Βοηθήστε να κτιστεί ο πρώτος Ορθ. Ναός στην Ακτή Ελεφαντοστούν ( περ. Εξωτερική Ιεραποστολή )


Από το περιοδικό Εξωτερική Ιεραποστολή, τεύχος 201, Απρίλιος -Ιούνιος 2008 της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, μεταφέρουμε την ακόλουθη έκκληση του Επισκόπου Γκάνας για το κτίσιμο του ΠΡΩΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ 2 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΑΝΑΣ

Αγαπητέ Πρόεδρε και λίαν αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ,

Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσφιλείς αδελφοί μου,

Με την επιστολή αυτή επικοινωνώ και πάλι μαζί σας διά να πληροφορήσω τα φιλόθεα μέλη της Αδελφότητος και εσάς προσωπικά περί των έργων τα οποία είναι απαραίτητα και τα οποία προβλέπουμε συν Θεώ να αρχίσουμε κατά το νέον έτος 2008.

Αν κατά τη διάρκεια του έτους βρεθεί κάποιος αδελφός ο οποίος θα επιθυμούσε να μας βοηθήσει σε κάποιο εξ αυτών, έχετε μας υπόψη σας.

1. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ακτή Ελεφαντοστού, 27 έως και 30 Δεκεμβρίου 2007, διαπίστωσα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να ανεγερθεί ένας Ι. Ναός, ο πρώτος Ορθόδοξος Ι. Ναός στη χώρα αυτή. Οι προϋποθέσεις τώρα είναι ευοίωνες, δεδομένου ότι η χώρα μάς αναγνώρισε ως Εκκλησία και ο γενικός Σύμβουλος του Προέδρου μάς συνέστησε και συμβούλευσε να κτίσουμε ένα Ι. Ναό ώστε να μας δοθούν από το κράτος όλες οι διευκολύνσεις στο μετέπειτα ιεραποστολικό μας έργο (ατέλεια από φόρους οσάκις φέρνουμε κάποια εκκλησιαστικά είδη στη χώρα κ.λπ.). Ήδη ένας ντόπιος ενορίτης μας, καθηγητής Φυσικομαθηματικός στο Πανεπιστήμιο του Αμπιτζάν, μας προσέφερε ένα μικρό οικόπεδο σε αναπτυσσόμενη περιοχή της πόλεως με σκοπό να κτισθεί ο Ιερός Ναός.

Το εν λόγω οικόπεδο είναι εκτάσεως 600 τ.μ. Αναμένουμε τα έγγραφα της μεταβιβάσεως του χώρου στο όνομα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου μας και της Ιεράς Επισκοπής Γκάνας και αμέσως μετά θα αρχίσουμε το έργο αν, συν Θεώ, ευρεθεί ο δωρητής. Αν υπάρξει δι’ αυτό το έργο έφεσης από κάποιον φιλόθεο αδελφό μας, έχετε μας υπόψιν σας. Μόνον το κόστος του θα είναι κατά τι υψηλότερο από αυτούς που συνήθως κτίζουμε στην Γκάνα, δεδομένου ότι οι τιμές στη χώρα της Ακτής Ελεφαντοστού είναι υψηλότερες. Πιστεύω ότι διά την εν λόγω ανέγερση θα χρειασθούν 60.000 Ευρώ.

2. Στη χώρα της Γκάνα και στα χωριά Μπράκουα και Εσσιέμ χρειαζόμαστε από ένα σχολείο δύο αιθουσών διδασκαλίας, μίας αίθουσας γραφείου των διδασκάλων, μιας αποθήκης καθώς επίσης βοηθητικών χώρων πρώτης ανάγκης. Αυτές είναι οι προδιαγραφές που μας δίδει το Υπουργείο Παιδείας της χώρας για την ανέγερση νέων σχολείων. Το κόστος του κάθε σχολείου είναι 45.000 Ευρώ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται η ανέγερση του κτιρίου με πόρτες, παράθυρα, ταβάνι, ο εξοπλισμός του με θρανία, γραφεία διδασκάλων, καθίσματα, πίνακες και μεγάλο δοχείο νερού διά τη χρήση στους βοηθητικούς χώρους. Αν και δι’ αυτά τα έργα βρεθεί κάποιος δωρητής και εσείς κρίνετε ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε, ευχαρίστως θα δεχθούμε την προσφορά σας. Γνωρίζω την αγάπη σας προς το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Ιερά Επισκοπή Γκάνας αλλά γνωρίζω και τις ανάγκες των άλλων Ιεραποστόλων, γι’ αυτό λέγω την επιθυμία μας και εσείς κρίνετε.

Περαίνων την επιστολή μου αυτήν σας ευχαριστώ θερμώς εκ μέρους και του λαού του Θεού διότι μας προσφέρατε κατά το παριππεύσαν έτος 2007 στο χώρο της ιεραποστολικής διακονίας μας, ελπίζοντας ότι κατά το τρέχον έτος 2008 η συμπαράσταση σας θα συνεχισθεί

Με αγάπη Χριστού Ο Επίσκοπος Γκάνας Δαμασκηνός

Μικρό Σχόλιο

Η Αδελφότητα μας ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Θεοφ. Επισκόπου για την ανέγερση του πρώτου Ορθοδόξου Ι. Ναού στην Ακτή του Ελεφαντοστούν ενδιαφέρθηκε και στο κάλεσμα της ανταποκρίθηκαν δωρητές από την Αθήνα και ήδη στείλαμε το πρώτο ποσό των 10.000 Ευρώ ως προκαταβολή για την έναρξη του Ι. Ναού.
Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Επίσης κάνουμε έκκληση στους δωρητές να αναλάβουν την ανέγερση των σχολείων στα χωριά Μπράκουα και Εσσιέμ.

Καταθέστε την αγάπη σας στους λογαριασμούς ( πάντοτε να αποστέλλετε την τραπεζική απόδειξη στον Ιεραποστολικό Σύλλογο, όπου να αναγράφετε τον προορισμό των χρημάτων σας, χώρα και έργο πχ, ναός ή σχολεία  )  :

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71
3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09
4. EUROBANK : 206/0101157390

( http://www.greekorthodoxchurch.org/ierapostoli/first_text.html )

Σας παρακαλούμε να προσεύχεστε να βρεθούν Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι για την Ακτή Ελεφαντοστούν, την Μπουρκίνα Φάσο, την Γκάμπια, τη Σενεγάλη, το Μαλί, την Γουινέα, την Γουινέα – Μπισάου, την Λιβερία, την Μαυριτανία και τον Νίγηρα, ώστε να βοηθήσουν τους τοπικούς Επισκόπους στο έργο τους. Περιμένουμε και από τα μεγάλα ΕλληνΟρθόδοξα μοναστήρια να αποστείλλουν ολιγομελείς συνοδείες μοναχών ή μοναζουσών στα ιεραποστολικά κέντρα της Αφρικής και της Ασίας. Οι λαοί περιμένουν να ακούσουν το μήνυμα της Αγάπης και της Ανάστασης και της Αιωνιότητας από τους Ορθοδόξους. Θέλουν να πάψουν να ζουν » εν χώρα και σκιά θανάτου». Ας μιλήσουμε στα έθνη για την άπειρη αγάπη του Τριαδικού Θεού και  να δείξουμε έμπρακτα ότι ο Χριστός αναστήθηκε ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.

This entry was posted in Côte d'Ivoire- Ακτή Ελεφαντοστούν and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s