Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία : 2.640 βαπτίσεις, 700 κατηχούμενοι, 4 χειροτονίες, γεωτρήσεις.


Με τη χάρη του Θεού, όπως πληροφορούμαστε από το ορθ. ιεραποστολικό περιοδικό ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, τεύχος  Οκτ-Δεκ 2008, προχωράει το ιεραποστολικό έργο στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας. Να προσευχόμαστε στο Θεό να στηρίζει τους νεοφωτίστους αδελφούς μας, να φωτίζει τους κατηχούμενους και να τους πολλαπλασιάζει, να οδηγεί αλλόθρησκους και ετερόδοξους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Πιστεύουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί όλου του κόσμου στηρίζουν με τις προσευχές τους και τη οικονομική τους ενίσχυση το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, φιλανθρωπικό έργο των Ορθοδόξων Ιεραποστολών. Παράλληλα, όμως, εκτός από την ένταξη των νεοφωτίστων στο Σώμα της Εκκλησίας και στη συνειδητή συμμετοχή στα Μυστήρια, χρήζει φροντίδας η καλλιέργεια Ορθοδόξου χριστιανικού φρονήματος και η θωράκιση από αιρέσεις και παραθρησκείες. Σε αυτό τον τομέα αναγκαία καθίσταται η έκδοση Ορθοδόξων περιοδικών και εντύπων ( έστω και μια φορά το χρόνο σε χιλιάδες αντίτυπα , στις τοπικές γλώσσες ) , όπου η Ορθόδοξη κατήχηση και ενημέρωση θα είναι συνεχής. Πέρα από τη διανομή της Αγίας Γραφής σε τοπικές διαλέκτους, το πρόβλημα είναι ότι οι χιλιάδες αιρέσεις διαστρέφουν συστηματικά την Αγία Γραφή με διάφορες παρερμηνείες. Άρα δεν αρκεί οι Ορθόδοξοι πιστοί να έχουν την Αγία Γραφή στη γλώσσα τους, αλλά να έχουν και μια σωστή, Ορθόδοξη, πατερική ερμηνεία των χωρίων που διστραβλώνουν συστηματικά οι ανθρωποδημιούργητες, αμερικανόφερτες αιρέσεις και παραθρησκείες. Ο Θεός να φέρει ανθρώπους που να βοηθήσουν στο εκδοτικό έργο των Ιεραποστολών προς αυτή την κατεύθυνση. Να προσευχόμαστε και για τους νεοχειροτονηθέντες κληρικούς, ώστε να διακονούν τον Θεό με πίστη και αγάπη, αλλά και τον πλησίον τους.

104_13

ΜΕ τη χάρη του Θεού και τον ιεραποστολικό ζήλο του Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, συνεχίζεται η διάδοση του Λόγου του Θεού, ο ευαγγελισμός των αφρικανών αδελφών μας (2.640 νεοφώτιστοι από την αρχή του έτους) και το φιλανθρωπικό έργο στην Τανζανία.

Επίσης προχωρούν με τη βοήθεια του Θεού, στην Κεντρική Τανζανία, τόσο η ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος προσφορά του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, όσο και ο Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και Οσίου Δαυίδ, προσφορά της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ – Λίμνης Ευβοίας.

Σε μία περιοχή όπου κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι, μετά από αγώνα, προσευχή, συστηματική ιεραποστολική εργασία, και κατήχηση και την ουσιαστική συμβολή τόσο του Σεβασμιωτάτου, όσο και του Αρχιμ. Αγαθονίκου Νικολαΐδη και των τεσσάρων (4) νεοχειροτονηθέντων ιθαγενών Κληρικών έχουν βαφτισθεί τετρακόσιοι τριάντα (430) παγανιστές, προγονολάτρες, μουσουλμάνοι, παπικοί και προτεστάντες, ενώ υπάρχουν και επτακόσιοι κατηχούμενοι.

Μετά την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στα παραπάνω οικόπεδα και χάρη στη συνεχή επίβλεψη των μοναζουσών Θέκλας και Παρασκευής, πολύ σύντομα δύο (2) νέοι Ιεροί Ναοί θα ανοίξουν τις θύρες τους για να υποδεχτούν τις προς θερισμό λευκές ψυχές των Αφρικανών αδελφών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο της Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως Τανζανίας , μπορούν να στείλουν την αγάπη τους μέσω του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής, είτε απευθείας στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως.  Πληροφορίες και τραπεζικούς λογαριασμούς μπορείτε να δείτε εδώ και στα σχετικά άρθρα που ακολουθούν :

Διαβάστε το νέο τεύχος του Ιεραποστολικού Ταχυδρόμου ( Οκτ – Δεκ 2008 ) )

Το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως ( Τανζανία ) ( φωτογραφίες – φυλλάδιο )

Ορθόδοξες Ιεραποστολές : Πως μπορούμε να τις ενισχύσουμε ;

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Να προσευχόμαστε στο Τριαδικό Θεό, σύντομα, να δούμε και Ορθόδοξες Ιεραποστολές στις Σεϋχέλλες και στον Άγιο Μαυρίκιο και στα άλλα νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία-Tanzania and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s