Η φωτογραφία από το Κογκό που συγκλόνισε όλο το κόσμο ( Associated Press ) ! Ανανέωση ( 27/11/08 ) : Χιλιάδες Κογκολέζοι περνούν στην Ουγκάντα !


Αναδημοσιεύουμε τη φωτογραφία που συγκλόνισε όλη την υφήλιο, μαζί με πολλές άλλες, από το δράμα των χιλιάδων προσφύγων του Ανατολικού Κογκό. Ευελπιστούμε, ελπίζουμε ότι στην Ελλάδα και στη Κύπρο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που θα δείξουν διάθεση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό του Κογκό. Η φωτογραφία ( όπως και οι άλλες ) έχουν αναδημοσιευθεί από το Associated Press.

Ανανέωση (27/11/08 ) : Όπως είχαμε προβλέψει ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του Ανατολικού Κογκό θα περνούσαν και σε γειτονικά κράτη, για να αποφύγουν τη σφαγή και τις ασθένειες. Οι πληροφορίες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλάνε για αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες ( 13.000 συνολικά ) που έχουν φτάσει στην Ουγκάντα. Κατά συνέπεια, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό θα πρέπει να κατευθυνθεί και προς την Ορθόδοξη Εκκλησία του Ουγκάντας ( πέραν αυτής που ήδη αποστέλλεται στη Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής και στο π. Δαμασκηνό Γρηγοριάτη ) για να μπορέσει να συνεισφέρει στην περίθάλψη των προσφύγων. Να εκφράσουμε τις ευχαριστίες προς εκείνους που , ήδη, απέστειλαν κάποια βοήθεια. Ελπίζουμε ότι θα ευαισθητοποιηθούν κοινωνικοί φορείς, σύλλογοι, φαρμακοβιομηχανίες κλπ, καθώς και εθελοντές ιατροί. Ο Θεός να ευλογήσει αυτές τις  φιλότιμες προσπάθειες ενίσχυσης χιλιάδων ανθρώπων.

Hundreds flee into Uganda to escape Congo rebels

(    http://africa.reuters.com/top/news/usnJOE4AP0NU.html )

aleqm5jwr2cnvpq0rrez2pcatpydo_mwdw

Η 11χρονη κοπέλα κουβαλάει στις πλάτες τη μικρή της προστατευόμενη, προσπαθώντας να βρει τη μητέρα της που χάθηκε μέσα στις χιλιάδες των προσφύγων. Είναι ένα από τα πολλά παιδιά που αναζητούν τους γονείς τους στο δρόμο της προσφυγιάς. Τελικά το κορίτσι βρήκε τη μητέρα του … Χιλιάδες άλλα, ακόμα ψάχνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Ας  προσευχηθούμε στον Τριαδικό Θεό να φέρει την ειρήνη στη πολύπαθη περιοχή. Ας σκεφτούμε σήμερα τα παιδιά, τους ανθρώπους που είναι μέσα στα δάση, τις ζούγκλες του Κογκό… Θεέ μου, σώσε μας από τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται το πλανήτη. Θεέ μου, φέρε την αγάπη, τη δική Σου ειρήνη…

Οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες στο Κογκό, στο Μπουρούντι, στην Ουγκάντα και στη Μπουκόμπα Τανζανίας δέχονται ή θα δεχτούν ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στη σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων. Καλούμαστε να «εκμεταλλευτούμε» την περίοδο της 40ήμερης νηστείας των Χριστουγέννων, να μειώσουμε δραστικά τις κάθε είδους σπατάλες μας και τα έξοδά μας, να κάνουμε πιο λιτά τα γεύματά μας, και το περίσσευμα της καρδιάς μας να το αποστείλλουμε στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές της Κεντρικής Αφρικής, που βρίσκονται στη καρδιά του πολέμου και γύρω από αυτόν.

Ίσως αυτή η φωτογραφία να μπορούσε να γίνει ένα δυνατό ( αλλά σιωπηλό ) μάθημα στη νέα γενιά της πατρίδας μας, για να εκτιμήσει όσα έχει ( πλουσιοπάροχα ), για να συνειδητοποιήσει την ακραία σπατάλη της σε ακριβά ρούχα, πολυτελή αμάξια, κάθε είδους ηλεκτρονική πολυτέλεια ( κινητά κλπ ), πολυτελή διασκέδαση κλπ …

Σχετικά links :

(   http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5jUOPny4s6PWvnmozqVDuBaUT6LMQD94HII1G0 )

1.ΟΟΟ.ΟΟΟ οι πρόσφυγες στο Ανατολικό Κογκό! Επιδημία χολέρας , εκτελέσεις, βιασμοί ! Άμεση ανάγκη για οικονομική- ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της Ορθόδοξης Εκκλησία στο Κογκό ! ( Ανανέωση 14/11/2008. 01:30 ) )

Έκτακτη είδηση : πόλεμος στα σύνορα Κογκό-Ρουάντας. Προσευχηθείτε για την ειρήνη στην περιοχή. ( Ανανεώνεται καθημερινά )

Πως μπορείτε να ενισχύσετε τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές

Οι τελευταίες ειδήσεις από το Ανατολικό Κογκό κάνουν λόγο για επέκταση της χολέρας σε πολλούς ανθρώπους. Φρονούμε ότι οι θλιβερές αυτές ειδήσεις θα κινητοποιήσουν τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, Μητροπόλεις, ενορίες, ώστε άμεσα να σταλεί βοήθεια τόσο οικονομική, όσο και ιατρικό και παραϊατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό στις Ορθόδοξες Εκκλησίες που δέχονται κύμα προσφύγων, φάρμακα και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για τη πάταξη των ασθενειών μεταξύ των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

tragodia

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Unicef, η χολέρα εξαπλώνεται ραγδαία στις ανατολικές περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν περισσότερα από εκατό νέα κρούσματα.

Η χολέρα άρχισε να εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς στο χωριό Ισάχα, βόρεια της Γκόμα, πρωτεύουσας του Βόρειου Κίβου, «όπου έχουν καταγραφεί 127 νέα κρούσματα», εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η ασθένεια είναι ενδημική στη ΛΔ του Κονγκό.

(    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=959240&lngDtrID=245 )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Κογκό,Congo, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Μπουκόμπα Τανζανίας, Ουγκάντα-Uganda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η φωτογραφία από το Κογκό που συγκλόνισε όλο το κόσμο ( Associated Press ) ! Ανανέωση ( 27/11/08 ) : Χιλιάδες Κογκολέζοι περνούν στην Ουγκάντα !

  1. Ο/Η ritsmas λέει:

    Χολερα και στη Ζιμπάμπουε , δυστυχώς. Μετα-αποικιοκρατικές αρρώστιες κι αυτές..

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Όλόκληρη η Αφρική και η Ασία υποφέρουν, ακόμα, από την αποικιοκρατία… Υπέδαφος πλούσιο, πόλεμοι, φυλετικές συγκρούσεις…

    Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή δεν έχει αποικιοκρατικές βλέψεις. Δεν θέλει ( και δεν πρέπει ) να μετατρέψει τους λαούς σε υποχείρια υπερδυνάμεων, για λόγους πολιτικούς ή οικονομικούς. Να προσεύχεστε για την ενδυνάμωση της Ιεραποστολής, προς όφελος όλων των Αφρικανών αδελφών μας. Κι όσο μπορείτε, να ενισχύετε την φτωχή Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή στο τεράστιο έργο της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s