΗΛ είχαμε γνωριστεί, όταν προ τριετίας περίπου καταστρεπτικές πλημμύρες έφεραν πολλούς κατοίκους της Μητροπολιτικής του περιφέρειας σε δύσκολη οικονομική θέση επιβίωσης.

Ο μακαριστός Σεβ/τος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, συγκινημένος από τις ταλαιπωρίες που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του ΛΟΒΕΤΣ, επικοινώνησε τότε με το Σεβ/το κ. ΓΑΒΡΙΗΛ και άνοιξε μια γέφυρα επικοινωνίας με αισθήματα χριστιανικής Αγάπης και με αποστολή ποικίλων αγαθών με κοντέινερ, αλλά και τμηματικά σε άλλα χρονικά διαστήματα με μικρότερες ποσότητες και χρήματα.

Ο Σεβ/τος κ. ΓΑΒΡΙΗΛ με ευχαρίστηση παρακολούθησε την εορτή μας και του προσφέραμε ως αναμνηστικό δώρο πετραχήλι και ωμοφόριο, που είχαν ετοιμάσει συνεργάτριες του Ομίλου μας ιερορράπτριες από το παράρτημα Θηβών, αλλά και 1.500 ευρώ για ενίσχυση των εργασιών του ανεγειρομένου Μητροπολιτικού Ναού στο ΛΟΒΕΤΣ.

Ο Σεβ/τοδ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ μας προσέφερε αντίγραφο της θαυματουργικής δακρυρροούσης εικόνας της Παναγίας, βρεφοκρατούσης τον Κύριο,  και μας ευχαρίστησε για την επικοινωνία, που έχουμε μαζί του.

Ζήσαμε όλοι στιγμές χαράς και ενθουσιασμού από το πρόγραμμα της εορτής, αλλά και στιγμές πραγματικής αγάπης και σεβασμού. Όλοι όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ιεραποστολή έχει ανάγκη από καθαρούς μαχητές, εμπνευσμένους από αγάπη για το συνάνθρωπο οιασδήποτε εθνικότητος και να την εκφράζουν όλοι με ειλικρίνεια και όχι με υποκρισία.

Στην εορτή μας προσήλθε ο Αρχ/της π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου ΘΩΜΑ ΚΥΨΕΛΗΣ, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ο οποίος μας διαβίβασε τις ευχές του Μακαριωτάτου, ο π. Παρασκευάς ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ο π. Ελευθέριος ΧΑΒΑΤΖΑΣ και άλλοι ιερείς, επίσημοι προσκεκλημένοι μας και πολλοί άλλοι συνεργάτες μας. Όλους μας ενισχύουν στο Ιεραποστολικό Έργο.

Στη γιορτή μας προσήλθαν και οι:
1) Σεβ/τος Γέρων ΑΞΩΜΗΣ κ. ΠΕΤΡΟΣ εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β’ στην Αθήνα, Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Αιθιοπίας και Ερυθραίας με έδρα την Αντίς – Αμπέμπα.

2) π. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ παρευρέθη ως εκπρόσωπος του Επισκόπου ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, του οποίου διαβίβασε τις ευχές και την ευλογία για την πρόοδο του Ιεραποστολικού έργου του Ομίλου μας.

3) π. Ιωάννης ΚΙΜΠΟΥΚΑ, ιεραπόστολος από την ΟΥΓΚΑΝΤΑ.

Οι ανωτέρω ιερείς έλαβαν οικονομική ενίσχυση για το ιεραποστολικό τους έργο.

(   http://www.ierapostoli.gr/2006/images/voulgaria_new.jpg )

This entry was posted in Βουλγαρία - Bulgaria, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μαδαγασκάρη- Madagascar, Μητρόπολη Αξώμης ( Αιθιοπία, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ενίσχυση του ΠΧΟ Ορθ. Ιεραποστολής στη Μητρόπολη Λόβετς Βουλγαρίας

 1. Ο/Η Σταυρούλα και Γιώργος λέει:

  Σας χαιρετούμε!
  Σας ευχόμαστε δύναμη και υγεία για το θεάρεστο και μοναδικό έργο σας!

  Είμαστε αντρόγυνο, στα 50 μας χρόνια και μετά μεγάλης λαχτάρας και αγωνίας, αναλαμβάνουμε να βάλουμε στο σπίτι μας, στην αγκαλιά μας, στη ζωή μας και στη καρδιά μας ένα μικρό παιδάκι μιας πολύτεκνης οικογένειας που δυσκολεύετε να ανταποκριθεί στη ζωή.
  Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, μα αν ο Θεός το επιτρέψει, ας γίνει αυτό το θαύμα!!

  Όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία μας διαθέσιμα αφού ζητηθούν.
  Ευχαριστούμε.

 2. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Σας παρακαλούμε να απευθυνθείτε κατευθείας στον ΠΧΟ Ορθ. Ιεραποστολής

  Πρόεδρος κα Γεωργούλα:

  Fax:
  210 86 26 700
  Διεύθυνση:
  Τρυγόνος 3, Άνω Κυψέλη
  E-MAIL:
  mail.ierapostoli@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s