1.000.000 κάτοικοι της Ζιμπάμπουε κινδυνεύουν από χολέρα! 5.000.000 από λοιμό! Τραγικές ιστορίες ! Χιλιάδες κατευθύνονται στη Νότια Αφρική! Ας βοηθήσουν οι χιλιάδες Έλληνες Ορθόδοξοι της Νοτίου Αφρικής μέσω των 2 Μητροπόλεων Γιοχάνεσμπουργκ και Καλής Ελπίδας !


Οι ειδήσεις από τη Ζιμπάμπουε και το Ανατολικό Κογκό είναι φοβερές και αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής που έρχεται σε κράτη της Αφρικής είτε από τα κατάλοιπα της αποικιοκρατίας είτε από αυταρχικά καθεστώτα. Παρουσιάζουμε ένα φοβερό άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα ότι όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί του κόσμου θα ξεσηκωθούν σε ένα ατελείωτο καραβάνι αλληλεγγύης και αγάπης προς τους πρόσφυγες και τους ασθενείς και τους πεινασμένους της Αφρικής. Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες – Ιεραποστολές της Ζιμπάμπουε, του Κογκό, και των γειτονικών κρατών από αυτά, περιμένουν τη δική μας προσφορά για να βοηθήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τα αδέλφια μας, ανεξαρτήτου φυλής και θρησκεύματος. Κάνουμε έκκληση στους Έλληνες ομογενείς της Νοτίου Αφρικής ( αλλά και όλους τους Ορθοδόξους της χώρας αυτής ) να συνδράμουν άμεσα τις 2 Μητροπόλεις της περιοχής τους ( Μητρόπολη Γιοχάνεσμπουργκ-Πρετόριας και Μητρόπολη Καλής Ελπίδας ) , ώστε να δώσουν χείρα βοηθείας στους πρόσφυγες. Ιδιαίτερο ρόλο μπορούν να παίξουν οι Έλληνες  ή Ορθόδοξοι γιατροί που διαβιούν στη Νότια Αφρική.

77596_b

Συνοπτικά τα νέα :  Σύμφωνα με το άρθρο του Κώστα Γουλή, ο βρετανικός τύπος ανεβάζει τους νεκρούς από την χολέρα  σε 3000 περίπου ! 1.000.000 κινδυνεύουν από χολέρα ! 5.000.000 κινδυνεύουν από λιμό ! Ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς 231.000.000% !

scannedimage-501

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο μεγάλη σημασία έστω και το 1 ή τα 5 ευρώ που θα προσφέρετε !

Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη σημασία έχει να μαζευτούν  άμεσα χρήματα από σχολεία, ενορίες, κύκλους Αγίας Γραφής, κατηχητικά, και κάθε μαζικό σύλλογο, ακόμα και παρέες και να προωθηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε και τη Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, καθώς και στις γειτονικές Ορθόδοξες Μητροπόλεις της Νότιας Αφρικής, της Ουγκάντα, του Τανζανίας, του Μπουρούντι. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη σημασία έχει να αποσταλλεί άμεσα πόσιμο εμφυαλωμένο νερό, αλεύρι, ιατροφαρμακευτικό υλικό,ρύζι, ζυμαρικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Καλούμε όλους τους Ορθόδοξους Ιεραποστολικούς Συλλόγους, τις Μητροπόλεις, τις Νομαρχίες να έρθουν σε επαφή με τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις της Αφρικής και να συντονίσουν την άμεση συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφίμων και νερού στο Ανατολικό Κογκό, στην Ουγκάντα, στη Ζιμπάμπουε, στη Τανζανία και στη Νότια Αφρική, για την περίθαλψη και σίτιση των προσφύγων.

Αυτές τις μέρες πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ας εξοικονομήσουμε χρήματα, ας σταματήσουμε κάποιες σπατάλες και το περίσσευμα της αγάπης ας το στείλουμε στους λαούς της Αφρικής. Για να εορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα, Χριστούγεννα αγάπης και προσφοράς.

scannedimage-50

scannedimage-48

(    http://www.agelioforos.gr/home/index.asp )

Σχετικά άρθρα :

Το χαμόγελο έχει σβήσει στα πρόσωπα των κατοίκων της Ζιμπάμπουε! Προφητικό άρθρο του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε στο περιοδικό ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ! Συναγερμός αγάπης σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες !

Εκτός ελέγχου η χολέρα στη Ζιμπάμπουε !( Ανανέωση 26/11/08, 01:00 πμ ) , 366 νεκροί, 9.000 κρούσματα! Τραγωδία ! Να στείλουμε οικονομική, ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της Ορθ. Εκκλησίας της Ζιμπάμπουε άμεσα !
Η φωτογραφία από το Κογκό που συγκλόνισε όλο το κόσμο ( Associated Press ) ! Ανανέωση ( 27/11/08 ) : Χιλιάδες Κογκολέζοι περνούν στην Ουγκάντα !

1.ΟΟΟ.ΟΟΟ οι πρόσφυγες στο Ανατολικό Κογκό! Επιδημία χολέρας , εκτελέσεις, βιασμοί ! Άμεση ανάγκη για οικονομική- ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της Ορθόδοξης Εκκλησία στο Κογκό ! ( Ανανέωση 14/11/2008. 01:30 ) )

Πως μπορείτε να ενισχύσετε τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές

Την όποια οικονομική ενίσχυση στη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε μπορείτε να τη στείλετε είτε απευθείας, είτε μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είτε μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολικών Συλλόγων, των οποίων τους λογαριασμούς θα δείτε στην ενότητα : Πως μπορείτε να ενισχύσετε τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

Επίσης οικονομική βοήθεια χρειάζονται και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες του Κογκό και του Μπουρούντι ( Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής ) , η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας,η  Ορθόδοξη επισκοπή Μπουκόμπα ( Μουάνζας ) Τανζανίας και οι 2 Μητροπόλεις της Νοτίου Αφρικής για την περίθαλψη των προσφύγων .

Αν καταθέσετε την οικονομική ενίσχυση σε τραπεζικό λογαριασμό αποστέλλετε την τραπεζική απόδειξη και αναγράφετε πάνω της σε ποιά Ορθόδοξη Μητρόπολη απευθύνεται και το λόγο : πχ «ανθρωπιστική βοήθεια – χολέρα  για Μητρόπολη Ζιμπάμπουε»  ή «περίθαλψη προσφύγων πολέμου – Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής ή Ουγκάντας »  κτλ .

Οι ιστοσελίδες των Ορθοδόξων Μητροπόλεων είναι οι ακόλουθες :

(    http://www.greekorthodox-zimbabwe.org/ )

(   http://www.orthodoxytz.com/bukoba.asp )

(   http://www.orthodoxjohannesburg.org.za/iframe.html )

This entry was posted in Archbishopric of Johannesburg and Pretoria- South Africa - Mητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας, Αφρική, Africa, Ευρώπη, Ελλάδα - Greece, Ζιμπάμπουε,Zimbabwe, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Μπουκόμπα Τανζανίας, Νότια Αφρική, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s