ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (  Αντιαιρετικό Εγκόλπιο )

ECUMENICAL PATRIARCHATE,
ORTHODOX METROPOLITANATE OF HONG KONG AND SOUTHEAST ASIA,SEPTEMBER 15, 2008

Στην Νοτιοανατολική Ασία το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε σε μερικές χώρες στις 14 Ιουλίου ενώ σε άλλες την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής, με την χάρη του Θεού, δραστηριοποιείται και στον τομέα της Παιδείας, με την ίδρυση και λειτουργία Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Τεχνικών Σχολών, Πολυτεχνικής Ακαδημίας, Θεολογικού Σεμιναρίου και με την λειτουργία ειδικών προγραμμάτων για αναλφάβητους.


Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ λειτουργούν στην Ινδία, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ταϋλάνδη και Πακιστάν.

Συνοπτικά στην Ιερά Μητρόπολη Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής λειτουργούν:

3 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ,
10 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ,
2 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ,
1 ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΥΦΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,
1 ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ,
1 ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ,
2 ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ,
1 ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ

Η Ιερά Μητρόπολις είναι υπεύθυνη για την μισθοδοσία των δασκάλων και καθηγητών, του βοηθητικού προσωπικού, για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και τον εξοπλισμό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Η Ιερά Μητρόπολις προσφέρει πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές και σπουδαστές και παρέχει δωρεάν σχολικά είδη και βιβλία. Οι μαθητές και οι σπουδαστές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως προέρχονται από άπορες οικογένειες, η είναι παιδιά ορφανά και άστεγα.
Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως δέχονται μαθητές χωρίς να κάμουν οποιαδήποτε διάκριση.
Η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής για την συντήρηση και την λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της, στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των φίλων της ιεραποστολής. Τα χρήματα των δωρεών γίνονται εξοπλισμός για τα Σχολεία, Σχολικές Βιβλιοθήκες, Βιβλία, σχολικά είδη, υποτροφίες και πολλά ακόμα.

____________ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Στην Ινδονησία λειτουργούν:
• 2 Νηπιαγωγεία στη Σουμάτρα και την Ιάβα, τα οποία εξασφαλίζουν ένα φιλικό περιβάλλον για εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο.
• 5 Δημοτικά Σχολεία και 1 Γυμνάσιο στην Σουμάτρα και την Ιάβα, στα οποία προσφέρουμε δωρεάν βιβλία και σχολικές υποτροφίες.
• 1 Πολυτεχνική Ακαδημία, «Management and Computer Academy», στο Medan Σουμάτρα και δίνει αναγνωρισμένα από το κράτος της Ινδονησίας πτυχία στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Πληροφορική.
• 1 Θεολογικό Σεμινάριο για όσους επιθυμούν να προετοιμασθούν για την ιερωσύνη η να σπουδάσουν σε βάθος την Ορθόδοξη Θεολογία.
• 2 Οικοτροφεία στο Medan, Σουμάτρα και Singaraja, Μπαλί, τα οποία προσφέρουν στέγη και αγάπη σε περισσότερα από 100 άπορα παιδιά.
• Την φετινή σχολική χρονιά στα Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ινδονησία ενεγράφησαν 250 νέοι μαθητές.
• Στην Πολυτεχνική Ακαδημία ενεγράφησαν 70 νέοι φοιτητές.
• Στο Θεολογικό Σεμινάριο ενεγράφησαν 60 νέοι σπουδαστές.

____________ ΙΝΔΙΑ
• Στην Ινδία λειτουργούν:
• 5 Δημοτικά Σχολεία, στα οποία προσφέρουμε δωρεάν βιβλία και σχολικές υποτροφίες.
• 1 Τεχνική Σχολή με δύο τμήματα, η οποία υποδέχεται εκατοντάδες σπουδαστές, στους οποίους προσφέρει εφόδια για μια καλύτερη ζωή.
1 Σχολή για Τυφλά Παιδιά, η οποία μαζί με την Οφθαλμολογική κλινική εξοπλίζονται και πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στο φθινόπωρο.
• 1 Ορφανοτροφείο θηλέων στην περιοχή Bakesware, Καλκούτα, το οποίο προσφέρει αγάπη, φροντίδα και θαλπωρή σε 200 περίπου ορφανά κορίτσια.
• Την φετινή σχολική χρονιά, στα Σχολεία και στην Τεχνική Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ινδία, θα φοιτήσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά.

____________ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
• Στις Φιλιππίνες λειτουργούν:
• 1 Νηπιαγωγείο, «Theotokos Day Care School», στην περιοχή Bejada, Cataingan, Μασμπάντε, που είναι η προσφορά αγάπης των τεσσάρων Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Μασμπάντε σε 70 άπορα παιδιά ηλικίας από 4-6 ετών.
• Το πρόγραμμα «Little Angels», το οποίο προσφέρει υλική βοήθεια και ψυχολογική συμπαράσταση σε παιδιά απόρων και αστέγων οικογενειών, βοηθώντας στην συνέχιση των σπουδών τους, ώστε να μην παραμένουν στους δρόμους και στους κινδύνους των ναρκωτικών και των συμμοριών.
• Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Μανίλα με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Καναδά.

____________ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Στη Λαχώρη, Πακιστάν, η Ιερά Μητρόπολις έχει ιδρύσει το «Philanthropic Society for Skills and Education». Ανάμεσα στις δραστηριότητες του ιδρύματος είναι και η λειτουργία 1 Τεχνικής Σχολής και ειδικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού. Λειτουργούν ειδικά Σεμινάρια, όπου άπορες κοπέλες μαθαίνουν γραφή και ανάγνωση.

© ORTHODOX METROPOLITANATE
OF HONG KONG AND SOUTHEAST ASIA
704 UNIVERSAL TRADE CENTER
3 ARBUTHNOT RD.
CENTRAL, HONG KONG, CHINA
EMAIL.office@omhksea.org
Tel. (+852) 25738328 * Fax: (+852) 25738379

( http://www.egolpio.com/ierapostoli/newsletter_sept.htm )

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να ενισχύσουν το τεράστιο φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο της Ορθόδοξης Μητρόπολη του Χονγκ Κονγκ καλούνται να καταθέσουν την αγάπη τους ( περίσσευμα ή υστέρημα ) είτε απευθείας στη Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ, είτε μέσω της Αποστολικής Διακονίας, είτε μέσω των Ορθόδοξων ιεραποστολικών Συλλόγων, αναγράφοντας πάνω στη τραπεζική απόδειξη για το σκοπό ή την χώρα που προορίζονται.

(   http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/327512?folder=64498  )

Υπενθυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της Οφθαλμολογικής Κλινικής, ενός έργου που «υιοθέτησαν» τα ορθόδοξα κλαμπ του Pathfinder, αλλά και πολλές άλλες Ορθόδοξες ιστοσελίδες και φόρουμ του διαδικτύου, με συνεχείς προσφορές μέσω Ορθοδόξων Ιεραποστολικών Συλλόγων, κυρίως της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης , του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας και του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής. Ευχαριστούμε όλους τους αδελφούς που ενίσχυσαν με τις προσευχές τους αλλά και με τη συνεισφορά τους το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ινδιών. Ο Θεός να σας χαρίζει πλούσιες ευλογίες και τα κρείσσονα, σε όλους εσάς τους ανώνυμους και επώνυμους δωρητές της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ινδιών.

This entry was posted in Ασία, Asia, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s