Ιερά Μητρόπολη Πηλουσίου ( Αίγυπτος ) -χειροτονία αραβόφωνου Ορθόδοξου διακόνου ( Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός )


 

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΗΛΟΥΣΙΟΥ

Πορτ Σάιδ, 26 Αυγούστου 2008

Στις 17 Αυγούστου ε.ε. με την βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ έγινε εις τον Ι. Ναόν του Αγίου Νικολάου της Μανσούρα, στην Κοινότητα των αραβοφώνων Ελλήνων χριστιανών, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Καλλινίκου, η εις διάκονον χειροτονία του κ. Amir Nabil Hornu Baiouk, ο οποίος μετονομάσθη Θεόδωρος.

Η ενορία αυτή έπειτα από 40 χρόνια θα αποκτήσει μόνιμο εφημέριο. Τις θρησκευτικές ανάγκες της ενορίας αυτής θεράπευαν ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς της Ι. Μητροπόλεως. Ο π. Θεόδωρος, μεγάλος καταστηματάρχης, έχει φοιτήσει στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Λιβάνου, του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Τυγχάνει ευσεβής και διακατέχεται από την σφοδρά επιθυμία όπως υπηρετήσει την Εκκλησία ως κληρικός.

Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Δαμι�ττη/ Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου
και Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Δαμιέττη

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της ταπεινής του ομιλίας απευθυνόμενος εις τον χειροτονηθέντα μεταξύ άλλων είπε: «Ιερολογιώτατε, η σημερινή ημέρα είναι διά την ζωήν σου πολύ μεγάλη. Η ημέρα αυτή είναι η ημέρα της προσωπικής σου Πεντηκοστής. Ο Θεός διά της χάριτος του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος, το Οποίον συγκροτεί όλον το θεσμό της Εκκλησίας του Χριστού, σε καλεί να υπηρετήσεις εις δυσκόλους καιρούς την Εκκλησίαν Του. Ο Θεός διά της χάριτος Αυτού, η οποία πάντοτε θεραπεύει τις ασθένειες των καλοπροαιρέτων ανθρώπων και αναπληρεί τα ελλείποντα αυτών, αλλά και η προσωπική σου αβίαστη θέληση και επιθυμία θα σε ενισχύσουν να επιτελέσεις το έργον σου, την Διακονία σου μέσα εις την Εκκλησία. Το γεγονός που συντελείται σήμερα σε εσένα αποτελεί προνόμιο εξαιρετικής τιμής. Θα κληθείς να υπηρετήσεις τους ευσεβείς χριστιανούς της ενορίας σου. Μη δειλιάσεις. Θα σε ενισχύσουν κατά πρώτον και κύριο λόγο μετά την χάριν του Θεού και οι Πατρικές ευχές του Σεπτού μας Πατριάρχου Θεοδώρου, του Επισκόπου σου, των συμπρεσβυτέρων σου και των ευσεβών χριστιανών σου. Ο Θεός να είναι μαζί σου».

Με πνευματική κατάνυξη και με την επιβαλλομένη εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν στις 22 Αυγούστου ε.ε. τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Δαμιέττης, της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου.

Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Δαμι�ττη/ Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου
και Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Δαμιέττη

Ο Ι. Ναός, παλαιά, κατά καιρούς, έδρα του παλαιφάτου και ιστορικού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου φυλάσσονται παλαιές εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη, σφραγίδες Πατριαρχών, Επισκόπων και αρχιερατικά άμφια αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, βρισκόταν σε καθόλου κολακευτική κατάσταση.
Όμως, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Σεβασμιωτάτου κ. Καλλινίκου, του εφημερίου του Ι. Ναού, αιδεσιμολογιωτάτου π. Παντελεήμονος Hisem Boushra Bantelly, του Προέδρου της Κοινότητος Loutfy Khoury, του Προέδρου των αραβόφωνων Ελλήνων χριστιανών και της οικονομικής ενίσχυσης των ευσεβών χριστιανών πήρε διά της εκ θεμελίων ανακαίνισης αυτού την πρέπουσα εμφάνιση.

Είναι αλήθεια, πως η Ι. Μητρόπολις Πηλουσίου με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου του Β’, του Επισκόπου αυτής και εν τω μέτρω των δυνατοτήτων της επιτελεί, χωρίς υπερβολή, το πολύπλευρο και πολυδιάστατο πνευματικό, αλλά και παράλληλα δύσκολο έργο της, μέσα εις αυτόν τον φιλόξενο τόπο.

Από το Γραφείον της Ιεράς Μητροπόλεως

http://www.iersyn.gr/news36.html  )

Όσοι αδελφοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί θέλουν να ενισχύσουν τις Μητροπόλεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με αραβόφωνο ποίμνιο, ας καταθέσουν την αγάπη τους σε έναν από τους λογαριασμούς του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης.

http://www.iersyn.gr/support.html  )  (  http://www.iersyn.gr/magazine_subscribers.html  )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Αίγυπτος, Egypt and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s