Έκτακτη είδηση ( 9/12/08): Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ζιμπάμπουε ! Τα χημικά για το νερό φτάνουν για 12 βδομάδες ! Η κυβέρνηση της κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα! Οι νεκροί από τη χολέρα στη Ζιμπάμπουε έφθασαν τους 590!14.000, περίπου, τα κρούσματα χολέρας! Ο θάνατος παραμονεύει παντού ! Ας ξυπνήσουμε κι ας βοηθήσουμε !


cholera_041208

Την ώρα που η χώρα θρηνεί το θάνατο του μικρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Ζιμπάμπουε, ήδη, θρηνεί 600 περίπου θύματα της χολέρας. Παντού υπάρχει η μυρωδιά του θανάτου, η αίσθηση της πείνας και της έλλειψης πόσιμου νερού. Και εμείς καθόμαστε παρακολουθώντας από  τηλεοράσεως   τα  «κατορθώματα» μιας μικρής μερίδας ανθρώπων που με τις βίαιες   πράξεις τους  νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν την άδικη κοινωνία !

scannedimage-2

Εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, γνωρίζουμε ότι η κοινωνία αλλάζει με ένα ΤΡΟΠΟ : ΑΓΑΠΗ, ΑΓΑΠΗ, ΑΓΑΠΗ συνδυασμένη από συγχωρητικότητα και έργα αγάπης. Ας κάνουμε κάτι ως  μνημόσυνο , αν θέλετε, στο μικρό 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ας σώσουμε τους μικρούς Αλέξηδες στη Ζιμπάμπουε και Κογκό ή όπου αλλού νομίζετε ! Τώρα,όχι αύριο. Αύριο,ίσως, είναι αργά. Η Μητρόπολη Ζιμπάμπουε περιμένει, άμεσα, τη δική μας βοήθεια για να προσφέρει ΖΩΗ στο λαό της χώρας αυτής.

Ανανέωση : Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008 11:10

Τους 589 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Ζιμπάμπουε, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη. Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων ανακοίνωσε πως τα κρούσματα είναι 13.960 και στην πρωτεύουσα Χαράρε καταγράφηκαν 189 θάνατοι.

Η επιδημία, η έλλειψη τροφίμων και η κατάρρευση της οικονομίας της Ζιμπάμπουε προκάλεσαν για μια ακόμα φορά την έντονη αντίδραση της Δύσης που καλεί τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε να παραιτηθεί.

Από την πλευρά του ο Μουγκάμπε κατηγορεί για την τραγική κατάσταση τις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην χώρα του.

Τα βασικά τρόφιμα εξαντλούνται, οι τιμές των αγαθών διπλασιάζονται κάθε 24 ώρες και με 100 εκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε–το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να πάρει κανείς από τις τράπεζες για μια εβδομάδα–αγοράζεις πλέον μόλις τρεις φρατζόλες ψωμί.

Το σύστημα υγείας της χώρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επιδημία χολέρας και το δίκτυο ύδρευσης και καθαρισμού του νερού έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα ο κόσμος να πίνει νερό από μολυσμένα πηγάδια και ρυάκια, με αποτέλεσμα τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για τους Υδάτινους Πόρους και την Ανάπτυξη των Υποδομών Ουόλτερ Μζέμπι τόνισε ότι οι χημικές ουσίες που διαθέτει το υπουργείο για την επεξεργασία του νερού φτάνουν μόνο για 12 εβδομάδες και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να βοηθήσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ζιμπάμπουε χρειάζεται φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και τρόφιμα για τους ασθενείς και τα προγράμματα επισιτισμού των παιδιών.

(     http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=964367 )

zim1

Περίπου το ήμισι του πληθυσμού-περίπου 12 εκατομμύρια-έχει ανάγκη από βοήθεια σε τρόφιμα,ενώ τα κρατικά νοσοκομεία έκλεισαν για ένα μήνα αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές απεργούν με οικονομικά αιτήματα και για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους!

Στην πρωτεύουσα οι ελλείψεις πόσιμου νερού είναι μεγάλες και οι κάτοικοι καταφεύγουν σε πηγάδια και ποτάμια για να βρουν νερό.Από το Σάββατο και για 48 ώρες είχε διακοπεί εντελώς η υδροδότηση αφού εξαντλήθηκαν τα χημικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την έλλειψη φαρμάκων και τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό.

(   http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/12/2008_258960 )

Η χολέρα που μεταδίδεται από μολυσμένο από ανθρώπινα περιττώματα νερό, προκαλεί διάρροιες και εμετούς που μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο…Όσο καθυστερούμε να βοηθήσουμε, τόσο ο κατάλογος των θυμάτων στη Ζιμπάμπουε θα μεγαλώνει. Οι 5.000 Ορθόδοξοι αδελφοί της Ζιμπάμπουε και όλοι οι κάτοικοι της χώρας αυτής περιμένουν τη δική σου βοήθεια για να ζήσουν, μέσω της Μητρόπολης Ζιμπάμπουε! Τώρα, σήμερα ! Τα περιθώρια στενεύουν !

dsc01610

Διαβάστε το άρθρο : Σώστε τα παιδιά της Αφρικής ! Save the children in Africa ( Zimbabue, Congo ) !
(   https://ierapostoli.wordpress.com/2008/12/02/save_the_children/ )

(    https://ierapostoli.wordpress.com/2008/11/28/limos_xolera_notiaafriki/ )

(    https://ierapostoli.wordpress.com/2008/11/29/farmaka_xfe/ )

Μεταφέρουμε τον τελευταίο δραματικό απολογισμό από την ιστοσελίδα του flash.gr.

Οι νεκροί από τη χολέρα στη Ζιμπάμπουε έφθασαν τους 565!

Η χολέρα που έχει εκδηλωθεί από το καλοκαίρι στη Ζιμπάμπουε, έχει προκαλέσει το θάνατο μέχρι σήμερα σε 565 ανθρώπους, ενώ οι νοσούντες είναι 12.546, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Η επιδημία, με βάση την τελευταία καταμέτρηση, στις 2 Δεκεμβρίου, προκάλεσε 81 θανάτους επιπλέον σε σχέση με τον προηγούμενο απολογισμό των 484 νεκρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στη Γενεύη το Γραφείο συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, περισσότερο έχει πληγεί η πρωτεύουσα Χαράρε, όπου 177 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Αύγουστο. Η χολέρα που μεταδίδεται από μολυσμένο από ανθρώπινα περιττώματα νερό, προκαλεί διάρροιες και εμετούς που μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο!

(    http://world.flash.gr//cosmosl/2008/12/3/40480id/ )

Οι ειδήσεις από το CNN.com :

Hundreds of Zimbaweans with cholera illegally crossing into South Africa

art_zimbabwe_water2_afp_gi

South Africa inundated with sufferers; hospital looks like a war zone

art_cholera_africa_cnn

http://edition.cnn.com/2008/WORLD/africa/12/03/cholera.zimbabwe/index.html )

(   http://edition.cnn.com/2008/HEALTH/12/02/zimbabwe.cholera/index.html?iref=newssearch )

art_zimbabwe_water_afp_gi

Νομίζω ότι δεν έχουμε χρόνο για άλλη καθυστέρηση. Τα ίδια φαινόμενα απειλούν και τους χιλιάδες πρόσφυγες στο Κογκό, στην Ουγκάντα, στη Νιγηρία, στην Αφρική και Ασία. Είναι χρέος κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού να κινητοποιηθεί άμεσα και να στείλει κάθε δυνατή βοήθεια,μέσω των Ορθόδοξων Ιεραποστολών, στις χειμαζόμενες χώρες και λαούς τους !

Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΤΩΡΑ :

(       https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/ )

Διαβάστε όλα τα σχετικά άρθρα για τα τρομερά προβλήματα στη Ζιμπάμπουε, στη Νότια Αφρική, στο Κογκό, στο Μπουρούντι, στην Ουγκάντα, στη Νιγηρία, στην Αϊτή, στην Αιθιοπία , στην Ινδία, και αποφασίστε να γίνετε από σήμερα συνεργάτης της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και της διακονίας στα έθνη και στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ανεξαρτήτου φυλής ή θρησκεύματος.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Έκτακτη είδηση ( 9/12/08): Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ζιμπάμπουε ! Τα χημικά για το νερό φτάνουν για 12 βδομάδες ! Η κυβέρνηση της κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα! Οι νεκροί από τη χολέρα στη Ζιμπάμπουε έφθασαν τους 590!14.000, περίπου, τα κρούσματα χολέρας! Ο θάνατος παραμονεύει παντού ! Ας ξυπνήσουμε κι ας βοηθήσουμε !

  1. Παράθεμα: Ζιμπάμπουε : ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ! “Φωνή εν Ραμά ηκούσθη θρήνος και κλαυθμός και οδυρμός πολύς. Ραχήλ κλαίουσα τα τέκνα αυτής και ουκ ήθελε παρακληθ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s