Χειροτονία του πρώτου Ορθόδοξου Πακιστανού ιερέα!Ο Θεός να τον ευλογήσει!


dsc06498

Από την Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ, το Αντιαιρετικό Εγκόλπιο και το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήδεων Ρομφαία πληροφορηθήκαμε τη χειροτονία του πρώτου Ορθόδοξου πακιστανού ιερέα.Οι προσευχές μας ας τον συνοδεύουν στο δύσκολο έργο του. Ελπίζουμε, με τη χάρη του Θεού, να οδηγήσει πολλούς συμπατριώτες του στην Ορθόδοξη πίστη, και ευελπιστούμε ότι και πολλοί Πακιστιανοί της Ελλάδας θα προσέλθουν στο Άγιο Βάπτισμα και Χρίσμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Να προσεύχομαστε να αυξηθούν οι ιερατικές κλήσεις και οι Ιεραπόστολοι για όλη την Ασία, με τη χάρη και τη φώτιση του Θεού.

Χειροτονήθηκε ο πρώτος Ορθόδοξος πακιστανός ιερέας

Ένα ιστορικό γεγονός για την ορθόδοξη ιεραποστολή στο Πακιστάν, έλαβε χώρα το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος χειροτόνησε τον πρώτο ορθόδοξο ιερέα για το Πακιστάν.

Στην πόλη Λαχώρη του Πακιστάν, η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιούργησε, με την χάρη του Θεού, μία ορθόδοξη χριστιανική Κοινότητα, που αριθμεί 400 περίπου Ορθοδόξους πιστούς. Ομάδες Κατηχουμένων αναπτύσσονται και σε άλλες περιοχές του Πακιστάν.

Ο νεοχειροτονηθείς κληρικός ονομάζεται Ιωάννης Tanveer, είναι Πακιστανός, κάτοικος Λαχώρης, και έγγαμος με τρία παιδιά.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά την προσχώρησή του στην Ορθοδοξία, αναπτύσσει αξιόλογη ιεραποστολική δράση παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην χώρα του.

Με ζήλο κηρύττει το Ευαγγέλιο, συστήνει Αγιογραφικές και Κατηχητικές Συνάξεις, ομιλεί περί Ορθοδοξίας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και με την συμπαράσταση και καθοδήγηση της Ιεράς Μητροπόλεως ηγείται ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων.

Ως κληρικός, πλέον, ο π. Ιωάννης θα εξυπηρετήσει και τις πνευματικές και λατρευτικές ανάγκες της Ορθοδόξου Κοινότητος.

Λόγω ελλείψεως Ορθοδόξου Ναού στο Πακιστάν, ο π. Ιωάννης μετέτρεψε την οικία του σε παρεκκλήσιο, τιμώμενο επ’ ονόματι του εν Αγίοις Πατρός ημών Αλεξάνδρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κι εκεί θα τελεί την θεία Λειτουργία και τα λοιπά Μυστήρια.

Λόγω της ελλείψεως Ιερού Ναού αλλά και της γενικώτερης καταστάσεως η οποία επικρατεί στο Πακιστάν τον τελευταίο καιρό, η χειροτονία του νέου κληρικού τελέσθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, η εις Διάκονον χειροτονία του στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Καστέλλας και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ο νέος Πακιστανός κληρικός, μετά την χειροτονία του, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών, όπου με την πρόθυμη βοήθεια των Πατέρων της Ιεράς Μονής, θα μάθει το τυπικό τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.

Στα τέλη Νοεμβρίου ο νέος κληρικός θα επιστρέψει στο Πακιστάν, όπου με ζήλο κι ενθουσιασμό θα αναλάβει τα νέα ποιμαντικά του καθήκοντα.

Παρακαλούμε να προσεύχεσθε για τον πρώτο Ορθόδοξο ιερέα στο Πακιστάν και για την Ορθόδοξη Κοινότητα.

Να ενθυμείσθε ότι η ιεραποστολή χρειάζεται έμπρακτη υποστήριξη και βοήθεια και κυρίως να προσεύχεσθε ώστε ο Κύριός μας να αναδείξει κι άλλους αφοσιωμένους εργάτες του Ευαγγελίου στον ιεραποστολικό αγρό της Νοτιοανατολικής Ασίας.

http://www.egolpio.com/ierapostoli/docs/ORDINATION%20OF%20FIRST%20PAKISTAN%20CLERGY%202.pdf          )

(     http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1924&Itemid=1    )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να βοηθήσουν , με το υστέρημά τους, την Ορθόδοξη εκκλησία του Πακιστάν, μπορούν να στείλουν την αγάπη τους είτε απευθείας στην Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ είτε μέσω κάποιου Ορθόδοξου ιεραποστολικού συλλόγου. Πληροφορίες στην ενότητα : » Πως μπορούμε να ενισχύσουμε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή»

Ζει Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ. Να προσευχόμαστε να βρεθούν και άλλοι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι να συμπαρασταθούν στο δύσκολο έργο του Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ που απλώνεται σε 20 κράτη της Ασίας! Πρέπει να ληφθεί μέριμνα από όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες για την πνευματική προετοιμασία Ιεραποστόλων για όλα τα κράτη της Ασίας σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ. Και οι ευλογίες θα είναι πλούσιες και καρποφόρες.

 

 

This entry was posted in Ασία, Asia, Πακιστάν - Pakistan, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s