Φωτογραφίες – Σοκ ! Τα έργα του Θεού και τα έργα του ανθρώπου !


Σήμερα, με αφορμή ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στη σημερινή Μακεδονία της Κυριακής και αφορά το γονιδιακό ντόπινγκ, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια αντιπαραβολή των έργων του Θεού και των έργων του σύγχρονου ανθρώπου σε οπτικό υλικό. Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές, χωρίς να έχουμε ακόμα δει τα αποτελέσματα διαφόρων άλλων πειραμάτων …  Δυστυχώς, χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται και ο πλανήτης, από την ασυδοσία και την απληστία μας και την αλόγιστη χρήση ( έως και «θεοποίηση»  τους) των επιστημονικών ανακαλύψεων , οδηγείται στη καταστροφή …

Τα έργα του Θεού …

pic22648

pic27446

pic23805

pic15890

pic06729

earth

seasky20120a1

Και κάποια από τα έργα του … ανθρώπου !

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες είναι παρμένες από το άρθρο της Μακεδονίας της Κυριακής, 23/11/2008, σε σχέση με το γονιδιακό ντοπάρισμα στον αθλητισμό και τις επιπτώσεις του. Το άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ :

(   http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=28836 )

scannedimage-381

scannedimage-391

ceb1cebdcf84ceafceb3cf81ceb1cf86cebf-ceb1cf80cf8c-scannedimage-39

Τα άλλα … κατορθώματά μας τα γνωρίζετε πολύ καλά ! Μια απλή υπενθύμιση είναι οι παρακάτω φωτογραφίες, οι ασθένειες του πολιτισμού μας, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η μόλυνση του αέρα, του νερού, της θάλασσας, των τροφίμων ! Και , φυσικά, αν πάρουμε σοβαρά τα ΜΜΕ και αρκετά μπλογκς , υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι οι … παπάδες, οι … μοναχοί, η … Εκκλησία , ο … Θεός !

42-18293172

getimage

rypansi7

rypansi8

dead_fish

Εδώ και 2 μήνες , πολιτικοί, μεγαλοεκδότες, μεγαλοδημοσιογράφοι, μπλογκερς με εμμονές προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι παπάδες, οι μοναχοί, η Εκκλησία ! Εδώ και χρόνια κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κοσμάκη ότι για όλα τους τα προβλήματα φταίει η Εκκλησία και οι παπάδες ! Και ότι το κυριότερο πρόβλημά τους είναι το … Βατοπαίδι !

Ελληνικέ λαέ, ξέρεις τώρα την αλήθεια !

Οι παπάδες φταίνε για την ανεργία ! Οι παπάδες φταίνε για τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας !Οι παπάδες φταίνε για την ακρίβεια ! Οι παπάδες φταίνε για τη δημόσια εκπαίδευση και τα εκατομμύρια που ξοδεύεις στην παραπαιδεία ! Οι παπάδες φταίνε για τα εκατομμύρια που ξοδεύεις στην ιδιωτική υγεία ή για τα ράντζα ! Οι παπάδες φταίνε για τα τροχαία ! Οι παπάδες φταίνε για τα εκατοντάδες παιδιά που πεθαίνουν από ναρκωτικά ή αλκοολισμό ! Οι παπάδες φταίνε για τους καρκίνους και το AIDS και τα καρδιακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά ! Οι παπάδες φταίνε για την χρεοκοπία των ταμείων και την έλλειψη χρημάτων για τα φάρμακα ! Οι παπάδες φταίνε για το κυκλοφοριακό ! Οι παπάδες φταίνε για τα ψυχολογικά προβλήματα το κόσμου και τα διαζύγια ! Οι παπάδες φταίνε για τη γραφειοκρατία και τον χουλιγκανισμό και την κάθε είδους βία ! Οι παπάδες φταίνε για την μόλυνση του περιβάλλοντος, τη ρύπανση της ατμόσφαιρας ( γη, αέρας, θάλασσα )! Οι παπάδες φταίνε για τα νοθευμένα φαγητά και τα μεταλλαγμένα ! Οι παπάδες φταίνε για τα 32 τρισεκατομμύρια δολλάρια ( σε ευρώ ; ) που χάθηκαν στα χρηματιστήρια ! Οι παπάδες φταίνε για τις χρεοκοπίες τραπεζικών, στεγαστικών, ασφαλιστικών ιδρυμάτων, ακόμα και χωρών ! Οι παπάδες φταίνε για τα εκατομμύρια αυθαίρετα, όλα παράνομα, μέσα και έξω από τις πόλεις, που έχουν γεμίσει την ελληνική επικράτεια , με εικονικά συμβόλαια ! Οι παπάδες φταίνε για την καταστροφή και την αποψίλωση των δασών! Οι παπάδες φταίνε για την εξαφάνιση σπανίων ειδών ζώων, πτηνών, ψαριών ! Οι παπάδες φταίνε για τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές ( που προκάλεσαν το τσουνάμι στην Ινδονησία ; ) ! Οι παπάδες φταίνε για τους 2 Παγκοσμίους πολέμους και τις ατομικές βόμβες ! Οι παπάδες φτάινε για τις αυτοκτονίες ! Οι παπάδες φταίνε για την έκρηξη στο Τσέρνομπιλ και την εκροή ραδιενέργειας ! Οι παπάδες φταίνε για τις κακοκατασκευές στα δημόσια έργα ! Οι παπάδες φταίνε για τη χρεοκοπία δημοσίων οργανισμών ( Ολυμπιακή, ΔΕΗ κλπ ) ! Οι παπάδες φταίνε για τους πολέμους, αφού ελέγχουν όλες τις μεγάλες πολυεθνικές ! Οι παπάδες φταίνε για τις αδικίες που γίνονται από τους εργοδότες ή τις αδικίες εις βάρος της ομάδας από παράγοντες και διαιτητές ! Οι παπάδες φταίνε για την πείνα και τις ασθένειες του τρίτου κόσμου ! Οι παπάδες φταίνε για την Τουρκοκρατία ! Οι παπάδες φταίνε για την Φραγκοκρατία ! Οι παπάδες φταίνε που τα εθνικά μας θέματα είναι σε τέλμα ! Οι παπάδες φταίνε για την κατάσταση στις φυλακές ! Οι παπάδες φταίνε για τιςληστείες και τα εγκλήματα ! Οι παπάδες φταίνε για τις 300.000 αμβλώσεις ! Οι παπάδες φταίνε για όλα ! Και οι μοναχοί ! Και η Εκκλησία !

Αφού , λοιπόν, δείτε καλά τις φωτογραφίες, αφού κάνετε την αυτοκριτική σας, βάλτε το χέρι στη καρδιά και μετά κρεμάστε τους , αγαπητοί κριτές των πάντων, εσείς οι άσπιλοι, αμόλυντοι ιδιοκτήτες καναλιών, εσείς οι μεγαλοδημοσιογράφοι, εσείς οι αδέκαστοι , γεμάτοι εμμονές και εμπάθεια, μπλοκερς !

Υ.Γ  Επειδή για όλα φταίει η Εκκλησία, οι παπάδες, οι μοναχοί, μπορεί να μην κάλυψα όλους τους τομείς ευθύνης τους!  Παρακαλώ, λοιπόν, όλους σας να μου αποστείλλετε σε ποιους άλλους τομείς της καθημερινής ζωής σας σας φταίνε οι παπάδες ! Ζητώ συγγνώμη από τους επαγγελματίες εκπροσώπους του αντιεκκλησιαστικού ρεπορτάζ, αν τους έφαγα το ψωμάκι ! Νομίζω, όμως, ότι τους έδωσα μπόλικη τροφή για να συνεχίσουν ! Πάντως, ας κάνουν και καμία επίθεση στους εμπόρους ναρκωτικών, έτσι για ξεκάρφωμα …

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Φωτογραφίες – Σοκ ! Τα έργα του Θεού και τα έργα του ανθρώπου !

 1. Ο/Η manitaritoubounou λέει:

  Τα πήρες στο κρανίο αδελφέ!! Φυσικά και δεν φταίνε για όλα οι παπάδες.

  Φταίνε για το ότι συχνά δεν βιώνουν την πίστη κάμποσοι…

  Φταίμε και εμείς ομοίως στο βαθμό που μιλάμε χωρίς να βιώνουμε….

 2. Ο/Η νίκος λέει:

  Δεν διαφωνώ με την κριτική και μάλιστα τη δίκαιη κριτική. Αλλά μου την έδωσε η ισοπέδωση! Αν κάποιος έρθει στην Ελλάδα και δει τηλεόραση και διαβάσει κάποια μπλογκ νομίζει ότι το υπ’αριθμ 1 πρόβλημα της Ελλάδος είναι η Εκκλησία και συλλήβδην οι παπάδες και οι μοναχοί.

  Θλίβομαι γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλητηριάζουν τις ψυχές των απλών ανθρώπων, που ανήμποροι να αντιδράσουν στον ορυμαγδό δημοσιευμάτων και φημών , ενστερνίζονται όσα καταμαρτυρούν οι τηλεδικαστές και οι μπλογκοδικαστές !

  Θλίβομαι γιατί παρασύρουν τη κοινή γνώμη μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα και στιγματίζουν όλους τους παπάδες και την Εκκλησία και τον μοναχισμό.

  Άκουσα παραδείγματα παπάδων που δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις από ανθρώπους σε τράπεζες, ακόμα και στο δρόμο, για το Βατοπαίδι ! Τους χλεύαζαν και τους ειρωνεύονταν λες και τους είχαν σκοτώσει τη μάνα ή τα παιδιά ή λες και τους είχαν κλέψει τη περιουσία και τους είχαν ατιμάσει!

  Δεν θέλω να είμαι άδικος με κανέναν. Αλλά αυτοί που δήθεν νοιάζονται για τα δικαιώματα όλων, δεν δείχνουν σεβασμό σε κανέναν και τον εξευτελίζουν και, ακόμα χειρότερα, διασύρουν θεσμούς!

  Το πρόβλημα δεν είναι ο χωρισμός κράτους -εκκλησίας, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ο χωρισμός κράτους – ΜΜΕ , κράτους και μεγαλοεργολάβων που είναι, ταυτόχρονα, και προμηθευτές δημοσίων έργων. Ποιο άρθρο του Συντάγματος αναθέτει στα ΜΜΕ και στους μεγαλοδημοσιογράφους έργο δικαστικής εξουσίας ; Με ποιο δικαίωμα διασύρουν, πριν καταδικαστούν, ανθρώπους ( στη προκειμένη περίπτωση μοναχούς );

  Κατά τα άλλα, έχεις δίκιο απόλυτο. Η προσωπική μας κατάσταση δεν αφήνει τους ανθρώπους να δουν τον Θεό και την Αγάπη Του. Ο Θεός να μας δώσει ειλικρινή μετάνοια και αγάπη, αγάπη προς όλους… Κι η ψυχή μου πονά περισσότερο για τους άδικους κατήγορους της Εκκλησίας, γιατί αδικούν, πρωτίστως, τον εαυτό τους με τις γενικεύσεις και τις υπερβολές. Και δεν το κάνουν από αγάπη για την Εκκλησία. Γιατί θα έγραφαν και θα αντιδρούσαν αλλιώς… Και, συγχώρα μου, αρχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι μόνο εμπάθεια, αλλά υπάρχουν και άλλα ιδιοτελή κίνητρα πίσω από τη γενική επίθεση κατά των παπάδων, του μοναχισμού και της Εκκλησίας.

  Οι θλίψεις και οι δοκιμασίες, τουλάχιστον, ας μας δυναμώσουν. Και το παρήγορο είναι ότι, εν μέσω τρικυμιών, τότε ο Θεός δίνει τη χάρη Του και φέρνει ανθρώπους κοντά στην Εκκλησία. Ενδεικτική και η συνεχιζόμενη ροή προσκηνυτών προς το Άγιο Όρος.

  Αλλήλων τα βάρη ας βαστάξουμε, εν ομονοία, αγάπη, προσευχή και καρτερικότητα , και ο Θεός της δικαιοσύνης ας φανερώσει το δίκαιο και το άδικο, την υπερβολή ή την σκοπιμότητα.

 3. Ο/Η Ζωή λέει:

  Μ αρέσει που τους κάνετε το χατήρι, σας πετούν το γαντι ολοι αυτοι εντος και εκτος μπλογκοσφαιρας και ΜΜΕ και εσείς το σηκώνετε! Από αναγκη να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους άραγε ή απο ενοχή ότι ίσως εντελει μόνο τον δρόμο του Θεού δεν ακολουθείτε; Δεν θεωρω τον εαυτό μου το πλεον θρήσκο άτομο, τηρώ της αποστάσεις μου απο οτιδηποτε μου προστάζει τυφλη αγαπη και υποταγη σε κατι που δεν μπορώ να εξηγήσω και να κανω δικό μου μεσα μου που μου αφήνει κενά στις ερμηνείες.
  Το θεμα ομως δεν ειναι τι πρεσβευω εγω αλλα τι λέει αυτό το κείμενο που ούτε λίγο ούτε πολυ υποστηρίζει οτι η κοινή γνωμη και ο κοσμος, οπως αυτος κατευθύνεται από την πληροφόρηση, εχει θεωρήσει τους παπάδες υπεύθυνους για ΟΛΑ.
  Καλή η γενίκευση, καλός και ο γενικότερος αφορισμός δεν λέω αλλα μάλλον υπερ του δέοντος υπερβολικός. Δεν νομιζω πουθενα να ειπώθηκε ή να γράφτηκε κάτι που να προσβάλει το εκκλησιάσμα στο σύνολο του και να το κατηγορεί για όλα τα κακά του κόσμου. Δεν ξέρω γιατί αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να θεωρήσετε κατι τέτοιο ως γινόμενο ομως δεν εχουμε ειλικρινα ανάγκη να φορτώσουμε οπουδήποτε τα κακά της μοιρας της ζωης μας. Εξηγήσεις ψάχνουμε, βοήθεια ζητάμε και το κυριότερο από ολα αναζητούμε την αλήθεια.
  Και με αφορισμους και γενικεύσεις, δεν την βρίσκουμε. Αν πραγματικά θέλετε να τηρήσετε τον λόγο του Θεού βοηθήστε σ αυτην την κατεύθυνση. Είναι προτιμότερο απο το σηκώνετε όλη την ενοχή των κακών του κόσμου άκριτα και χωρίς αντιπρόταση. Ετσι για ξεκάρφωμα οπως λέει κι ο υπογραφων παραπάνω…
  Ευχαριστώ για τον χώρο και τον χρόνο σας

 4. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αγαπητή μου Ζωή,

  ζούμε στη χώρα της υπερβολής.Ότι γράφτηκε, γράφτηκε με πόνο ψυχής. Και δεν αφορούσε όλους τους Έλληνες, αλλά μια μειοψηφία που έχει πάρει στραβά την όλη υπόθεση και κάνει-αυτή – γενικεύσεις.

  Αυτό το άρθρο γράφτηκε, όπως θα διαβάσεις, για πολλούς λόγους :
  1) Μπορείς να μου πεις τι φταίει ένας απλός ιερέας, όταν πάει στη τράπεζα, για να σηκώσει χρήματα για την οικογένειά του, να ακούει ειρωνικά σχόλια από άλλους για τον … Εφραίμ ; Γιατί αυτή η συμπεριφορά ; Αυτό δεν είναι άδικο ; Ποιος θα υπερασπιστεί τον απλό παπά, τον πολύτεκνο, τον οικογενειάρχη ; Οι καναλάρχες ; Οι μεγαλοεκδότες ; Οι μεγαλοδημοσιογράφοι ;

  2) Μπορείς να μου πεις τι φταίει ένας ιερέας, που κυκλοφορεί με το αμάξι του στο δρόμο, να υβρίζεται και να χλευάζεται από άλλους συνανθρώπους του ( διπλανά αμάξια ή μηχανές ) για τον … Εφραίμ ; Είναι δίκαιο αυτό ; Και ποιος θα τους υπερασπιστεί από την γενίκευση και τους αφορισμούς ; Τα κανάλια ; Οι εφημερίδες ; Οι μεγαλοδημοσιογράφοι ; Οι πολιτικοί ; Πες μου, ειλικρινά, με το χέρι στη καρδιά, έχω άδικο που είμαι αγανακτισμένος ;

  3) Ἐχεις δει τα κανάλια να χρησιμοποιούν κρυφές κάμερες για να ξεσκεπάζουν τους εμπόρους ναρκωτικών, τους νονούς της νύχτας, τους λαθρεμπόρους, τους μπράβους, τους εγκληματίες και κάθε καρυδιάς καρύδι ; Είδες πουθενά τα κανάλια να χρησιμοποιούν κάμερες ( φανερές ή κρυφές ) για να καταγράψουν τη περιουσία ή τις κινήσες μεγαλοεπιχειρηματιών ; Είδες μεγαλοδημοσιογράφους να κατηγορούν τα αφεντικά τους για τα τεράστια χρέη των καναλιών και των εφημερίδων ή την τεράστια περιουσία ; Είδες να αποκαλύπτουν τους λογαριασμούς των μεγαλοεκδοτών, μεγαλοκατασκευαστών, μεγαλοεπιχειρηματιών ή τις άλλες δραστηριότητες τους ; Φυσικά, όχι, γιατί εκει ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ; Αν πρόκειται, όμως, για κανέναν μοναχό ή παπά ( και δεν μπαίνω στην ουσία του θέματος του Βατοπαιδίου ), τότε τον τσακίζουν και μετά δημιουργούν εντυπώσεις εις βάρος όλης της Εκκλησίας και των παπάδων. Και μη μου πεις ότι δεν είναι έτσι. Σήμερα η εφημερίδα Βήμα μιλάει για μείωση των εισφορών των πιστών σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ. Αρα, υπάρχει γενίκευση! Άρα, είχα δίκιο που … φώναξα ότι ο κόσμος παρασύρθηκε από τα ΜΜΕ σε γενικεύσεις !

  4) Σαφέστατα, αγαπητή Ζωή, η πίστη μας δεν εξαρτάται από πρόσωπα ή καταστάσεις μεμονωμένες. Αλίμονο αν υπάρχουν Ορθόδοξοι πιστοί που θα σταματήσουν να προσφέρουν αγάπη ( από το υστέρημά τους ή το περίσσευμα της καρδιάς τους ) μέσω του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας! Αλίμονο αν υπάρχουν άνθρωποι, και μάλιστα Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που θα σταματήσουν να προσφέρουν χρήματα πχ. στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή ( που γίνονται σχολεία, νοσοκομεία, κλινικές, φάρμακα, συσσίτια, πηγάδια, τρακτέρ, εμβόλια, ναοί φτωχικοί ) στην Ασία, στην Αφρική, στην Ωκεανία, στη Λατινική Αμερική εξαιτίας ενός μοναχού ή ενός Επισκόπου !

  Θα ήταν σαν εκείνον τον άνθρωπο που έπιασε την γυναίκα του να τον απατά και για να την … τιμωρήσει, αυτοευνουχίζεται ! Θα σταματήσουμε, λοιπόν, τα έργα αγάπης και ελεημοσύνης για χατίρι του αληθινού Θεού και του συνανθρώπου μας, επειδή ένας , πέντε, δέκα, εκατό ιερείς ή μοναχοί είναι ( ή πιστεύουμε ότι είναι) ανάξιοι ; Θεός φυλάξοι !

  Σου εύχομαι, λοιπόν, νάναι καλοτάξιδο και ευλογημένο το ταξίδι της ζωής σου, αγαπητή Ζωή, το ταξίδι προς την Ιθάκη σου, και εύχομαι ολόψυχα κάποια στιγμή να βρεις την αλήθεια και τη αληθινή ζωή, όχι σε κάποια ιδεολογία φθαρτή, αλλά σε Αυτόν που , όντως, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

  Εμείς με τη σειρά μας θα σε παρακαλέσουμε να κάνεις έστω και μια μικρή προσευχή , καθημερινά, για τους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν αθώες ψυχούλες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, ψυχές που υποφέρουν από έναν ανελέητο οικονομικό ανταγωνισμό, φυλετικές συγκρούσεις, επώδυνες αρρώστιες, και το βάρος της αποικιοκρατίας, που -ακόμα και σήμερα – τους βασανίζει και τους καταδικάζει σε έναν άθλιο τρόπο ζωής … Ο Θεός μαζί σου.

 5. Ο/Η drapetis λέει:

  Κατανοητή η αγανακτηση αδελφε, και μαλιστα δεν ήξερα οτι εχει φτάσει σε τετοιο σημειο η κατασταση στην Ελλαδα, να βρίζουν τους ιερεις και να τυγχάνουν αντιμετώπισης που να εμπεριέχει τοσο μισος.
  Όλη αυτη η κατασταση φυσικά θα αποβεί μπουμεραγκ, διότι το μόνο που θα επιτύχουν είναι να ενεργοποιήσουν τα Ορθόδοξα αντανακλαστικά του λαου και να αυξήσουν την ένταση της προσευχής όλων μας. ο Θεός είναι μεγαλος και θα αποδειχτεί και αυτη την φορα.

 6. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Ναι, δυστυχώς, έτσι είναι,αδελφέ μου.

  Δυστυχισμένα πλάσματα είναι κι αυτά, που έχουν παρασυρθεί από την μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ … Αν οι Βατοπαιδινοί μοναχοί έχουν κάνει κάτι μη σύννομο, υπάρχουν τα δικαστήρια και οι νόμοι. Είναι εντελώς αντισυνταγματική η προσπάθεια των ΜΜΕ να κατευθύνουν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Σήμερα την Ελλάδα την κυβερνούν τα ΜΜΕ, δηλαδή, μη εκλεγμένη εξουσία από το λαό ! Έχουμε, δηλαδή,σαφέστατη παραβίαση του Συντάγματος και ουσιαστική κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, από μέσα των οποίων η κυκλοφορία έχει καταποντιστεί!

  Ταυτόχρονα η όποια κυκλοφορία τους συντηρείται σε υποφερτά επίπεδα από την ΠΑΡΑΝΟΜΗ διανομή CD και DVD και βιβλίων ( ακόμα και κουπονιών για σούπερ μάρκετ ), πράγμα που έχει οδηγήσει σε μαρασμό τα δισκοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία αφενός και έχει εκφυλίσει ( να μη πω ξεφτιλίσει ) τα διακόνημα της δημοσιογραφίας ! Γιατί είναι κατάντημα να μην πουλάς για τις ιδέες σου, την αρθρογραφία σου ( και πράγματι υπάρχουν και εξαιρετικοί δημοσιογράφοι με ανεξάρτητη σκέψη ) αλλά για τα κουπόνια σου ή τις άλλες προσφορές !

  Και είναι, επίσης, άξιο απορίας πως συντηρούνται εφημερίδες , οι οποίες πανελλαδικά πουλάνε γύρω στα 1.000 φύλλα για να κάνουν τους τιμητές των πάντων !

  Θα πρότεινα να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και να κάνουμε προσευχή. Θα πρότεινα να σταματήσουμε να αγοράζουμε εφημερίδες και περιοδικά των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων ( αθλητικές, πολιτικές, οικονομικές κλπ , ακόμα κι αν έχουν πολλές προσφορές ) και, όσα εξοικονομήσουμε να τα δώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια στη Ζιμπάμπουε και το Κογκό. Και τους λαούς θα βοηθήσουμε, μέσω της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, και θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που θέλουν να κατευθύνουν τον ελληνικό λαό, χειραγωγώντας τον, αλλοτριώνοντας τον, αποχαυνώνοντας τον και αποπροσανατολίζοντας τον από τα καυτά, καθημερινά θέματα που τον απασχολούν !

  Η Εκκλησία, όσο κι αν βάλλεται, νικά ! Θα το ξαναδούμε το ίδιο σενάριο που επαναλαμβάνεται, ίδιο και απαράλλαχτο, εδώ και 21 αιώνες ! Η Εκκλησία δεν είναι ανθρώπινο δημιούργημα για να σβήσει ! Στην Εκκλησία δεν πάμε για τον Επίσκοπο, τον ιερέα, τον μοναχό, αλλά πάμε για την αγάπη του Θεού, για την αγάπη του πλησίον. Κέντρο της Εκκλησίας δεν είναι ο ιερέας ή ο μοναχός, αλλά παντού και πάντα δεσπόζει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Αυτός εξήλθε νικών και ίνα νικήση και να χαρίσει στο πονεμένο,αγχωμένο, πληγωμένο, κουρασμένο άνθρωπο της κάθε εποχής, ελπίδα, ζωή, αισιοδοξία, υπομονή, αγάπη και ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

  Καλό πνευματικό αγώνα. Ας μην αποκάμουμε στην προσευχή και ας προσευχηθούμε και για όσους χτυπούν την Εκκλησία και τον μοναχισμό. Η Εκκλησία και ο Χριστός , ακόμα κι εκείνους, τους αγκαλιάζουν και τους περιμένουν …

 7. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Για τα στοιχεία που κρύβουν έντεχνα από τον ελληνικό λαό έχει γράψει η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ.

  Παραθέτω μερικά και πέστε μου αν κάνουν λόγο τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ γι’ αυτά. Και μιλάμε για ποσά πολλαπλάσια των όσων καταλογίζονται στη Μονή Βατοπαιδίου.

  ( http://www.paron.gr/v3/new.php?id=33321&colid=&catid=28&dt=2008-10-19%200:0:0 )

  Αθέμιτος ανταγωνισμός

  Οι εφημερίδες επεκτείνονται σε μια προσπάθεια επιβίωσης σε άλλες αγορές, ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Έχοντας ΦΠΑ 4,5% αντί 19% που έχουν οι ιδιοκτήτες DVD Club, πουλάνε κάθε βδομάδα ταινίες πρώτης επιλογής, στη συνολική τιμή των 4 ευρώ για το πλήρες πακέτο. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν διέκρινε με γνωμοδότησή της κάποιο ζήτημα. Εσχάτως οι εφημερίδες επεκτάθηκαν και στον χώρο των σχολικών βοηθημάτων και έχοντας πρόσβαση στην τηλεόραση μπορούν να διαφημίζουν τα προϊόντα τους (π.χ. σχολικό βοήθημα και εφημερίδα) με έκπτωση 90%.

  Κρατική διαφήμιση: Στην περίπτωση των εφημερίδων δεν υπάρχει πιστοποιημένο σύστημα διανομής των διαφημίσεων. Η κρατική διαφήμιση, δηλαδή το χρήμα των πολιτών, λειτουργεί ως προσωπικός μηχανισμός προβολής υπουργών και στελεχών των ΔΕΚΟ, χρηματοδοτώντας εφημερίδες με χαμηλή κυκλοφορία και εξασφαλίζοντας «ασυλία» το βράδυ στα παράθυρα της TV. Στην δε περίπτωση των δωρεάν εφημερίδων διανέμονται χρήματα στην κρατική διαφήμιση χωρίς να υπάρχει πιστοποιημένη κυκλοφορία, όπως ζητάει ο νόμος.

  Φοροαπαλλαγές

  • Ειδικός φόρος τηλεόρασης: Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατήργησαν τον φόρο τηλεόρασης (30%). Από αυτήν τη σταδιακή κατάργηση, μόνο για το 2007 μπήκαν στα ταμεία των καναλιών, και όχι του Δημοσίου, περίπου 70 εκατ. ευρώ.

  • Μαύρο χρήμα: Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ μπορούν να διαθέτουν χωρίς παραστατικά χρήματα ως και το 2% του τζίρου τους σε στελέχη και άλλους ενδιαφερόμενους. Το καθεστώς αυτό, που καθιερώθηκε το 1994 με τον νόμο για τη φορολογία εισοδήματος, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2008.

  Αλλά τολμάνε οι πολιτικοί να τα βάλλουν με τα ΜΜΕ και τους μεγαλοδημοσιογράφους ; Αλλά αν βρούνε κανένα παπά ή κανέναν μοναχό, χωρίς πλάτες, τότε ασκούν κριτική και ειρωνείες … Αυτό είναι το κατάντημα της σύγχρονης Ελλάδας !

  Πχ η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΦΑ ΕΧΕΙ ζημιές πολλών εκατομμυρίων, παρά τη κρατική διαφήμιση. Πως, όμως, συνεχίζουν να εκπέμπουν παθογόνα κανάλια ; Πως συνεχίζουν να εκδίδονται παθογόνες εφημερίδες ; Αλλά, αν κάποιος μέσος Έλληνας χρωστά,τότε του δημεύουν το σπιτάκι, το μαγαζί, την επιχείρηση ! Αυτή είναι η ισότητα ;

  ( http://www.paron.gr/v3/new.php?id=32511&colid=&catid=28&dt=2008-09-28%200:0:0 )

  Συνολικές ζημίες 195 εκατ. ευρώ

  «Τα οικονομικά του Alpha καθαρίστηκαν». Η φράση ανήκει στον Δ. Κοντομηνά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Τόσο ο πρόεδρος του Alpha όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου RTL δεν θέλησαν να γίνουν περισσότερο αναλυτικοί για το τι θα συμβαίνει ή τι έγινε ήδη με τις ζημίες του καναλιού. Ο Δ. Κοντομηνάς ανέλαβε τη διοίκηση του Alpha στις 25 Νοεμβρίου 2002, έχοντας εκ των προτέρων το 40% του καναλιού. Έχει προηγηθεί η αποτυχημένη επένδυση στη συνδρομητική τηλεόραση με την Alpha Digital. Οι ζημίες το 2002 αρχίζουν από 15 εκατ. ευρώ και σταδιακά αυξάνονται. Το 2005 εκτινάσσονται στα 57 εκατ. ευρώ και οι συνολικές στα 147 εκατ. ευρώ, για να φτάσουν το 2007 στα 195 εκατ. ευρώ! Όμως από το 2006 παρατηρείται μείωση των ζημιών χρήσης από τα 32 εκατ. ευρώ στα 13 εκατ. ευρώ το 2007.

 8. Ο/Η ΓΠ97 λέει:

  Πολλά μπράβο στον συντάκτη του άρθρου. Συμφωνώ όσο δεν πάει μαζί του!!! Όσο για αυτούς που λένε πως δεν πρέπει να σηκώνουμε γάντια που μας πετάνε:
  1) Αν δεν τα σηκώσουμε τόσα που είναι θα μας πλακώσουν και θα πάθουμε ασφυξία
  2) Αν το γάντι αφορούσε την οικογένειά τους θα το άφηναν κάτω ή θα απαντούσαν με μηνύσεις για συκοφάντηση;
  3) Όσοι ξέρουν καλά τα πνευματικά ή τέλος πάντων ψάχνονται και γνωρίζουν την αμαρτωλότητά τους γνωρίζουν πως αυτοί οι καλόγεροι πάνω στο Άγιο Όρος και κάποιοι κληρικοί έξω στον κόσμο έγγαμοι και άγαμοι και η παρρησία που έχουν προς τον Κύριο κρατούν τον κόσμο και το σύμπαν στην θέση του. Γι΄ αυτό και φτάνει πια η υποκρισία ότι εμείς είμαστε οι καλοί και χωρίς μεγάλα αμαρτήματα και όταν κάποιος με σχήμα ακουστεί -όχι αποδειχθεί- ότι έκανε κάτι εφάμαρτο τον ξεφτιλίζουμε λες και για αυτόν δεν υπάρχει περιθώριο μετανοίας… Μόνο για κληρικούς που κηρύττουν αιρετικά και μασωνικά σχέδια όπως κάποιοι μεγαλόσχημοι (βλ. Οικουμενισμός και νόθα ένωση Εκκλησιών) δεν υπάρχει μετάνοια γιατί απαρνήθηκαν και πρόδωσαν την πίστη τους και βλασφήμησαν το Άγιο Πνεύμα που οδήγησε τις Οικουμενικές συνόδους στους Κανόνες που αυτοί οι σημερινοί καταπατούν.

 9. Ο/Η pilotos91 λέει:

  O Θεός προστατεύει την Εκκλησία Του από κάθε κίνδυνο.Οι προσευχές μας πρέπει να δυναμώσουν προς τον Θεό, για την εξάπλωση της Βασιλείας Του πάνω στη γη, μέσω της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

  Ας δώσουμε βαρύτητα στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή και ας εμπιστευτούμε απόλυτα Εκείνον που υποσχέθηκε να είναι μαζί μας Αιώνια, που τόνισε ότι ουδέποτε η Εκκλησία Του θα νικηθεί από τις πύλες του Άδη ( Ματθ, 16:18 ) και ότι θα στείλει τον άλλον Παράκλητο να την οδηγεί ΠΑΝΤΑ σε όλη την Αλήθεια ( Ιωάνν, 16:13 ). Και οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις του Θεού είναι αληθινές και η Εκκλησία Του πορεύεται εδώ και 21 αιώνες, παρά την εσωτερική υπονόμευση ( αμαρτωλότητά μας ) και παρά τους μύριους εξωτερικούς κινδύνους που αντιμετώπισε. Κάθε άλλος λογισμός ή φοβία, ίσως, δείχνουν ολιγοπιστία μας στις υποσχέσεις και τη δύναμη του Θεού.

  Ας στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο κάθε πονεμένο άνθρωπο στον πλανήτη, και ο Κύριος ας τους φωτίσει να κάνουν τις άλλες επιλογές, το δρόμο που οδηγεί σε Αυτόν.

  Ο Θεός μαζί μας.

 10. Ο/Η Misha λέει:

  μήπως οι καλόγεροι-χρηματιστές-κτηματομεσίτες είναι κι αυτοί ένα άλλο είδος μεταλλαγμένων σαν τα τέρατα που φαίνονται στις φωτογραφίες;

  μήπως κι όσοι φτιαχνουν τα μεταλλαγμένα προϊόντα δε μάς λένε πως τα κάνουν όλα νόμιμα και για το καλό μας;

  μήπως κι η περίπτωση των νεοβατοπεδινών δεν είναι πόλεμος των αντίχριστων δυνάμεων-τι φτηνή και βαρετή δικαιολογία,αλήθεια- αλλά είναι ένα ακόμα φρούτο που φύτρωσε στο περβόλι της παρακμής ,της γύρω μας κι εντός;

  καλημέρα!

 11. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αδελφέ,

  είναι ωφέλιμη η κριτική; Γιατί αλληλοφαγωνόμαστε ; Γιατί δαγκώνουμε ο ένας τον άλλον ; Αν κάποιος ή μερικοί Βατοπαιδινοί έκαναν σφάλματα αυτό δεν θα πρέπει να το κρίνει η Δικαιοσύνη και ο Θεός ; Γιατί βιαζόμαστε να πάρουμε τη θέση Του και να προκαταλάβουμε τη κρίση Του ; Κι αν έσφαλλαν ( αυτό δεν το ξέρω ), γιατί εμείς πρέπει να τους αποτελειώσουμε από την ανελέητη ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ, των μεγαλοεκδοτών και κάποιων πολιτικάντηδων ;

  Η σιωπή, η προσευχή και η δική μας μετάνοια είναι προτιμότερα δώρα προς τον Θεό. Συμφωνώ ότι η παρακμή είναι μέσα μας και επιτρέπονται τέτοιες δοκιμασίες για τις αμαρτίες μας και την αδράνειά μας.

  Αν θέλουμε να πούμε κάτι, ας δώσουμε ΑΓΑΠΗ και ας ενισχύσουμε, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, εν ενί Πνεύματι, εν μία καρδιά, τα εκατομμύρια πρόσφυγες στο Κογκό,στην Ουγκάντα,τα εκατομμύρια που κινδυνεύουν από χολέρα, πείνα στη Ζιμπάμπουε και τη Νότια Αφρική, στη Νιγηρία, στην Αιθιοπία, τα 2.100.000 εκατομμύρια ορφανά ( και από 2 γονείς ) σε όλο το κόσμο, τα 6.000.000 τυφλούς της Ινδίας.

  Ο Θεός να μας συγχωρέσει και να μας δώσει φώτιση να δούμε τα ΠΡΩΤΙΣΤΑ έργα Του μέσα στην Εκκλησία και να δώσουμε τη ψυχή μας για να τα βοηθήσουμε, όσο μπορεί ο καθένας, όσο μας ανέχεται ο Θεός, παρά τα λάθη και τις πτώσεις μας. Ας αφήσουμε στην άκρη το Βατοπαίδι και αυτές τις συζητήσεις. Ας δώσουμε φωνή στους Πατέρες και τους Γεροντάδες και Αγίους της Ορθόδοξης πίστης μας. Ας γεμίσουμε τις ιστοσελίδες , τα μπλογκς, τα φόρουμ, με τα σοφά τους λόγια, που είναι παρηγοριά στο σύγχρονο κόσμο, που είναι γεμάτος προβλήματα κοινωνικά, οικονομικά, προσωπικά, ψυχολογικά. Αυτά πρέπει να δώσουμε στους άλλους, μαζί με περίσσια αγάπη και συγχωρητικότητα, μέσα από τη φωνή της Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

  Και προτεραιότητά μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ( Πατριαρχείων, Μητροπόλεων, Επισκοπών, ενοριών, μοναστηριών, αδελφοτήτων, κληρικών και λαϊκών ) και στο να γεννηθεί και αναστηθεί ο μικρός Χριστός, εκεί που ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΙΝΑ, ΔΙΨΑ, ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ, είναι σε ΦΥΛΑΚΕΣ,ΕΞΟΡΙΕΣ. Για να αναφωνήσουν, αγαπητέ αδελφέ, και στην Ασία, και την Αφρική, και σ’ όλο το κόσμο, αυτό που έλεγε ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ : Χριστός Ανέστη, χαρά μου !

  Ας είναι δοξασμένο το Όνομά Του και τώρα και πάντα και στους ατελεύτητους αιώνες. Αμήν.

  ( https://ierapostoli.wordpress.com/2008/12/02/save_the_children/ )

 12. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Και κάτι ακόμα. Δεν ψάχνω για φτηνές και βαρετές δικαιολογίες, ούτε προσπαθώ να δικαιολογήσω κανέναν. Στο Βατοπέδι έχω να πάω από το 1992( τότε πρέπει να είχαν εγκατασταθεί οι πρώτοι ), δεν θυμάμαι να ξαναπήγα από τότε, ούτε γνωρίζω τους μοναχούς του .Έχω επισκεφτεί μια φορά το μετόχι τους στη Βιστωνίδα και έχω διαβάσει μερικά τεύχη του περιοδικού ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ.

  Θεωρώ ( και νομίζω και πολλοί άλλοι, χωρίς να έχουμε αποδείξεις, αφού εκεί δεν ανοίγουν λογαριασμοί … ) ότι η διαπλοκή και τα τεράστια σκάνδαλα, το μαύρο χρήμα βρίσκεται στα ταμεία άλλων παραγόντων, κυρίως εκδοτών που είναι ταυτόχρονα και προμηθευτές του δημοσίου, και ασκούν ταυτόχρονα, κατά παραβάση του συντάγματος, και άλλες εξουσίες, και θέλουν, έμμεσα να κατευθύνουν τον λαό σε κάθε εκλογική μάχη ( άσχετα αν δεν το καταφέρνουν πάντα ).

  Απο κει και πέρα, κατά παράβαση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, λειτουργούν νόμιμα μυστικές οργανώσεις, με ιεραρχία, βαθμούς μύησης και όρκους, που δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς δεσμεύουν τα μέλη τους !

  Αρκετές φορές έχουν καταγγελθεί ότι παραθρησκευτικές ομάδες, όπως η Σαϊεντολογία, έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν δεσμούς οικονομικούς με πολιτικούς και δημοσιογράφους ή εκδότες. Δεν ξέρω αν το έχουν πετύχει κι αν σε αυτό οφείλεται η γενικευμένη ( όχι μόνο κατά του Βατοπαιδίου ) επίθεση. Μερικοί πίστευαν ότι θα σταματούσαν στον μακαριστό Χριστόδουλο ! Όσο ζούσε έπαιρνε πάνω του όλο, σχεδόν, το μένος και τον φανατισμό κατά της Εκκλησίας. Τώρα που εκοιμήθη, τα σκάγια αρχίζουν και παρασέρνουν και άλλους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επεκταθεί η πολεμική και στο υπόλοιοπο Αγιο Όρος, και στα άλλα μοναστήρια, και σε Μητροπόλεις και σε Πατριαρχεία ακόμα ! Να μου το θυμηθείτε. Απλά κάνουν πόλεμο τακτικής. Στοχοποιούν κάποιον ( είτε αυτός λέγεται Χριστόδουλος, είτε Εφραίμ ) και αφού τον «εξοντώσουν» ηθικά, θα πηγαίνουν και παρακάτω. Ο κεντρικός στόχος όλων των κινήσεων τους είναι να περιθωριοποιήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία που έχει μεγάλη απήχηση στον ελληνικό και κυπριακό λαό, παρά τα σφάλματα και τις εσφαλμένες επιλογές κάποιων Επισκόπων ή ιερέων της.

  Υπήρχαν, επίσης, ενδείξεις στο παρελθόν που διάφορες αιρέσεις, κυρίως αμερικανόφερτες, προέτρεπαν τα μέλη τους να διεισδύσουν μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες, κόμματα, εκπαίδευση, στρατό, στη δημοσιογραφία κτλ προκειμένου να ανέβουν ιεραρχικά και από εκει να οργανώσουν ένα κεκαλυμμένο πόλεμο κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με στόχο να ψαρέψουν μέλη, προκαλώντας μίσος κατά των ιερέων και του μοναχισμού. Το ίδιο κεκαλυμμένο πρόσωπο ( και το έχουν παραδεχτεί κιόλας ) χρησιμοποιούν και κύκλοι νεοπαγανιστικοί, με τον ίδιο ακριβώς στόχο.

  Νομίζουν – τι ανοησία ! – ότι πολεμώντας τα πρόσωπα της Εκκλησίας ( ακόμα και Αγίους προσπαθούν να σπιλώσουν με υποθέσεις, ψεύδη και ασυναρτησίες, ιστορικές ανακρίβειες ), θα καταβάλλουν, θα εξευτελίσουν την Εκκλησία ! Αυτό, δηλαδή, που πίστευαν όλοι οι εκκλησιομάχοι και οι αιρετικοί όλων των εποχών και έφαγαν τα μούτρα τους !

  Ξεχνούν ότι ο Χριστός δημιούργησε μια ΑΙΩΝΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, έδωσε 7 Μυστήρια και άλλες αγιαστικές πράξεις, έτσι ώστε η πορεία της να μην εξαρτάται από πρόσωπα και καταστάσεις ( και σε όλες τις εποχές εμφανίστηκαν σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα, άξιοι ή ανάξιοι επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί ). Αλλά όποιος έχει ελάχιστη κριτική σκέψη, γνωρίζει ότι είναι κοντά στο Χριστό και την Εκκλησία, για την ΑΓΑΠΗ Εκείνου, και όχι για κάποια πρόσωπα. Σε κάθε Μυστήριο υπάρχει μπροστά μας η χάρις του Θεού. Δεν πάμε στην Εκκλησία ούτε για τον ιερέα, ούτε για τον διπλανό μας ( αλλά σίγουρα με αγάπη και γι’ αυτούς ), αλλά για τον Χριστό,χωρίς την ελάχιστη κατάκριση και καταλαλιά για κανέναν.

  Γι’ αυτό επιμένω και στο θέμα της Ενότητας και του περιορισμου του εκκλησιαστικού κουτσομπολιού, και επιμένω ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, στην αντιαιρετική ενημέρωση, στη προβολή της Ορθόδοξης Θεολογίας, της Ορθόδοξης πνευματικότητας, των συμβουλών των Πατέρων και Αγίων, της Ορθόδοξης ερμηνείας της Γραφής, ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, πάση θυσία, στο Σώμα του Χριστού, εν ΑΓΑΠΗ και ΟΜΟΝΟΙΑ.

 13. Ο/Η EMMANOYHΛ λέει:

  ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.
  ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΕΩΣ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ 2 ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΥΡΑΙΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ.ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ.ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ,ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΜΠΤΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ,ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.
  ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΦΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΔΙΚΩΣ.

 14. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αδελφέ,
  ὀλη η Εκκλησία περνάει μια μεγάλη δοκιμασία, την οποία επέτρεψε ο Θεός για να μας δοκιμάσει και να μας ταπεινώσει! Όλους μας! Τώρα θα φανεί η προσευχή καιη υπομονή μας.

  Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στη κατήχηση του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού,ο οποίος έπρεπε να γνωρίσει- και από την Αγία Γραφή και από τους Πατέρες της Εκκλησίας-ότι η Εκκλησία πορεύεται ανεξάρτητα από πρόσωπα ή καταστάσεις. Δηλαδή, αν κάποιος γιατρός είναι άδικος ή χρηματίζεται, ο άρρωστος δεν θα πάει στο νοσοκομείο για να τον τιμωρήσει; Δηλαδή, αν κάποιος δικηγόρος ή δικαστής είναι άδικος ή άπληστος, θα ζητήσουμε την κατάργηση της Δικαιοσύνης; Επειδή υπάρχουν ανίκανοι ή χρηματιζόμενοι πολιτικοί, θα ζητήσουμε την κατάργηση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας;

  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον φασιστικό ρατσισμό εις βάρος όλων των ιερέων και των μοναχών, επειδή κάποιοι έσφαλλαν ( ή τους κατηγορούν ότι έσφαλλαν )! Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω : Στην Εκκλησία πάμε για την αγάπη του Θεού ή για τον ιερέα που είναι οικονόμος των Μυστηρίων του Θεού ; Αν δεν δώσουμε στην Εκκλησία για τα φιλανθρωπικά της ιδρύματα ή για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, που συντηρεί χιλιάδες ανθρώπους σε όλες τις χώρες, ποιον τιμωρούμε ; Αυτή η γενίκευση δεν είναι που μου αρέσει.

  Όπως,επίσης, δεν μου αρέσει να γίνονται τα ΜΜΕ, υποκατάστατα της Δικαιοσύνης και να δικάζουν και να καταδικάζουν ανθρώπους. Τους πατέρες της μονής Βατοπεδίου θα τους κρίνει, πρωτίστως, ο Θεός και Αυτός γνωρίζει και όλη την αλήθεια, και τα κίνητρα. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε το ρόλο του Κριτή ή του Δικαστή, που έχει μόνον ο Θεός. Ευελπιστούμε ο χρόνος και ο Θεός να αποκαλύψουν τη πλήρη αλήθεια της υπόθεσης και, αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν. Εάν, όμως, αποδειχθεί ότι δεν έγιναν παράνομες πράξεις, ποιος τηλεδικαστής θα αποκαταστήσει αυτούς που 4 μήνες λοιδορούνται και σπιλώνονται ; Να κάνουμε προσευχή και να τα αφήσουμε όλα στα χέρια του Θεού. Μετάνοια και προσευχή και ενότητα μέσα στην Εκκλησία, χωρίς αλληλοκατηγορίες ή επίρριψη πρόορων ευθυνών.Ο Θεός να μας ελεήσει και ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Αλλά και ο λαός πρέπει να έχει κρίση και να μην πιστεύει όλα όσα του σερβίρουν τα ΜΜΕ, χάριν εντυπώσεων και τηλεθέασης.Όπως, επίσης, όλος ο εκκλησιαστικός χώρος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη διαχείρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των οικονομικών, ώστε να μη δίνεται η παραμικρή αφορμή στους επαγγελματίες ( μισθοφόρους ) εκκλησιομάχους, να πολεμούν όλη την Εκκλησία. Ο Θεός μαζί σου. Περιμένουμε και τη δική σου βοήθεια για τα παιδιά της Αφρικής και της Ασίας, μέσω της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

 15. Ο/Η Γεωργιος Κατσουρης λέει:

  Δυστυχως τα πραγματα ειναι οπως τα γραφεις. Οι πειρασμοι και οι θλιψεις ειναι μεσα στην ζωη του Χριστιανου απαραιτητα για να εχουμε πνευματικο ωφελος. Κυριως κτυπιουνται ανθρωποι πνευματικοι, ανθρωποι που με την ζωη τους και τα εργα τους εχουν κερδισει την Χαρη του Θεου και το χριστεπωνυμο πληρωμα κρεμμεται απο τα χειλη τους για να ακουσουν το λογο του Θεου και να γεμισει η καρδια τους με την Ελπιδα του Αναστημενου Χριστου. Η Εκκλησια δεν ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα και παντα αναδεικνυεται μεσα απο τις δυσκολιες και την πολεμικη που κανουν ταλαιπωροι ανθρωποι που δυστυχως δεν καταλαβαινουν οτι με αυτα που κανουν τα βαζουν με τον Ιδιο τον Θεο. Φυσικα οι σωστοι πνευματικοι ανθρωποι θεωρουν ολα αυτα σαν ωφελιμα φαρμακα για την πνευματικη τους τελειωση.

 16. Ο/Η ΧΡΗΣΤΟΣ λέει:

  Καλησπέρα αδέλφια.Είμαι καινουργιο μέλος στο site και θέλω να πω δυο λόγια για την ιερά μονή ΒΑΤΟΠΑΊΔΙΟΥ.Πιστεύω οτί υπάρχει ένα καλά οργνωμένο σχέδιο να χτυπήσουν το ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ.Αυτό θέλουν να χτυπήσουν και δεν τους νοιάζουν τόσο τα οικονομικά σκάνδαλα.Και αυτό φαίνεται και από το ότι θέλουν να γίνει προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών, δημιούργησαν θέμα απο το πουθενά.Θέλω να σας πω και το ξέρω πολύ καλά ότι η Ι.Μ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ είναι η πιο πνευματική μονή του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.Θα ξέρετε ότι εκεί βρίσκετε ο π.ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ένας πραγματικά πνευματικός άνθρωπος.Το μέλλον όμως ανήκει στην Ορθοδοξία και όσο κι αν βάλετε, το καλό είναι αυτό που θα επικρατήσει.Η πίστη μας πρέπει να είναι σταθερή.Θα ήταν καλό για την πνευματική μας πρόοδο αν κλείναμε τις τηλεοράσεις, γιατί έτσι θα κινδυνεύσουμε να υπερασπιστούμε την πίστη μας με λάθος τρόπο ξένο προς τον Θεό, με φανατισμό η με μισος κάτα των εχθρων της ορθοδοξίας και όχι με προσευχή.Αλλωστε άλλως είναι ο κριτής.Κάνεις δεν ξέρει αν αυτοί που σήμερα βλασφημούν ενώπιον του θεου αυριο δεν γίνουν άγιοι άνθρωποι.και ποος είμαι εγώ που θα κρίνω?
  Με αυτές τις σκέψεις θα κλείσω και θα σας ευχαριστησω που με «ακούσατε».

 17. Ο/Η pilotos91 λέει:

  Αδελφέ μας, το Πνεύμα του Θεού κατοικεί παντού μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, σε ενορίες, σε μοναστήρια, σε αδελφότητες, και παντού υπάρχουν θετικά και αρνητικά, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο. Ο ένας αναπαύεται εδώ, ο άλλος αναπαύεται εκεί, και όλοι μας ζούμε τη χαρά της ενότητας εν Κυρίω. Ότι καλό κάνουμε είναι του Θεού, κι ότι σκάρτο υπάρχει είναι δικό μας, προϊόν της δικής αμαρτωλής φύσης και υπερηφανείας. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε με πνεύμα κατάκρισης τα λάθη των άλλων, αλλά πρέπει να οικοδομούμε την ΕΝΟΤΗΤΑ του Πνεύματος μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, προσευχόμενοι και αεί μετανοούντες. Όσο πιο ταπεινά γίνεται μια προσπάθεια, τόσο περισσότερο ευλογείται από το Θεό. Η Εκκλησία μας πορεύεται ανεξάρτητα από πρόσωπα,καταστάσεις, ενορίες, μοναστήρια, αδελφότητες, συλλόγους, γιατί είναι Σώμα Χριστού, υπεράνω ανθρωπίνων αδυναμιών. Και την Εκκλησία ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα κατανικήσουν οι δυνάμεις του Άδη, ούτε θα την παραπλανήσουν, σύμφωνα με την αδιαψεύστη υπόσχεση του Ιησού Χριστού ( Ματθ, 16:18 ) ! Μια ακόμα σχετική άποψη για το Βατοπαίδι υπάρχει εδώ : ( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2009&Itemid=1 )

  Εμείς, όμως, οι πιστοί καλούμαστε σε έργα αγάπης, όλη η Εκκλησία πρέπει να προσφέρει αγάπη. Ο κόσμος μας είναι δύσπιστος και θέλει από όλους εμάς ΕΡΓΑ ΑΓΑΠΗΣ σε κάθε επίπεδο. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Η Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή είναι το υπ’ αριθμον 1 έργο αγάπης της Εκκλησίας. Αν κλείναμε τις τηλεοράσεις και προσευχόμασταν για όσους υποφέρουν από αρρώστιες,πολέμους, πείνα , τι ευλογία θα είχαμε από τον Θεό ! Αρκεί αυτό ; ΟΧΙ ! Αν μαζεύαμε χρήματα ή πράγματα ( πόσιμο νερό, φαγητό, φάρμακα κτλ ) και τα στέλναμε σε κάποια Ορθόδοξη Ιεραποστολή ( δες τι πόνος υπάρχει παντού, από που να αρχίσω και που να τελείωσω ) πόσες ευλογίες θα παίρναμε από τον Θεό ! Ας δώσουμε απλόχερα ΑΓΑΠΗ για να δοξαστεί ο Θεός, μέσω του πλησίον που μας έχει ανάγκη τώρα ! Αγαπώ, άρα υπάρχω, έλεγε ο π. Σωφρόνιος.

  Αδέλφια μου, η ελπίδα μας είστε όλοι εσείς που αγκαλιάζετε καθημερινά την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, πονάτε και κλαίτε με το δράμα των συνανθρώπων μας σε όλο το πλανήτη και προσφέρετε ενεργά στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ανταποδίδει πλούσιες πνευματικές ευλογίες.

 18. Ο/Η Κυριακος λέει:

  Νομιζω ξεχασες οτι μπορει οι παπαδες να φταινε και για τη σταυρωση του Κυριου!!Φυσικα γι’αυτο φταιμε ολοι μας,παρ’ολο που ηταν εκει οι Φαρισσαιοι(οι παπαδες της εποχης εκεινης).Για το αμαρτημα της Ευας ομως ευτυχως δεν ηταν εκει.!!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ,ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ,ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΕΑ ΓΗ Κ ΝΕΟ ΟΥΡΑΝΟ,ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ,ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ Κ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.Μονο να πραττουμε το καλο οπου μπορουμε.!!!Σας χαιρετω…!!

 19. Παράθεμα: Το 2010 αποχαιρετά τους Νεοέλληνες… Η Ελλάδα του 2011 δεν θέλει την Εκκλησία, θέλει την “χρεοκοπία”! Νοσταλγοί του Εμβέρ Χότζα ξεσπούν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s