Επιστολή του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε στο μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, η οποία διεκτραγωδεί τη φοβερή κατάσταση !


Ευχαριστώ πολύ για  τις  πολύτιμες  ευχές.

Αντεύχομαι καλή, ευλογημένη καικαρποφόρα νέα χρονιά. Όντως περνάμε πολύ δύσκολες μέρες και ώρες. Εκτός από την χολέρα έχουμε και όλα τα άλλα, π.χ. στην Μητρόπολη ήμαστε 6 μέρες τώρα χωρίς νερό και ηλεκτρισμό. Και σήμερα χάλασε και μια μικρή γεννήτρια που είχαμε  και με πολλά βάσανα βρήκαμε να δανειστούμε μία…

dscn3598

Έχουμε κάνει παράκληση αλλά χρειάζεται και οι άνθρωποι να κάνουν κάτι …  Ο ελληνικός στρατός έχει υποσχεθεί να μας στείλει κάποιες ταμπλέτες που διαλύονται στο πόσιμο νερό και το κάνουν ασφαλές. Υπάρχει και πόσιμο εμβόλιο το οποίο δεν είναι πολύ αποτελεσματικό και φυσικά δεν υπάρχει στην εδώ  αγορά. Η καλύτερη προφύλαξη είναι το ζέσταμα του νερού και η καθαριότητα , ιδίως,  των χεριών. Κάνουμε ότι μπορούμε, ενημερώνουμε τους πιστούς και ο Θεός δεν θα μας αφήσει.  Παρακαλώ να εύχεστε.

Με αγάπη Χριστού και εγκάρδιες εόρτιες ευχές,

+ ο Ζιμπάμπουε Γεώργιος

Καλούμαστε να συνεχίσουμε την εκστρατεία Αγάπης προς το λαό της Ζιμπάμπουε, μέσω της Ορθόδοξης Μητρόπολης της χώρας αυτής. Οι στιγμές είναι δύσκολες και πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι, όχι μόνο μέσω προσευχής, αλλά και με έμπρακτη συμπαράσταση, αποστέλλοντας τρόφιμα, φάρμακα και ταμπλέτες, μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολικών Συλλόγων και του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας. Μπορούμε , επίσης, να δώσουμε , μέσω ίντερνετ ( από όποια χώρα κι αν βρισκόμαστε ) βοήθεια οικονομική μέσω της IOCC,   δηλαδή της φιλανθρωπικής οργάνωσης των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Αμερικής.

Zimbabwe Appeal: Help IOCC & Philoptochos Speed Relief to Victims of Public Health Crisis

DISTRIBUTION OF FOOD AT THE MISSIONS Orthodox church of Zimbabwe

Δράμα χωρίς τέλος : 1.568 νεκροί, 31.656 κρούσματα από χολέρα στη Ζιμπάμπουε , 13 νεκροί και 1.334 κρούσματα στη Νότια Αφρική: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !

Πληροφορίες για την κατάθεση της αγάπης σας  προς τους πονεμένους ανθρώπους της Ζιμπάμπουε, μπορείτε να δείτε παρακάτω  ( όταν κάνετε κατάθεση, στέλνετε τη τραπεζική απόδειξη στο Σύλλογο, αναγράφοντας ότι προορίζεται για αγορά φαρμάκων, ταμπλετών, τροφίμων για τη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε για την αντιμετώπιση της χολέρας ). Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να προσεύχεστε στον Τριαδικό Θεό και να ζητείτε τις μεσιτείες πολλών Αγίων ( του Αγίου Σπυρίδωνα, του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Μηνά Καλλικελάδου, του Αγίου Χαραλάμπους  και άλλων που έχουν βοηθήσει στη καταπολέμηση της χολέρας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ) για να σταματήσει το κακό και στις χώρες της Αφρικής.

(   https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/ )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Orthodox Christian Mission Center and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s