Συνάντηση του Προέδρου της Αγκόλας με τον Ρώσο Μητροπολίτη Κύριλλο. Πιθανό άνοιγμα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Αγκόλα.Angola: President Dos Santos Receives Russian Orthodox Church Leader.


Ο Μητροπολίτης Κύριλλος, υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αγκόλας, και υποσχέθηκε στήριξη του Πατριαρχείου Μόσχας στη Αγκόλα. Είναι μια συνάντηση που γεννά προσδοκίες ότι σύντομα θα δούμε στην Αγκόλα, που υπάγεται στη Μητρόπολη ΖΙιμπάμπουε,  τους πρώτους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους και τις πρώτες Ορθόδοξες κοινότητες κατηχουμένων και πιστών. Η Αγκόλα είναι μια από τις αφρικανικές χώρες που μαστίζεται από εκατοντάδες αιρέσεις και παραθρησκείες, με αρκετά θύματα, όπως συνέβει πρόσφατα, και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί προσεύχονται να ανοίξει ο Κύριος πύλες Ορθοδόξου Ευαγγελισμού και στην Αγκόλα και σε αρκετές άλλες χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Ειδικά τώρα , που ολόκληρη η Αφρική μαστίζεται από πολέμους και λιμούς και ασθένειες, η μαρτυρία και η βοήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μακριά από αποικιοκρατίες και ιμπεριαλιστικές διαθέσεις, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και απήχηση. Μάλιστα, ορισμένοι πιστεύουν  ότι σύντομα ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Μακαριώτατος κ.κ. Θεόδωρος θα πραγματοποιήσει ταξίδια – αστραπή σε χώρες που πλήττονται από τη χολέρα, τη πείνα, και την προσφυγιά ( κυρίως Κογκό -Ζιμπάμπουε ) ,θα απευθύνει έκκληση σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες για ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσεςπεριοχές  και θα μεταφέρει  την αγάπη και τη βοήθεια των Ορθοδόξων πιστών και Εκκλησιών. Επιπρόσθετα  θα επιταχυνθούν, με τη χάρη του Θεού και τις προσευχές των Αγίων της Αφρικής, το άνοιγμα νέων Ορθοδόξων Ιεραποστολών και σε άλλες χώρες και η προετοιμασία νέων, καταρτιμένων Ορθοδόξων κληρικών και κατηχητών !

Πρέπει, ακόμα, να τονιστεί ότι όλες, σχεδόν οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί του κόσμου, δείχνουν σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία και επιδιώκουν την αγαστή συνεργασία μαζί της, προς όφελος του λαού τους. Τελικά, μήπως οι μοναδικές χώρες που » καταδιώκεται» μανιωδώς η Ορθόδοξη Εκκλησία, οι ιερείς, ο μοναχισμός από πολιτικά , ιδεολογικά,μεγαλοεκδοτικά και  παραθρησκευτικά κέντρα  είναι η Ελλάδα και η Κύπρος ; Δεν φαντάζομαι ούτε στην Τουρκία να υπάρχουν τόσα δημοσιεύματα και τόσες επιθέσεις κατά της Εκκλησίας από ότι στην Ελλάδα και στη Κύπρο ! Είναι και αυτό ένα από τα κατορθώματα του αλλοτριωμένου και αποχαυνωμένου τμήματος της ελληνικής «διανόησης» !

Angola: President Dos Santos Receives Russian Orthodox Church Leader

Angola Press Agency (Luanda), Posted to the web 25 November 2008

The Angolan head of State, José Eduardo dos Santos, Monday here met with the leader of the Russian Orthodox Church, Metropolita Kirill, with whom he analysed «the basis of friendship ties between the Russian and Angolan peoples».

«I am very happy for the meeting», said the chairperson of the Department of Foreign Ecclesiastic Ties of Moscow Patriarchate, while speaking to journalists at the end of audience with President José Eduardo dos Santos.

«It is very important that the religious institutions contribute to the strengthening of relations among peoples.

Metropolita Kirill stressed that Angola can expect from Russia Orthodox Church the strengthening of friendship relations between the two countries, because his institution «is a huge force in the formation of the Russian State».

«President José Eduardo dos Santos was very cordial and receptive concerning the matters that I raised during our talks», he said.

With 145 million faithful, Russian Orthodox Church is a Christian organisation under the leadership of Moscow Patriarchate, Alexis.

Ευελπιστούμε, τα επόμενα χρόνια, πολλοί κάτοικοι της Αγκόλας να δεχτούν το Άγιο Βάπτισμα και το Χρίσμα και να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσευχόμαστε και πολλοί οικονομικοί μετανάστες από την Αγκόλα που διαβιούν σε Ορθόδοξες χώρες να γνωρίσουν την Ορθόδοξη πίστη, να βαπτιστούν και να ακολουθήσουν και το δρόμο της ιερωσύνης και της Ιεραποστολής στην πατρίδα τους, ώστε να γλιτώσουν οι συμπατριώτες τους από αιρέσεις, μαγείες, παραθρησκείες,ψευτοθρησκείες.

(   http://allafrica.com/stories/200811250015.html   )

Να σημειώσουμε ότι στην Αγκόλα είναι υπό ανέγερση νέος ιερός ναός, ο πρώτος Ορθόδοξος ναός  , ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου & Οσίου Παισίου του Αγιορείτου, Λουάντα. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την ανοικοδόμησή του μπορούν να απευθυνθούν στη Μητρόπολη της Ζιμπάμπουε. Προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό να οδηγήσει τα βήματα και  μόνιμου Ορθοδόξου Ιεραποστόλου στην Αγκόλα, στη Μποτσουάνα, στη Ναμίμπια, στο Λεσότο και άλλες αφρικανικές χώρες.

(   http://www.greekorthodox-zimbabwe.org/angola.htm  )

 

This entry was posted in Αφρική, Africa, Αγκόλα-Angola, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s