Χωρίς σχόλια … Χριστίνα, 14 ετών, Γάζα, Παλαιστίνη. Δεν πρόλαβε να γιορτάσει τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα !


Being part of the Greek Orthodox Church, the other congregation in Gaza, means that Christine and her family were looking forward to celebrating their Christmas on January 7th. Instead, they will bury Christine at a time where funerals are a rare commodity, for Gazans cannot keep pace with the mounting dead.

Σας παρακαλούμε να προσεύχεστε για την ειρήνη στη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων του πολέμου., ειδικά των παιδιών, όπως της Χριστίνας. Βοηθήστε και στείλτε ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στα παιδιά της Γάζας.

christine1

This entry was posted in Ασία, Asia, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Παλαιστίνη -Palestine and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Χωρίς σχόλια … Χριστίνα, 14 ετών, Γάζα, Παλαιστίνη. Δεν πρόλαβε να γιορτάσει τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα !

 1. Ο/Η egolpion λέει:

  άγγελος…

 2. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Στα άσπρα το αγγελουδάκι … Και πολλά άλλα στη Γάζα φτερουγίζουν στα ουράνια, θύματα ενός άσβεστου μίσους.
  Και είναι ανοιχτοί οι ουρανοί, λόγω Θεοφανείων, για να τα υποδεχτούν. Ας πρεσβεύουν στο Κύριο μας για την παγκόσμια ειρήνη και τη κοινωνική δικαιοσύνη.
  Φτάνει πια … Αρκετά ποτίστηκε η γη με αίμα αθώων αμάχων και παιδιών. Φτάνουν πια οι θρήνοι της Ραχήλ στη Ραμά και σε όλο το κόσμο!

 3. Ο/Η silver λέει:

  Όταν όμως Κύριος ο Θεός σου συντρίψη και εξαφανίση εμπρός από τα μάτια σου τα έθνη, μη σου έλθη ποτέ εις τον νουν η σκέψις και είπης: ο Κύριος με εισήγαγε….ένεκα των αρετών μου. Όχι δια τας αρετάς σου, ούτε δια την αγνότητα και ευσέβειαν της καρδίας σου…αλλά δια την αθεράπευτον ασέβειαν αυτών των εθνών, θα τα εξολοθρεύση ο Κύριος (Δευτερονόμιον Θ: 4 ).

 4. ο θεός να φέρει την ειρήνη στις καρδιές όλων των ανθρώπων αδερφέ. Έχεις αλήθεια άλλες πληροφορίες για την κατάσταση των χριστιανών στη Λωρίδα της Γάζας; Βρίκα αυτο http://www.ekloges.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=2277&page=1 αλλά ήταν πριν αρκετά χρόνια.

 5. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αδελφέ μου,
  Ο Κύριος μας είναι Θεός Αγάπης και Συγχώρεσης. Αυτά είναι έργα ανθρώπων και όχι έργα του Θεού. Όπου κυριαρχεί πολιτικός και θρησκευτικός φανατισμός, όπου επικρατούν τα οικονομικά συμφέροντα πολεμικών βιομηχανιών, πετρελαϊκών κολοσσών, κατασκευαστικών εταιρείων, καθώς και η μανία της εξουσίας ( υπερδυνάμεις ), εκεί ο Θεός φεύγει μακριά από τους ανθρώπους και ακολουθεί αυτή η κατάσταση η θλιβερή, με θύματα αθώους, αμάχους, παιδια΄. Ο Κύριος μας δεν «εξολοθρεύει» τους λαούς με την παλαιοδιαθηκική έννοια, αλλά τους εγκαταλείπει, όταν αυτοί ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Τον εγκαταλείπουν και Τον βγάζουν από τη ζωή τους ή Τον αρνούνται . Σέβεται την ελευθερία μας και έρχεται ή φεύγει. Οποία αγάπη και σεβασμός του Θεού ! Κανένας εξαναγκασμός !

  Αλλά όταν ο άνθρωπος μείνει χωρίς Θεό γίνεται χειρότερος από τα ζώα, αποκτηνώνεται, χάνει τον ανθρωπισμό του. Εμείς, βλέποντας αυτή τη φθαρτή κατάσταση , γνωρίζουμε ότι ο Θεός έχει ετοιμάσει για το μέλλον κάτι αφάνταστα, απερίγραπτα καλύτερο, που είναι αδύνατον να περιγράψει ανθρώπινο χέρι, ούτε ο Απόστολος Παύλος, ούτε η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Μια πνευματική κατάσταση αιωνιότητας και αφθαρσίας, χωρίς πόνο, δάκρυ και μίσος, μέσα στο ΦΩΣ της αγάπης του Θεού. Βλέποντας τη μικρή Χριστίνα και κάθε … Χριστίνα αυθόρμητα έρχεται στο μυαλό μας η τωρινή της ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και αναφωνούμε : Χριστός Ανέστη !Καλό Παράδεισο ! Καλή Ανάσταση, μικρό μας αγγελουδάκι ! Καλή Αντάμωση στη Βασιλεία των Ουρανών ! Γιατί δεν έχουμε «ώδε μένουσαν πόλιν», αλλά την ΜΕΛΛΟΥΣΑΝ επιθυμούμε !

 6. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Για τους Χριστιανούς της Γάζας δεν έχουμε νεότερες πληροφορίες, εκτός από αυτές που έδωσε στο κανάλι ΜΕΓΚΑ ο Μητροπολίτης Τιβεριάδος Αλέξιος.

  Ξέρουμε, επίσης, ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που εορτάζει αύριο τα Χριστούγεννα, έχει αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετοί. Το σίγουρο είναι ότι οι 3.000 Χριστιανοί της Γάζας ( οι περισσότεροι Ορθόδοξοι ) δεν θα μπορέσουν, αύριο, να εορτάσουν τα Χριστούγεννα, και λόγω της δολοφονικής εισβολής του Ισραήλ, αλλά και λόγω των διωγμών τους από φανατικούς μουσουλμάνους της Χαμάς, όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό και περισσότεροι έχουν φύγει από τη Γάζα.

  Οι Άραβες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, χρόνια τώρα, πληρώνουν ΑΔΙΚΑ τον πόλεμο μεταξύ ΕΒραίων και μουσουλμάνων. Για τον παλαιστινικό λαό και τους Άραβες μία λύση υπάρχει για να υπάρξει ειρήνη με το Ισραήλ : να γίνουν όλοι οι Εβραίοι Χριστιανοί ( όχι,βέβαια, σαν τους ψευτοχαρισματικούς της Αμερικής )! Και για τους Εβραίους μία λύση υπάρχει για να υπάρξει ειρήνη με την Παλαιστίνη : να γίνουν όλοι οι Παλαιστίνοι και οι Άραβες Χριστιανοί ! Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλείται ως αρχαία Εκκλησία να παίξει έναν ρόλο ενωτικό και συμφιλιωτικό στη περιοχή. Οι προσευχές μας για ειρήνη και εκχριστιανισμό της περιοχής ( όχι με τον αποικιοκρατικό τρόπο των δυτικών μισσιονάριων, ρωμαιοκαθολικών, προτεσταντών, πεντηκοστιανών κτλ ) και συμφιλίωση των λαών ας συνεχιστούν.Ζει Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ. Κι αύριο στη Βηθλεέμ η γέννηση του Ιησού Χριστού να φέρει την καταλλαγή και τη φώτιση στους σύγχρονους Ηρώδηδες, αμφοτέρων των πλευρών.

  Για τα γεγονότα των ημερών παραθέτουμε ένα υπέροχο άρθρο από το Μανιτάρι του Βουνού με την ελπίδα να ΦΩΤΙΣΤΟΥΝ οι μεγάλοι του κόσμου και όλοι μας με τος ΦΩΣ Του!

  ( http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/01/05/skotos-fws-fwta-1/ )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s