Ορθόδοξα Θεοφάνεια στο Χονγκ Κονγκ


Από το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΟΜΦΑΙΑ πληροφορούμαστε για την εορτή των Θεοφανείων στο Χονγκ Κονγκ της Ασίας. Τις Ορθόδοξες ακολουθίες παρακαλούθησαν και 40 Λουθηρανοί πάστορες, καθώς και 25 φοιτητές ρωμαιοκαθολικού σεμιναρίου. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό ότι  κάποιες ψυχές ετεροδόξων ( και στο Χονγκ Κονγκ και στη Ταϊβάν ) θα φωτίσει ο άλλος Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας, μέσα από την παρακολούθηση των Ορθόδοξων ακολουθιών και ζωντανών Μυστηρίων, ώστε να θελήσουν να ενωθούν με το Αιώνιο Σώμα του Χριστού και να γίνουν διάκονοι των Μυστηρίων Του. Η δική μας προσευχή, η δική μας ζωή μετανοίας  μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό ότι θα φέρει ανθρώπους από όλα τα έθνη, από όλες τις θρησκείες, από όλες τις ετερόδοξες ομολογίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να δημιουργηθούν παντού θυσιαστήρια των Μυστηρίων Του, της νοερής προσευχής , της ταπείνωσης και της αγάπης ! Εμείς δεν φτιάχνουμε αίθουσες ομιλίων ή κέντρα διανομής θρησκευτικών εντύπων ισοβίων, αμισθί,  πλασιέ, ούτε προωθούμε τηλεπάστορες, τηλευαγγελιστές και τηλεμεσσίες !  Ο Θεός να δώσει καλή έκβαση σε όλες τις προσπάθειες των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων.

Ιδιαίτερο χρώμα είχε ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Χόνγκ Κόνγκ. Την Παραμονή της Μεγάλης Εορτής τελέσθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λουκά, οι Μεγάλες Ώρες και εν συνεχεία ο Μέγας Αγιασμός.

Τις ιερές Ακολουθίες παρακολούθησαν και 40 Λουθηρανοί Πάστορες. Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος παρουσίασε με συντομία τη δομή και το νόημα των Ακολουθιών των Μεγάλων Ωρών και του Μεγάλου Αγιασμού καθώς και το πνευματικό νόημα της Μεγάλης εορτής των Θεοφανείων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, η πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέσθηκε στις 7 το βράδυ και είχε διπλό εορταστικό χαρακτήρα.

Η Θεία Λειτουργία ήταν αφιερωμένη στην εορτή των Χριστουγέννων για τους αδελφούς μας Σέρβους, Ρώσους κ.α. που ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο και στη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων για τους λοιπούς Ορθοδόξους που ακολουθούν το νέο εορτολόγιο. Για το λόγο αυτό τα αναγνώσματα και οι σχετικοί ύμνοι ψάλθηκαν διπλά.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός και ακολούθησε εορταστική Δεξίωση για όλους όσοι συμμετείχαν και στις πανηγυρικές Ακολουθίες.

Τις ιερές Ακολουθίες της Κυριωνύμου ημέρας, παρακολούθησαν και 25 φοιτητές Ρωμαιοκαθολικού Σεμιναρίου, στους οποίους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Κωνσταντίνος εξήγησε το τελετουργικό των Ιερών Ακολουθιών.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στους Κινέζους Ορθοδόξους πιστούς το γεγονός ότι η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τα Απολυτίκια της Παραμονής και της Κυριωνύμου ημέρας των Θεοφανείων ψάλθηκαν και στα Κινεζικά.

Η μετάφραση της Ακολουθίας και των Απολυτίκιων στην Κινεζική γλώσσα και η προσαρμογή τους στην βυζαντινή σημειογραφία πραγματοποιήθηκε με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2060&Itemid=1 )

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον αληθινό Θεό να ανοίξει πύλες Ορθοδόξου Ευαγγελισμού σε ακόμα περισσότερες ασιατικές χώρες, με τη δύναμη και τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Προσευχόμαστε να έρθουν ακόμα περισσότεροι Κινεζόφωνοι στην Ορθόδοξη πίστη, νεοφώτιστοι και κατηχούμενοι και ιερείς, ώστε να διακονήσουν τον κινεζικό λαό και την Εκκλησία μας. Προσευχόμαστε, γιατί δεν έχουμε ούτε τα υλικά μέσα ( ΜΜΕ, έντυπα ) , ούτε τα χρήματα , ούτε το έμψυχο δυναμικό, οπότε μοναδική μας ελπίδα είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και ο άλλος Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας, που μπορεί να αναπληρώσει τα ελλείπνοντα. Σε Αυτόν εμπιστευόμαστε τη πορεία των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ασίας ,  την ευλογία τους και την άνθισή τους.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να βοηθήσουν το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της τεράστιας Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ ( περιλαμβάνει 20 χώρες ), ας καταθέσουν την αγάπη τους είτε απευθείας στη Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ, είτε στο Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας, είτε σε κάποιον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο ( με την ένδειξη » για τη μητρόπολη Χονγκ Κονγκ» )

Ορθόδοξες Ιεραποστολές : Πως μπορούμε να τις ενισχύσουμε ;

This entry was posted in China, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ταϊβάν, Taiwan, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s