Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής Ι.Μ. Βεροίας και Ναούσης ( προσφορά στη Κένυα )


Από τον διαχειριστή του Ορθόδοξου φόρουμ  Άνθος Ορθοδοξίας λάβαμε, επίσης, ένα σημαντικό άρθρο για τις δραστηριότητες του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας και Ναούσης. Καλούνται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί  της περιοχής να ενισχύσουν εθελοντικά και οικονομικά τις δραστηριότητες του Γραφείου αυτού, προσφέροντας την αγάπη τους στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας και στις άλλες Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Συνεχίστε να προσφέρετε αγάπη στους λαούς της γης, ανεξαρτήτου φυλής ή θρησκεύματος. Συνεχίστε να προσεύχεστε για τους αδελφούς μας σε όλο το κόσμο και τη ψυχική και σωματική τους σωτηρία, δια πρεσβειών της Παναγίας και των Αγίων.

Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης

Παρουσία του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και του Μητροπολίτη Σταυροπηγίου κ. Αλεξάνδρου έγινε την Κυριακή το πρωί, στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν Αγίου Μηνά στη Νάουσα, ομιλία με θέμα «Η Ορθοδοξία ριζώνει στην Κένυα».

Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Μοτσιάλης, Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Δημητρακόπουλος.

Τον προλόγισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νάουσας, π. Ιωακείμ.

Η Μητρόπολη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παραχώρησε ο υπεύθυνος του γραφείου της για την εξωτερική ιεραποστολή π. Νεκτάριος Σαββίδης, έχει ήδη αποστείλει 30.000 ευρώ προς τον Μητροπολίτη Κένυας Σεβασμιότατο Μακάριο για την ανέγερση Ορθόδοξου Ναού ,αφιερωμένου στην μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Τα έσοδα μάλιστα από την πώληση σχετικού vcd πηγαίνουν για την ενίσχυση της αποπεράτωσης.

Επίσης με τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα έχουν «υιοθετηθεί» 50 ορφανά παιδιά της Κένυας, των οποίων το κόστος διαβίωσης και εκπαίδευσης έχει αναλάβει η Μητρόπολή μας.

Η τοπική μας εκκλησία συνδράμει επίσης σε ιεραποστολές στην Ινδονησία, στην Ουγκάντα, στο Κογκό ,στην Νιγηρία και αλλού.

Το Γραφείο της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ι.Μ Βεροίας και Ναούσης στεγάζεται στον 6ο όροφο, Βενιζέλου 29, στη Βέροια(πάνω από το βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης) τηλ 2331029484.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Κένυα-Kenya and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s