Πανελλήνιος έρανος την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς της Ελλάδας για τη Γάζα ! 50 τόνοι ανθρωπιστική βοήθεια μέσω Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.


Η  Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος διοργανώνει Πανελλήνιο έρανο, την προσεχή Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2008, σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς της δικαιοδοσίας της, για τους Παλαιστινίους της Γάζας ( ανεξαρτήτου θρησκεύματος ) και αποστέλλει 50 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια. Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις , κάτω από την εικόνα.

banner_big_1

Πηγή :  ΠΡΟΝΑΟΣ

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από τις προσφορές που έχει μέχρι τώρα δεχθεί αλλά και από όσα διαθέτει στις αποθήκες της, θα αποστείλει και θα διανείμει στους πληγέντες της περιοχής της Γάζας, σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Συγκεκριμένα θα αποσταλούν 20 τόνοι αλεύρι, 10 τόνοι λάδι, 2,5 τόνοι ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι, 9,5 τόνοι εμφιαλωμένο νερό, 7 τόνοι ζάχαρη και 1 τόνος γάλα σε σκόνη.

Με τα χρήματα, τα οποία θα συγκεντρωθούν από την δισκοφορία της Κυριακής 18 Ιανουαρίου, θα αγορασθούν φάρμακα και θα αποσταλούν στην συνέχεια με επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια, στην εμπόλεμη περιοχή της Γάζας.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

p283_4

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθεί με θλίψη και αγωνία τα πολεμικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Σε ημέρες που η ανθρωπότητα εορτάζει την γέννηση του Θεανθρώπου, ο άνθρωπος λησμονώντας τον Θεό σκοτώνει τον συνάνθρωπό του, τον αδελφό του, την εικόνα «της αρρήτου δόξης» του Τρισαγίου Δημιουργού του. Σε ημέρες που το Εκκλησιαστικό Εορτολόγιο τιμά τα σφαγιασθέντα από τον Ηρώδη νήπια της Βηθλεέμ, αθώα θύματα από άμαχο πληθυσμό προστίθενται καθημερινά στον αριθμό των ανθρωπίνων απωλειών.

Η φιλάνθρωπη συνείδηση όλων των Ελλήνων εξανίσταται. Αυτό όμως δεν αρκεί. Δεν πρέπει να μείνουμε στην αντιπολεμική κραυγή διαμαρτυρίας και στην από τηλεοράσεως παρακολούθηση της καταστροφής. Οι αδελφοί μας, οι πληγέντες από τις εκεί καταστρεπτικές πολεμικές συγκρούσεις, χτυπούν με απόγνωση την πόρτα της καρδιάς μας και ζητούν την εκδήλωση της αγάπης μας. Η Εκκλησία μας ανοίγει την φιλόστοργη αγκαλιά Της στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την Συνεδρία της 13ης Ιανουαρίου 2009 απεφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια ενισχύσεως των πληγέντων αδελφών μας με τις εξής ενέργειες:

Α. Την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελουμένης από αλεύρι, εμφιαλωμένο νερό, ρύζι, ζάχαρη και λάδι (ελαιόλαδο η σπορέλαιο). Την γενική επιστασία και την ευθύνη της συλλογής των ειδών αυτών, καθώς και την προώθησή τους στους πληγέντες αναθέτουμε στην Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Β. Την διεξαγωγή δισκοφορίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009.

Το συλλεγησόμενο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση αγορά απαραιτήτου φαρμακευτικού υλικού ως και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για ανακούφιση των πληγέντων.

Ταύτα γνωρίζοντες, παρακαλούμε για την άμεση και ολοπρόθυμη ανταπόκριση όλων σας στο Θεάρεστο τούτο έργο της φιλαδελφίας και ευποιΐας, για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, προσευχόμενοι στον Άρχοντα της Ειρήνης Χριστόν, να χαρίσει ειρήνη στην πολύπαθη αυτή περιοχή, ομοψυχία δε και ενότητα στον ευσεβή ελληνικό λαό.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ  της Μητρόπολης Πατρών  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών γίνεται συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού για τους αναξιοπαθούντες Παλαιστίνιους αδελφούς μας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικά συλλέγονται:

1. Γάζες

2. Λαστιχιένοι Επίδεσμοι

3. Ουροκαθετήρες

4. Betadine

5. Γάντια χειρουργικά

6. Αντιβιωτικά ευρέου φάσματος

(  http://www.i-m-patron.gr/news1/news_2009/10_1_09_medicine_gaza.html )

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη η Ι.Μ.Πατρών

10 τόνους αλεύρι δια της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» απέστειλε η Ιερά Μητρόπολις Πατρών στην δοκιμαζομένη από τον πόλεμο περιοχή της Γάζας στην Παλαιστίνη, ενώ μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού υλικού συσκευάστηκε χθες με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου προκειμένου να αποσταλεί μαζί με το υλικό που θα αποσταλεί από τον Δήμο Πατρέων και τους άλλους Φορείς στη Παλαιστίνη.

Μέχρι αύριο θα συγκεντρωθεί και θα συσκευαστεί και η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία συγκεντρώνεται στους Ιερούς Ναούς της πόλεως των Πατρών, ώστε να προστεθεί στην αποστολή.

Τέλος κατόπιν συνεννοήσεως του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, θα αποσταλεί σημαντική οικονομική βοήθεια δια του Πατριαρχείου, στο Ορθόδοξο Επίσκοπο που έχει στην πνευματική του δικαιοδοσία την περιοχή της Γάζας, ώστε να καλυφθούν ανάγκες των εκεί αδελφών μας. Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών συγκέντρωσε περίπου 30.000 ευρώ για να αποσταλλούν, μέσω του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στη Γάζα.

( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2073&Itemid=57 )

(  http://www.i-m-patron.gr/news1/news_2009/8_1_09_dt_palaistini.html )

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ   ΤΗΣ 9ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009

Υ.Γ.   Περιμένουμε  από όλες τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις στην Ελλάδα, στη Κύπρο και στο εξωτερικό, ανάλογες ευλογημένες προσπάθειες με αυτήν της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών , όχι μόνο για τη Γάζα, αλλά ΚΑΙ για τις χώρες της Αφρικής που μαστίζονται από τη χολέρα και τη πείνα ( Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω χολέρας -μολυσμένου νερού,  η Ζιμπάμπουε, η Νότια Αφρική και γειτονικές χώρες, όπως η Ζάμπια, η Μοζαμβίκη, η Μποτσουάνα. Επιπλέον, υπάρχει επισιτιστικό πρόβλημα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούνται οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Πραγματικά χαίρεται κανείς βλέποντας τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις, ενορίες, και τους φορείς, συλλόγους της Ορθόδοξης Ιεραποστολής να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια στους λαούς, ανεξαρτήτου φυλής και θρησκεύματος. Αυτή είναι η ευλογία του Τριαδικού Θεού και της Εκκλησίας : να δίνει, να προσφέρει  ζωή και ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ= Ιησούς Χριστός , αγάπη και ΑΓΑΠΗ =Ιησούς Χριστός.

Σας παρακαλούμε να δείτε όλα τα σχετικά δημοσιεύματα για τις τεράστιες ανάγκες όλων των χωρών και να βοηθήσετε, με τη χάρη του Θεού, τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από τα δεινά του πολέμου, των ασθενειών, της πείνας. Να συνεχίσετε να προσεύχεστε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων τους.

image00121

image0022

image003

image004

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Παλαιστίνη -Palestine, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Πανελλήνιος έρανος την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς της Ελλάδας για τη Γάζα ! 50 τόνοι ανθρωπιστική βοήθεια μέσω Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  1. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Εκκλησία της Ελλάδος : Ο οργανισμός » Ο Δρόμος προς την Ευτυχία » άλλος ένας δούρειος ίππος της Σαηεντολογίας

    ( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8592?forum=40989&read=2362 )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s