Ορθόδοξα Χριστούγεννα σε μια γωνιά της Νέας Ζηλανδίας μετά από 40 χρόνια! ( Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός )


Φέτος, μετά από 40 χρόνια, γιορτάστηκαν Ορθόδοξα Χριστούγεννα σε πόλη Heisting της Νέας Ζηλανδίας. Ο Άγιος Δημήτριος κάλεσε τους λίγους Ορθόδοξους πιστούς να γιορτάσουν τη γέννηση του Ιησού Χριστού και σε αυτή τη μακρινή γωνιά του πλανήτη. Σε πόσες άλλες, όμως, δεν γιορτάστηκαν φέτος Χριστούγεννα ! Πόσες ψυχές σε όλο το κόσμο περιμένουν κάποιον Ορθόδοξο Ιεραπόστολο, κάποιον Ορθόδοξο ιερέα να τους πει το «Χριστός ετέχθη» ή το «Χριστός Ανέστη» ! Πόσοι Έλληνες, σε όλο το κόσμο, χωρίς Ορθόδοξο ιερέα για χρόνια, αναγκάστηκαν να χάσουν την Ορθόδοξη πίστη τους και να ενταχθούν σε ετερόδοξες ομάδες ! Πόσες ανθρώπινες ψυχές στερήθηκαν και φέτος την εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία ( οι βαπτισμένοι και χρισμένοι ), πόσοι άνθρωποι στο κόσμο περιμένουν κάποιον Ορθόδοξο Ιεραπόστολο να τους κηρύξει, να τους βαπτίσει και να τους χρίσει ! Ας παρακαλούμε τον Άλλο Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας, να στείλει και άλλους Ορθοδόξους ιεραποστόλους σε όλο το κόσμο, να γεννήσει ιερατικές κλίσεις σε όσους Ορθόδοξους αδελφούςμας  δεν έχουν κωλύμματα ιερωσύνης ! Ας δούμε την παραστατική αφήγηση του Έλληνα ιερέα π. Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου.

gallery1-4

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ

Wellington 30/12/2008

Αξιότιμον κ. Γεώργιον Ασλανίδη
Πρόεδρο του Ιεραποστολικού Συνδέσμου
«Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»
Θεσσαλονίκη

Αγαπητέ κ. Γιώργο,
Με την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες των Αρχαγγέλων μετά από πολύωρο κουραστικό αεροπορικό ταξίδι φτάσαμε στην όμορφη Νέα Ζηλανδία. Μια προηγμένη χώρα με πολύ πλούσια βλάστηση αλλά πολύ φτωχή σε πνευματικότητα. Σε ποσοστό του πληθυσμού που αγγίζει το ένα τρίτο να δηλώνει αγνωστικιστές-αθεϊστές και το υπόλοιπο ινδουιστές, μουσουλμάνοι, βουδιστές και χριστιανοί άλλων δογμάτων, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί αποτελούμε μικρή μειοψηφία.

Τα Χριστούγεννα λειτούργησα στο Heisting, στην καινούργια εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, διότι εκτάκτως εκεί δημιουργήθηκε κενό. Διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πως το εκκλησίασμα αποτελούνταν από δώδεκα Ορθοδόξους, τρείς κατηχούμενους και δύο άθεους που ήρθαν από περιέργεια… και ως επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η δήλωση μιας χριστιανής μας «πάτερ, σας ευχαριστούμε πολύ για σήμερα, είχα σαράντα χρόνια να ακούσω Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία!».

Από αυτό το περιστατικό αλλά και με την επαφή που είχα με τους ορθοδόξους χριστιανούς μας, νομίζω πως η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας χρίζει μεγαλύτερης βοήθειας από αυτή που φανταζόμουν. Αυτό διότι:

1. Οι κληρικοί είναι λίγοι -τρείς χωρίς εμένα και έναν κληρικό που περιμένουμε από την Ελλάδα- για μία χώρα όπου για να λειτουργήσει ένας ιερέας μπορεί να χρειαστεί να διανύσει τρεις και μισή έως και έξι και μισή ώρες οδικώς ή και μια ώρα αεροπορικώς.
2. Οι ψάλτες, οι κατηχητές, οι κυκλάρχες, οι αγιογραφίες, τα ιεροπρεπή ιερά καλύμματα-ιερά σκεύη είναι πολυτέλεια.
3. Οι μεγαλύτεροι χριστιανοί μας θυμούνται λίγα πράγματα από τη λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας. Οι δε νεότεροι έκαναν μικτούς γάμους, λόγω ελλείψεως κληρικών μας, και δεν γνωρίζουν ούτε καν τον σταυρό τους να κάνουν.

Σε αυτή την πραγματικότητα λέγεται το «Ο μέν θερισμός πολύς, οι δέ εργάται ολίγοι. Δεήθητε ουν του Κυρίου του θερισμού όπως εκβάλη εργάτας εις τόν θερισμόν αυτού».

Πραγματικά αισθάνομαι πολύ λίγος πνευματικά και σωματικά μπροστά στις μεγάλες απαιτήσεις του τόπου. Πιστεύω όμως, πως με τις προσευχές σας η χάρις του Θεού θα με καθοδηγεί και θα με στηρίζει. Από την άλλη η χαρισματική προσωπικότητα του επισκόπου κ. Αμφιλοχίου μας εμπνέει, μας βοηθάει και μας δίνει κουράγιο στο μεγάλο έργο που ξανοίγεται εμπρός μας.

Η υποδοχή εδώ των ανθρώπων ήταν πολύ θερμή και γεμάτη αγάπη.

Με ιδιαίτερη εν Χριστώ τεχθέντι αγάπη και τιμή,
καλό, καρποφόρο και ευλογημένο το νέο έτος.

π. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

(   http://www.iersyn.gr/letters.html#ΙΕΡΑ_ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ_ΝΕΑΣ_ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, από όλο το κόσμο, και ειδικά από Έλληνες από την Αυστραλία και τη Νότια Ζηλανδία, επιθυμούν να βοηθήσουν το ιεραποστολικό έργο της Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας και Ωκεανίας, μπορούν να στείλουν την αγάπη τους είτε απευθείας στη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας, είτε μέσω του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης.

(   http://www.iersyn.gr/support.html ) (  http://www.iersyn.gr/magazine_subscribers.html )

Η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας και Ωκεανίας, που επιτελεί έργο ιεραποστολικό και στα νησιά Φίτζι, με ελπίδες να επεκταθεί και σε άλλα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Σας παρακαλούμε να προσεύχεστε να αναζωπυρωθεί το βάπτισμα και το Χρίσμα στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, στη Νέα Ζηλανδία, να επιστρέψουν στην Εκκλησία, να βγουν νέοι Ορθόδοξοι ιερείς και ιεραπόστολοι, να φωτιστούν και να αυξηθούν οι κατηχούμενοι, να οδηγούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία οι άθεοι, οι αγνωστικιστές, οι αλλόθρησκοι και οι ετερόδοξοι. Ελπίζουμε ότι ο Τριαδικός Θεός θα αναπληρώσει τις ελλείψεις  υλικών μέσων και ανθρώπων και θα φέρει τους λαούς στην Εκκλησία Του, με τρόπο θαυμαστό και δοξολογικό !

( http://www.ecp-metnz.org.nz/grmetnz/home.htm )

This entry was posted in Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νέα Ζηλανδία, Φίτζι - New Zealand,Fiji,Samoa,Tonga, Ωκεανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s