Η ΜΚΟ Αλληλεγγύη στηρίζει 4 ιατρεία της Ι. Μ. Καμερούν


Μνημόνιο ΜΚΟ «Αλληλεγγύης» με Μητρόπολη Καμερούν 24.09.08

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα στις 12 το μεσημέρι μεταξύ της ΜΚΟ Αλληλεγγύη και της Ιεράς Μητρόπολης Καμερούν.

Η Αλληλεγγύη αναλαμβάνει τη λειτουργία τεσσάρων ιατρείων στο Καμερούν, έχοντας πάντα ως γνώμονα την έμπρακτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται, ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή, χρώμα.

Την Ιερά Μητρόπολη Καμερούν εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Καμερούν, Υπέρτιμος και Έξαρχος της Κεντρικής Αφρικής κ. Γρηγόριος και την Αλληλεγγύη ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Σεβ. Καμερούν κ. Γρηγόριος, ο οποίος υπηρετεί στην περιοχή και έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα προβλήματα του λαού του Καμερούν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Αλληλεγγύης να υποστηρίξει οικονομικά τα ιατρεία και να ενισχύσει την Ιεραποστολή στην Αφρική γενικότερα. Επεσήμανε, δε, ότι αυτά τα ιατρεία σώζουν περίπου 30.000 άτομα κάθε χρόνο!

Image

Ο κ. Δήμτσας από την πλευρά του τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής δραστηριοποίησης της Οργάνωσης και ότι το νόημα της Αλληλεγγύης είναι η βοήθεια προς όλους όσοι υποφέρουν, σε οποιοδήποτε μήκος και πλάτος του πλανήτη.

Τα τέσσερα ιατρεία προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον τοπικό Αφρικανικό πληθυσμό, καθώς εκεί αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά.

Η μεγαλύτερη «πληγή» είναι η ελονοσία, που ανά εξάμηνο κυριολεκτικά θερίζει άτομα κάθε ηλικίας – ανάμεσά τους και πολλά παιδιά κάτω των πέντε χρόνων – λόγω του ότι η πρόσβαση στις θεραπείες παραμένει ανεπαρκής.

( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1703&Itemid=1 )

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε ιερό χρέος να στηρίξουμε την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν την Ιερά Μητρόπολη Καμερούν που δραστηριοποιείται ιεραποστολικά σε 4 κράτη, ας απευθυνθούν είτε στην Αλληλεγγύη( http://www.solidarity.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=76 ), είτε σε έναν από τους παρακάτω Ιεραποστολικούς Συλλόγους ( πάντα στην τραπεζική απόδειξη που αποστέλλουμε σε κάθε Ιεραποστολικό Σύλλογο, αναγράφουμε επάνω την χώρα ή την Μητρόπολη για την οποία προορίζεται η ιεραποστολική μας προσφορά( ή και τον σκοπό , πχ ναούς, ιατρεία, σχολεία κλπ ), ώστε να λάβουμε και την απόδειξη της εφορίας και τα χρήματά μας να πάνε για το σκοπό ή την Ορθόδοξη ιεραποστολή που επιθυμούμε ).

(    http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/327512?folder=64498 )

This entry was posted in Καμερούν,Cameroon and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s