Πρόταση προς την Ιερά Σύνοδο για Πανελλήνιο Έρανο υπέρ των προσφύγων σε Β.Οσετία και Γεωργία


Σεβαστοί μας Πατέρες,

είναι γνωστό σε εσάς ότι ο πόλεμος που προκλήθηκε ( άδικα ), το καλοκαίρι του 2008, και δίχασε ( προσωρινά , ελπίζουμε ) τους δύο Ορθόδοξους λαούς ( και αδελφούς μας ) , Ρώσους και Γεωργιανούς, προκάλεσε κύμα προσφύγων και τραυματιών και στις δύο πλευρές, καθώς και μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, που γι’αυτές θρηνούμε όλοι, η επίγεια και η θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Ήδη, όμως, το αδικοχαμένο αίμα των αδελφών Ορθοδόξων Ρώσων και Γεωργιανών «πνίγει» τους υπαίτιους! Και καλούνται και οι δύο λαοί να ξεχάσουν τις πληγές, να μοιράσουν απλόχερα συγχώρεση και να τιμωρήσουν πολιτικά εκείνους ( που εκτελώντας διαταγές άλλων )προκάλεσαν την αιματοχυσία.

Όμως, χιλιάδες αδέλφια μας , Ρώσοι και Γεωργιανοί ευρίσκονται στο δρόμο της προσφυγιάς.Και έρχεται βαρύς χειμώνας στα χωριά και τις πόλεις της Γεωργίας,της Νότιας και της Βόρειας Οσετίας. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την επερχόμενη οικονομική κρίση, τις ασθένειες, την έλλειψη τροφίμων και άλλες δυσκολίες, αυτή η κατάσταση γίνεται, ακόμα δυσκολότερη για τους πρόσφυγες.

Γι’αυτό θερμοπαρακαλούμε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και τις μητροπόλεις των Δωδεκανήσων, καθώς και όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, να διοργανώσουν έναν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΡΑΝΟ υπέρ των ομοδόξων αδελφών μας, Ρώσων και Γεωργιανών προσφύγων του πολέμου.

Τα χρήματα να αποσταλλούν, αφού δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων της κάθε πλευράς και τις ανάγκες τους, όσο το δυνατόν ΙΣΟΠΟΣΑ και στα δύο μέρη. Μαζί με το ποσό να αποσταλλούν από κάθε Μητρόπολη ή τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία, ομάδες εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και ιατροφαρμακευτική βοήθεια, σε συνεργασία με Νομαρχίες, Δήμους και Ιατρικούς Συλλόγους.

Ευελπιστώντας ότι θα εισακούσετε την έκκλησή μας αυτή, ζητάμε ταπεινά τις προσευχές σας για την ευόδωση των στόχων της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής και τις προσευχές σας προς τον Θεό ώστε να μας χαρίζει μετάνοια, ταπείνωση, προσευχή.

Οι διαχειριστές του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

This entry was posted in Ευρώπη and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s